Jump to content


Сретен Младеновић

Članovi
  • Posts

    349
  • Joined

  • Last visited

About Сретен Младеновић

  • Birthday 08/20/1976

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    музика, филм, рачунари, видео игре и наравно дружење

Recent Profile Visitors

6,353 profile views

Сретен Младеновић's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Jeste pravio ga je Miško. Imaš na početku teme slike mog Luxmana koga je isto on kompletno sredio i prezadovoljan sam. Nadam se da su ti se dopali ti zvučnički kablovi koje pravi. Uh oni bi mi tako dobro legli da se otarasim ovih Kimbera. Ima jedna anegdota za te njegove kablove, ako bude prilike ispričaću je jednom...
  2. Ha ha vrlo zanimljiv i poučan tekst. Miran zvuk to sam odmahosetio, kao da mi se pojačivač drao sa pređašnjim kablom sad se baš oseća kako mirnije radi, tako da tu se slažem sa tobom. Za ostalo tek treba da osetim i doživim. Ja sam baš zelen što se naponskog kabla tiče i tek mi predstoji da ga dobro upoznam i uđem spremnije u celu priču.
  3. Mislim da nisi razumeo mojom krivicom, nisam rekao, Luxmanu je napravljen euro prlključak i zaista sam ga vezao na računarski kabl sa kineskog napajanja, imao sam ih nekoliko viška. Luxman fabrički ima ugrađen kabl. Stekao se utisak takav možda, mojom krivicom nisam detaljno objasnio.
  4. Ja ne znam šta je sa tim 304, zvuče one sjajno ali meni je bolja 204 zvuči mi prirodnije, a i ima manje STK elemenata, a 304 je daleko više na ceni kod domaćih audiofila, da ne pričam da je daleko skuplja. Ili je moguće da ja grešim u pogledu zvuka. I to je moguće.
  5. 95 godište? To bre novo šta ti je Šalu na stranu ja samo takve volim do kraja 80-ih. Eno moji Philipsi su iz sredine 80-ih ali guraju ne daju se....
  6. @Nixie taj Marantz je odličan plejer zvuči i više nego pristojno, to i vredi modifikovati i uložiti u njega, na kraju se dobija vrlo lep zvuk. Ja imam Philipsa 650 koji spada da kažemo u dobru srednju kaslu njihovih modela. Pre 7-8 godina drugar koji to odlično radi kompletno mi ga je preradio, ali sam dobio zvučno zaista dobar plejer koji sada zvuči daleko iznad klase kojoj pripada. Hoću reći kad je plejer dobar iako nije top model isplati se srediti ga. Znam da nije merodavno, ali iz zabave drugar koji mi ga je preradio i ja rešimo da vidimo koliko bi morali da platimo plejer da dobijemo kvalitet zvuka kao taj prerađeni philips. Slušali Rotela, pa Creek, pa Naima (zaboravio modele) ali zvučno nisu bili na tom nivou. Naravno to nije test, a i da jeste ne bi bio merodavan, ali smo shvatili da bi za takav zvuk morali da damo brdo para. Eto čisto da zadovoljimo našu radoznalost.
  7. S obzirom da sam koristio običan kabl onaj što dolazi uz neko jeftino kompjutersko napajanje čistokrvni kinez, zvučno sam se preprodio. Tek kroz neko dugogodišnje slušanje ću da osetim prednosti a i mane ovog kabla, za sad je suviše rano svira mi tek dve nedelje, osim naravno ono što sam odmah primetio i napisao ispod slike, što je i normalno s obzirom da sam imao običan gumeni kabl.
  8. Slažem se, čovek se baš potrudio da istestira kabl, ja priznajem nisam. U slobodno vreme sam i gamer kao tvoj sin, imam pc sa 850W napajanjem, međutim nije mi palo na pamet da prvo tu kačim kabl, nego ga odmah gurnu u Luxmana kome pozadi piše 280W potrošnja, međutim sa slika gore vidi se da sam stavio velike kondenzatore koji traže mnogo više struje što je i razlog zašto sam uradio naponski kabl.
  9. Eto profesionalca, svaka čast ako odokativno možeš da pogodiš koji je model. Ja iskreno pojma nemam, veliki sam laik što se tih stvari tiče. Drugar koji mi je radio kabl jedino mi je rekao od kog je materijala i dužine.
  10. Apsolutno si u pravu, za sve što si napisao, ali ne možeš ljude da ubediš. Kompresovan fajl kad se odkompresuje ne gubi informacije, ali gubi zvuk tj. muzikalnost, ali ajde ti sad dokaži to usijanim glavama kojima su merodavni samo sintetički (kompjuterski) testovi. Nijedan kompjuter ne može da zvuči kao cd plejer bez obzira na to što kroz testove on treba da zvuči isto.... Treba, ali ne zvuči. Svaka ćast majstore!
  11. Konačno sam nabavio dobar naponski kabl. Drugar mi ga pravio. Kabl je od čistog srebra košta ko tri careva grada, mada upozorio me pošto je kompletno od srebra da prvih mesec dana neće da valja jer ima puno srebra, da moram da slušam non stop da se srebro usvira i polako legne na sistem. Prvo sam pomislio svašta međutim evo posle dve nedelje već se oseća razlika, mada još nije usviran potpuno. Ono što sam odmah primetio je ogromna detaljnost, na primer kada sam slušao flamenko gitariste primetio sam da se jasnije čuju pragovi, vibracija žica, daleko izražajnije nego pre, bas je daleko definisaniji i precizniji, dobio sam i veći prostor. Kod Davida Lanza klavir ima više drveta, zvuk samog drveta klavira je sada daleko izražajnije. Zaista sjajan kabl. Međutim koliko je on dobar, toliko i nije, otkriva mane sistema. Ako samo neka sitnica u sistemu nije kako treba to se odmah oseti i počinje da smeta. Zaista sjajan kabl i prezadovoljan sam.
  12. Slažem se donekle sa tobom, ali ne i sa tim da mora Philips sa Philipsom nema mi logike. Kad god smo nešto testirali to radimo sa različitim uređajima, jer po meni bitan je zvuk i ništa drugo ni izgled, ni starost ni cena tog uređaja. Mislim da je samo tako merodavno.
×
×
  • Create New...