Jump to content

R_R

Donator foruma
 • Content Count

  5,085
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

About R_R

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 05/20/1971

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

10,763 profile views
 1. Ja sam imao problema sa Tidalom koji je seckao, a imao sam SBB kabl i sve to je bilo preko Bluesound Node 2i strimera. Kod kolege koji nije kod SBB-a sve je radilo kako treba. Probao sam bio da zamenim DNS servere (stavljeni su Google DNS serveri umesto SBB-ovih) i radilo je malo bolje, ali je ipak seckalo, random. Na kraju sam digao ruke i vratio uređaj koji je bio na probi. Trenutno koristim Roon i u okviru njega Tidal, sve radi kako treba, provajder je Telekom (optika), ali je radilo i sa SBB-om na kablu.
 2. Sjajno Record's Store Day izdanje iz 2014. godine, limitirano izdanje, samo 2.500 kopija (od toga 1.000 za US tržište). U perfektnom stanju, vinili su slušani jednom ili dva puta, puštano na kvalitetnom sistemu, tako da se može reći da je NM (near mint). 100€, bez cenjkanja kontakt: pm
 3. Od turneja su u poslednjih godinu dana zaradili šipak, a kako stvari stoje, ni do kraja godine se neće ovajditi. Zato svaki cent od striminga itekako ima svoju težinu, bar u trenutnoj situaciji.
 4. Bratski kineski narod i “brat Si Đin”.
 5. Sve je tačno što si napisao, ali.... Da li misliš da je slučajnost to što je kod Alliexpress-a od ove godine, shipping za Srbiju za skoro svaku stvar koja košta par $ obavezno FeDex/DHL i što više skoro da nema free shipping? Da ne bude da poredim babe i žabe, pogledaj koliko je shipping za neku sitnicu reda veličine 9-10$ za Srbiju, pa uporedi sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Slovenijom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom. Videćeš da je kod nas skoro uvek opcija slanja kurirska služba, dok u slučaju drugih država kao opciju imaš i neki od kineskih servisa za slanje koji je ili free ili pa
 6. Da li ovo znači da smo svi mi koji smo npr. kupili i vinil sa linka koji sam postovao, ustvari kupili piratsko izdanje? Da li je firmi Mascom do daljnjeg zabranjeno da prodaje sve od EKV-a ili samo remasterizovana stara izdanja?
 7. Piraterija ili ne, prodaja ne prestaje. https://www.mascom.rs/sr/mascom-izdanja/lp/ekatarina-velika-iznad-grada-vinyl--pid-16936.1.135.html
 8. Moja konstatacija je bila upućena tebi, ne znam kako si shvatio da sam mislio na kolegu kome su stigle defektne ploče.
 9. Biće oni carevi dok se slučajevi kao što je tvoj ne umnože, a onda će samo da lupe rampu i doviđence poručivanje. Da li stvarno mislite da ovako nešto može da se toleriše unedogled i puj pike?
 10. Ovako…. Prostorija u kojoj se sluša je dnevna soba, bez zavesa, bez tepiha, sa TV-om i velikim staklenim površinama - dakle, nedampirana, sa nezgodnim reflektujućim površinama i relativno prazna. Pošto je manja verovatnoća da će uskoro da bude promena po tom pitanju, hteo sam da vidim da li i koliko će uspeha biti sa korekcijom zvuka u ovakvom prostoru. Zato sam i krenuo sa pitanjima oko DSP-a, da vidim koje su opcije i da li (i šta) mogu da ih isprobam u svom prostoru.
 11. U pravu si, Roon + adekvatan softver + adekvatan mikrofon završava posao, ali ni to nije jeftino u paketu - otprilike 1/2 cene ovog parčeta hardvera. Voleo bih dobro da isprobam i jednu i drugu opciju, pre nego što se odlučim da eventualno investiram.
 12. Jesi li pročitao tread na drugom linku do kraja? Izgleda da je sertifikovan pre nekih nedelju dana, preko Roon Bridge plugin-a za Volumio. Čovek piše da mu stoji "Roon Ready". Da li neko kod nas radi miniDSP? edit: koliko vidim, kod nas niko ne prodaje proizvode ove firme, a bez probe mi je “too much” da prospem 1K€ na neviđeno
 13. Za ovo mi je, koliko sam shvatio, kao neophodan preduslov No 1 potreban odgovarajući UMIK mikrofon? Interesantno deluje ovo sa filterima u okviru Roon-a.
 14. Koliko vidim, taj miniDSP SHD Studio ima kao sistem instaliran Volumio, a ja koristim Roon.
×
×
 • Create New...