milovan1963

Članovi
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

About milovan1963

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. milovan1963

  zflazarov grebatorski analogni DIY sistem

  iskreno, sad te ne bih maltretirao za to , jer se trenutno slusa skoro 30g torens td 160 sa prelaganom formulom 4 i ne bas podudarajucom ortofon mc 20 super , ona je skoro dolijala pa je sad mc 100 , ista firma na ortofon t20 trafou , znaci neka srednja liga...Tek da se nesto slusa...Inace , u duzem planu je, a i nesto se radi da se napravi lenco 75 kako bog zapoveda, a na njega vec duze cekaju Koshin gst1 sa audio technica at art 9, pa kada se to skocka, cucemo se da se to cuje u pravom licu...
 2. milovan1963

  zflazarov grebatorski analogni DIY sistem

  hvala, da znamo priblizno kako stoje stvari...
 3. milovan1963

  zflazarov grebatorski analogni DIY sistem

  lepo, a kako svira u odnosu na tango ...?
 4. sve to cujes i na dobrim zvucnicima , naravno uz dobru amplifikaciju, i dobar snimak...Sweet spot je posebna prica , i prilicno zavisi i od tipa zvucnika - posebno kod visokotonca, kao i od uparenosti i sinergije sa srednjetoncem.
 5. milovan1963

  Strujni Kablovi

  zaista ti ne bih mogao tacno reci, davno sam naisao na te preporuke, ali uopsteno metal film obicno daje cistiji ton, dobar za signal, e sad , karbon zna da zvuci lepo ali nema tako cist ton i uglavnom bez probe je ubadanje na slepo, moguce na napajanju i mestima bez signala , a mozda bi i legao ako je sistem previse analitican , preostar za usi. Mislim na preamp. To je sve velika igranka, kosta vremena i novca, a dobar rezultat nije uvek garantovan. Ovakve stvari po pravilu bi trebalo raditi kod vec dobrih uredjaja, tu se odmah cuje, to je krajnji filing.
 6. milovan1963

  Strujni Kablovi

  jeste, pisali smo o tome , da se ne ponavljamo...Ti tkd, mora da su novi proizvod, nisam ih koristio, inace u lampas babusku mi je umesto rikena stavljen provereni kiwame zeleni mislim svuda a signal 1 komad a. note. U kiwame se svi kunu i u jeftinocu i u kvalitet, pa neka bude. To je neka dobra srednja klasa. Ista ta klasa je i Takman, samo treba znati na koju pozicuju karbon a na koju metal film. Njih nemam, a isto su cesti.
 7. milovan1963

  Strujni Kablovi

  prvo, izvinjenje zbog debelog off-a, ali evo, mozda nekome pomogne tudje iskustvo da ne luta previse ako se u ovome pronadje...Ne, nisam probao zicane otpornike, dok se imalo para odmah sam isao na dobro i provereno, i slusao sta mi se dopada i to i ostavljao...
 8. milovan1963

  Strujni Kablovi

  e pa , tu ti onda ne mogu pomoci...Ali srebrni izvodi ne moraju znaciti da je bolji, npr Riken ima pozlacene pinove i kunu se u njega a umuljavi zvuk, a kao najbolji za lampase, mada iskreno ima neku muzikalnost. Koliko znam jos pre su englezi kupili odeljenje koje proizvodi z foil, i proizvodnju bacili u meksiko, mada to sve nije bitno ako ostaje kvalitet. Ima i doobra zamena za z foil, a mnogo manje kosta a radjeno je u istom fazonu , i mislim da imaju sve vrednosti - Caddock TF 020 R . Zvuci kao z foil, potpuno neutralno i mrtva pozadina, tantal je drukciji, pa ko sta voli.
 9. milovan1963

  Strujni Kablovi

  ovako, s tim sam se dosta zanimao ima 5-6g. , mislim da je tada a i verovatno sada a. note tantalum magnetni, mozda sada imaju i nemagnetne, to im je bila zamerka za phono. Mene to tada nije zanimalo, nego samo zvuk i na jedan kanal oni a na drugi shinkoh i poredjenje. Posto i tada nije bilo svih vrednosti shinkoha to sam dopunio identicno na oba kanala sa po par PRP . Razlike male, ali lepse je svirao shinkoh, naravno par dana usviravanja. Z foil stavljeni i ostavljeni na signalnom putu. Tada si mogao dobiti do samo 200 ili 300K, ako se dobro secam. Danas nesto vise, ali uz astronomske cene kako ide visina otpora, i mislim da se danas prave u meksiku, a pre u usa. Navodno zna biti i reklamacija, a pre nikad.
 10. milovan1963

  Strujni Kablovi

  licna preporuka : najbolja vrednost za novac - jeftini crveni PRP, ima negde gde su testirani sa drugima i bili bolji i na merenjima i slusno, a mnoogo dobri, mozda i najbolji shinkoh tantalum - bolji i od a. note tantalum , ako ti ne treba puno i hoces naj. Naravno, vishay Z foil ne racunam, on je van klase, a ionako njega iako je debelo skup nema bas u svakoj vrednosti...
 11. milovan1963

  Strujni Kablovi

  zadnjih 10 - ak god., prvo su imali skup shipping, oo 50 funti sta god da narucis, onda zbog konkurencije su se normalizovali, i nije skup, nekada i manje od 10 funti...Zamolis da ne salju fakturu sa cenom u paketu nego na imejl, i da ne pisu na paketu cenu, inace su skroz ok. Jako za preporuku i kanadski partsconneksion, pisu na paketu jako male cene npr 10 - 20 $ a u paketu 200 -- 300 $, pa ako prodje prodje, ali im je postarina skupa oko 36$.
 12. milovan1963

  AIKIDO preamp

  eto, bas je mali svet...Jos 1986 sam verovatno medju prvima sticajem okolnosti dobio ne jedan, nego dva ova preampa, jedan ode za SU, a drugi je i danas tu i svira i dalje, istina od ovog -za ono vreme vrhunskog a prejeftinog preampa - ostalo je u originalu samo AL nosac lampi i zelena zica za masu, ostalo sve, ali bas sve je zamenjeno boljim. Koliko je Glen Croft bio genijalac, kada su ga pitali kako je napravio ovako dobar a jeftin preamp, rekao je da nije tesko napraviti ovakav lampas preamp, ali mu je trebalo vise od godinu dana exp. da nadje pravilan raspored elemenata u prostoru , da nema interakcije medju njima, bruma i sl. U to sam se i sam uverio kad sam menjao pojedine komponente, cim sam pomerio npr.zice sa njihove putanje, javio bi se brum ili neka druga smetnja... Posle se i on komercijalizovao, poskupeo i to dobro, ali mnogi danas smatraju da je on najbolji doktor za lampase na ostrvu.
 13. milovan1963

  Benchmark AHB 2 i DAC 3 L

  jeste, tanko i bezivotno, kao da je sve rastimovano...
 14. milovan1963

  Cevno Pojacalo VS Transistori VS Simulacije Cevi

  ha ha ha , nemoj...
 15. milovan1963

  supreme audio tonearm

  e pa sad , ti strucnjak a to pitas...Dovoljno je da ljudi ubace kvalitetan a povoljan shirmovan phono cetvorozilni cardas cabel- ukupne debljine mozda par mm, ili da upredu zice...