Jump to content

R_R

Donator foruma
 • Content Count

  5,225
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

About R_R

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 05/20/1971

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

10,886 profile views
 1. Ako su uopšte i sačuvali mastere.
 2. Ja sam IEC u decembru prošle godine platio 35€, to sam kupio kao gotov proizvod. Pravio mi je kleme za letvu, ali to je custome made proizvod, za mene, plus sam dobio žice za letvu na poklon, nisam siguran koliko metara, letva još čeka da se smislim kako će sve da bude na kraju. Ok je Andrej, konkretan i korektan, bez nekog zavlačenja.
 3. Kod @NL. SO mora da bude uključen non-stop, inače ne valja, zato što soba nije adekvatna, pa rezonira.
 4. Ja sam samo to naveo kao primer, a sad mi je možda i krivo što sam ga uopšte i pominjao. Anyway, ako ti je zapelo pitaj @somilenko za kontakt, pa vidi sa čovekom, ionako ti je u komšiluku.
 5. Ono što sam hteo da kažem je da kvalitet materijala, zametnost procedure i vreme koje moraš da primeniš da bi dobio tako kvalitetan kabl prevazilazi sve kriterijume opravdanosti proizvodnje komercijalnog proizvoda. Prosto rečeno, bio bi preskup i neko je odlučio da praviti tako nešto nije rentabilno.
 6. Mislim da ga poznaješ. Hint: Petrovaradin.
 7. Čovek je uporedio 1:1 brand name zvučnički kabl (ne mogu da se setim koji, mogu da ga pitam) i njegovu interpretaciju tog kabla, koji je napravio po skoro identičnoj recepturi koja je kod originala. Iako je u kabl ugradio neuporedivo kvalitetnije srebro (plus i solidno više težinski), kabl koji je dobio je bio nekoliko puta jeftiniji od originala i po njegovim rečima dramatično bolji. Poenta je da je postupak zametan i prilično skup da bi se proizvođaču isplatio iz njegove pozicije odnosa uloženo/dobijeno. Kod kablova je, koliko sam ga shvatio, odnos materijala i finalne cene ogroman.
 8. Da dodam….Pre neki dan sam bio kod čoveka da mu prodam filter i ispostavi se da je juvelir i da dosta zna o tretmanu metala, to mu je, jelte, profesija. Čovek je usto i audiofil, ima ozbiljan sistem i sam sebi pravi kablove, pa smo se dotakli i te teme, posebno me je interesovalo to oko karakteristika metalne rešetke i kako se metali trebaju tretirati da bi se dobila adekvatna žica za hifi. Koliko sam ga razumeo, najvažnije od svega je materijal koji se koristi i termičko tretiranje, pa onda sve ostalo (procenti, konstrukcija, dielektrici,….). Ovo što je napisao kolega iznad, ako je
 9. R_R

  AntiShop

  Da si mi ti živ i zdrav, ali odavno je Afrika nas prešišala i po pitaju standarda i zarada. To što ti pišeš je situacija iz osamdesetih prošlog veka…
 10. Meni na Devialetu isto, koji god da stavim. Eno i filter sam prodao, ne treba.
 11. R_R

  GOAT

  Đoković nije marketinški atraktivan “proizvod” i to je činjenica. Niti će biti. Federer zarađuje 2x više od Novaka, a već dugo mu gleda u leđa? Da li je ovo realno? Ima tu svega, ali krajnja rezultanta je uvek novac. Ako za Federera na takmičenjima uvek navija veći % publike nego za protivnika, to je signal sponzorima da u njega treba ulagati. Boli njih uvce da li je on prvi, treći ili peti, dogod se roba, koju on “blagosilja” u nekoj reklami, dobro prodaje. A činjenica je da iako pada na ATP listi, nije ništa manje potentan da reklamira neki proizvod.
 12. R_R

  GOAT

  @Srecko Ako ste već opomenuli kolegu da ne ubacuje politiku, bilo bi dobro da date dobar primer. Ali teško to ide, jer cela ova sprdnja sa kojekakvim dodelama i titulama je čista politika. Dobro oni znaju ko je ko na terenu, ne moramo mi laici da ih ocenjujemo i procenjujemo. Svojevremeno sam jednom englezu u lice rekao da su skoro sve što danas poseduju obezbedili hiljadugodišnjim otimanjem svega što im je dopalo šaka po svetu. Znate šta je rekao? Pa šta.
 13. R_R

  GOAT

  Glasao….za Rafu….
 14. Tako bi trebalo. Evo na ebayu ima, nije uopšte mnogo: https://www.ebay.com/itm/284177352730
×
×
 • Create New...