Jump to content


alex_ris

Članovi
  • Posts

    362
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by alex_ris

  1. Moj najlepÅ¡i trenutak u HiFi se desio pre nekih 10-15 dana kada sam kupio nove zvuÄnike.

    Postojao je crv sumnje dok sam putovao iz BG za Belu Crkvu , novi zvuÄnici su spokojno ležali u kutijama u zadnjem delu karavana, da li sam trebao da joÅ¡ malo saÄekam i kupim neÅ¡to polovno.

    Svaka dilema je prestala dok sam otvarao kutije i vodio zvuÄnike iz iste.

    U pitanju su Wharfedale evo2 20. Pažnja sa kojom su zapakovani zvuÄnici, uputstvo , pamuÄne rukavice svaki spajk u posebnoj kesici a same kutije u pamuÄnim vrecama.Sklapanje zvuÄnika ,postolja I spajkovaa je bilo pravo uživanje.

    Kulminacija je bila zvuk kada su ovi lepotani poÄeli da sviraju.

    Još uvek svaki dan kada dođem sa posla i pustim muziku znam da su vredeli svaki cent dat za njih.

    Moje zadovoljstvo poÄinje joÅ¡ od trenutka kada "namiriÅ¡em" neku komponentu i traje ili do trenutka kada ona loÅ¡e zasvira u mom sistemu ili mnogo mnogo duže ako sa dobro uklopi sa ostatkom sistema. SuÅ¡tinska radost je ustvari u tom istraživanju i ako mnogi izbegavaju da to otvoreno priznaju već će radije sebe predstavljati kao vrhunske poznavaoce koji nikada ne greÅ¡e u odabiru sprave i da je njihov sistem upravo ono Å¡to su ikada želeli i da ga nikada neće menjati. Kako da ne :)

  2. Evo jedan video koji fantastiÄno prikazuje razvoj hi-fi tehnologija, ovde konkretno na sluÄaju Marantza.

    Divno je Å¡to su prikazali i znaÄajne istoriske dogadjaje i modele Marantza koji prate te istoriske periode.

    Uživajte.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=q13jeqMFHqQ

  3. @ ska62

    To na dnu police je internet strimer + fm tuner. To je neki brend DNT a model se zove iPdio. I nije tako loÅ¡ s obzirom da vredi nekih 100 i neÅ¡to evra. Wireless je i koristi reciva listu stanica (znaÄi viÅ¡e hiljada internet radio stanica).

     

    @toza

    U ovom setapu je izvuÄen maksimum iz Jamo-a D830. Jako puno detalja, vrlo prostorno, bass je veliki dubok, izkontrolisan. Neznam koliko si imao prilike da sluÅ¡aÅ¡ Trafomatic pojaÄala, ali se može reći da kod njih nema mnogo kompromisa. Naime to je push-pull pojaÄalo od 30w u A klasi. Veliki torusni trafoi mu daju neverovatnu agilnost i puno snage. Kada bi sluÅ¡ao ovakvo pojaÄalo a da ne vidiÅ¡ da je lampaÅ¡, pre bi rekao da je neki rasan tranzistorac po dinamici ali zaÄinjen mekoćom i toplinom lampi. To je nekako zavodljiv, melodiÄan, Å¡armantan zvuk. Sa druge strane vrlo je nezgodan za odabir izvora i kablova. California Audiolabs DX-2 CD player koji sam ranije koristio na Trafomaticu nije svirao dobro, naima imao je premekan i rasplinut bas i pomalo napiÄene visoke. Mnogo viÅ¡e mu sada prija NAD C542 jer valjda 24-bit konverter na NAD-u radi posao i daje precizniji izlaz sa viÅ¡e dinamike i utegnutijim zvukom u krajnjim gornjim i donjim frekventnim nivoima. Trafomatik ultimativno Å¡alje na izlaz ono Å¡to mu se da na ulazu i sa niskobudžetnim izvorom vrlo lako se uniÅ¡ti sve ostalo. TakoÄ‘e je važno dobro odabrati kablove, naroÄito strujni, koji mora da bude Å¡to boljeg kvaliteta. Mislim da je Kimber PK-10 minimum koji ima smisla staviti na Trafomatic.

     

    @dragec

    Da to jesu HiDiamond 1 i ovi kablovi su za mene bili pravo otkrovenje. Å irmovani su u potpunosti i imaju izuzerno visoku Äistoću bakra. Vrlo su neutralni, Å¡to si verovatno i primetio, i meni su baÅ¡ takvi i trebali. Nakon bezbroj kablova (farbaÄa zvuka) koje sam probao tražeći najpogodnije, prosto sam odahnuo kada sam prikaÄio ove kablove. Odmah sam naruÄio i pripadajuće džampere pa sam sada joÅ¡ zadovoljniji... 5 zvezdica za ovaj kabal *****.

  4. Evo me posle dugog vremena (gotovo 2 godine) na forumu ponovo.

    Moj sistem sada izgleda ovako:

    amp: Trafomatic Audio sm-30 (upgrade by Tibor SindriÄ)

    zvuÄnici: Jamo D830

    cd: NAD C542

    zvuÄniÄki kabal: HiDiamond + HiDiamond džamperi

    interkonekt: Burmester Lila 3

    strujni kabal na ampu: Kimber PK-10.

    Eto tako... nadam se da ste vi dobro. :)

  5. Svaka cast! Definitivno jedan od najzanimljivijih topica. Samo nastavi :)

    ... hvala :thumbsup2

    Zadovoljstvo mi je da delim slike sa ostalima ... mene Äine srećnim... verujem i ostale B)

    Evo nešto direktno sa IHEAC 2012 u Džakarti.

    Venture Ulrimate Reference zvuÄnici i

    Venture V200A+ monoblokovi

    post-16753-0-54588500-1355766501_thumb.j post-16753-0-83223100-1355766518_thumb.j post-16753-0-58468900-1355766537_thumb.j

    .

×
×
  • Create New...