Jump to content


srdjan_cvetkovic

Donator foruma
  • Posts

    6,361
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

1 Follower

About srdjan_cvetkovic

  • Birthday 05/20/1971

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

15,532 profile views

srdjan_cvetkovic's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. Ponuda i tražnja + normalna tržišna ekonomija.
  2. @Aibo ih je poredio 1 na 1...ono što je meni rekao, u kratkim crtama, A8 je bolji, ali ne toliko koliko je skuplji.
  3. Ista je situacija sa cenama za mnogo važnije stvari u životu, nego što su vinili, a sve se svodi na to da kod nas ne funkcioniše tržište u pravom smislu te reči. Ne bih da branim ove koji prodaju ploče (i za to plaćaju sve što moraju državi), ali ovde imati maloprodaju nije isto kao i u nekoj državi EU, plus na sve, EU funkcioniše kao jedinstveno tržište, koje niti je malo kao ovo naše, niti je siromašno. Mi živimo život siromaha, koji uvek plaća najskuplje, tako je bilo oduvek.
  4. To 50€ je limit da ne bude ocarinjeno sa 10%, za PDV koji je 20% nema limita i čist je rulet. Verovatnoća da prođe FOC se povećava ako prodavac šalje kao OMP (obično međunarodno pismo), ali tada skoro uvek bez trackinga. Kada ide sa trackingom kako se zalomi.
  5. Meni je A6 direkt uboden u switch, WiFi isključen na uređaju, sve radi normalno…rekao bih vanserijski dobro. Takođe, 1TB podataka sam relativno brzo iskopirao sa macminija preko mreže na uređaj.
  6. Obično je tako…ili čoveka jednostavno mrzi da se zeza oko svega ili mu nije interesantno. Ko je na Ti sa Linuxom uvek će mu biti zanimljivo (a bogami, tu je i predznanje) da prčka oko softverskih audio rešenja, jer su skoro sva pisana u Linuxu.
  7. macmini + Roon + FTA Callisto vs Eversolo + nativna aplikacija + FTA Callisto. Roon je katastrofalno loše implementiran na Eversolo. U obe varijante išlo na Devialet. Obaška što xtra upotrebljiv kao uređaj i radi kao sat. Od funkcija ima sve što mi treba.
  8. I ako se uzima "običan" A6, pod obavezno svičersko napajanje menjati za linerno. Na internetu može da se poruči specijalno pravljeno za ovaj model, odšrafi se original i jednostavno zameni sa novim. Kao strimer sjajan, kao DAC njanjav.
  9. Vidim da si ipak relativno brzo prevazišao iskonsku odbojnost prema vinilima u boji. Svaka čast!
  10. Tim bolje, znači da je “Nemac” baš dobra sprava.
  11. Tako nešto sam otprilike i ja razmišljao, pre nego što sam uzeo Lindemann. Uzeo ga na probu, prebacio Devialet u preamp mod, zakačio ga i ono što sam čuo mi je dalo za pravo da je u pitanju odličan amp i da treba da ga kupim, pogotovo što je cena bila krajnje korektna, a stanje kao novo.
  12. Ma opušteno, slobodno pišite, nije spojlovanje. Kada sam odlučio da prodam Devialet, razmišljao sam šta da radim i kako da sa što manje novca osposobim sistem prevashodno da bude funkcionalan, ali da ne kupujem nešto tek reda radi, da bih sutra morao to da prodajem, ako bude situacija da može da se uradi neki upgrade sistema. S obzirom da je Eversolo primarno kupljen da bi bio isključivo strimer, a da ima opciju da radi kao DAC i preamp, gledao sam da nađem neki relativno kvalitetan snagaš, kojim bih u ovom trenutku dobio kompletan sistem, a opet da ostavim mogućnost da u nekom narednom periodu, kada se za to steknu uslovi, kupim preamp i/ili DAC. Za sada će postavka biti ovakva, tako je kako je, šta da se radi, a za ubuduće ćemo videti, možda se Lindemann-u pridruži njegov izvorni parnjak ili nešto treće, videćemo. Lično mislim da kod mene trenutno problem nije Lindemann, a da li je digitalni preamp ili DAC (ili oba) videćemo kad budem u mogućnosti da probam nešto drugo.
  13. Neće to Aleksandar da kači na zid, merka novu policu. A treba i da rasproda višak opreme.
×
×
  • Create New...