violent femmes

Članovi
 • Content Count

  1,403
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by violent femmes

 1. violent femmes

  Na gramofonu..

  Nešto ne verujem,da je više muljkav ,od rtb licence koju imam.Zaista čudan mastering,nekako povučen,trom.Kao da je zvuk delimično zarobljen u kutiji, i ne može da izađe iz drivera i dođe do izražaja. Hvala na brzom odgovoru.
 2. violent femmes

  Na gramofonu..

  Kakav je mastering ovog Shortera,kao i ona dva Žobima na SC.Jer sve nice odrađeno.Hvala i pozdrav!
 3. Ime Stanton,je dobila po prezimenu osnivača kompanije.Lično ne vidim šta je tu glupavo.Ali to je samo moje mišljenje.
 4. violent femmes

  Na gramofonu..

  OK,video sam sticker da je AP u pitanju.
 5. violent femmes

  Na gramofonu..

  Koje je izdanje u pitanju.I kakvo je zvučno?
 6. Čestitke,sjajan sistem a i lep ambijent....Gyro SE je poseban gramofon,zvukom i izgledom .
 7. violent femmes

  Na gramofonu..

  Okay,ali ipak ne idem na tako skupa izdanja.Mislim da nema smisla,ipak mi sistem ima ograničenja.Dovoljna su izdanja SC.
 8. violent femmes

  Na gramofonu..

  Da na holandski Music on Vinyl sam mislio.Ne mogu da tvrdim,ali mi se čini da sam negde pročitao da sve vinyl masteringe rade sa audio cd-a.
 9. violent femmes

  Na gramofonu..

  Dejane,hvala za info.Ja imam time out na onoj našoj kilavoj suzy licenci,gde su iz nekog čudnog razloga analogne trake digitalizovali pa snimili na vinyl.Uopšte mi nije jasan taj proces i poenta istog.Suzy izdanje zvuči solidno,ali to mora da se čuje za klasu bolje.Ima neko MOV izdanje,koga hvale,ali i MOV rade masteringe sa audio cd,pa ni tu ne vidim svrhu.
 10. violent femmes

  Na gramofonu..

  Dejane, Imaš li možda na jazz images, Time out od Brubecka,nešto od Chet Bakera,tipa Chet Baker sings,Chet is back....etc.Kakva je tu situacija sa masteringom.
 11. Ma jbg-a,najbitnije je pazariti gramofon koji vam najviše odgovara,a i koliko je čovek spreman da se ispruži finansijski.Podrazumeva se ,da nikom ne dozvoli da mu utiče na izbor,posebno ne biti papučić pa dozvoliti lepšoj polovini da utiče na izbor.
 12. Mislim da kao glavni uzrok kašnjenja narudžbina od pojedinih kolega treba tražiti u tajmingu.Ako se pogledaju pojedini gornji postovi,većina njih je odradila narudžbine sredinom marta.Upravo tada je svet bio u škripcu sa novonastalom nepoznatom situacijom sa ovim virusom.Naravno, kome je tada bilo do slanja i preuzimanja paketa.Pa su isti visili po raznim hangarima/magacinima sa strane,dok se koliko toliko nije uspostavio normalan režim rada.Meni su iz uk ona tri naručena naslova poslali 11.04.,a stigli su mi 24.04,što je cenim sasvim fer prosek u ovakvoj situaciji.Ono opet ne naručujem nešto često,pa su mi možda progledali kroz prste.
 13. Slažem se,pogotovu ne ova čudesa sa postavljenih linkova.I pouzdanošću,a i zvukom će ove praćke pogaziti bar 15-20 gramofona sa k/p, koji se kotiraju cenovno oko 150€. A mislim imena su tek svojevrsno marketinško ludilo
 14. Pouzdanost te 206-ce,je za čistu peticu.Što se tiče zvučne strane tu je neka trojka,mislim pokidao ga je budget Thorens td280,bez ikakvih problema.
 15. violent femmes

  Na gramofonu..

  Izgleda da u SC,vole malčice da pojačaju bas,ali ako to ne utiče na ostali deo spektra ili bas nije overblowed...okay je.
 16. Na k/p ima primerak Akai ap-206,jako pouzdana mašina.Prodavac ga ceni mislim 130€,pre bih uzeo njega nego ovu novu Akai novotariju,koja sigurno nema veze sa starim Akai uređajima.Ili bih pazario neki stari Technics tipa QL modele...etc.Ove nove lopine sa postavljenih linkova krajnje čudnih imena tipa Reloop,MC Crypt....i slične,ne bih uzimao u razmatranje.
 17. violent femmes

  Na gramofonu..

  Podnaduven bas ne može da zvuči dobro.Ako je sistem lepo balansiran a bas isforsiran,znači da su usrali mastering.Ja sam recimo oduševljen kako su lepo odradili 3x10 inch lift i neighbourhood.Odličan snimak za oba naslova.Ja sam zainteresovan za Al Greenov-Call me na speakers corneru,volim taj album.Čitam jedan,jedini review na discogs,od lika koji ima dva različita izdanja tog albuma i čova lepo kaže da je primerak SP izdanja sa jačom donjom lagom..Nešto se plašim iskreno da ga uzmem ,a nije ni jeftin.Kada naleti uzeću ovog Milesa ,a izgleda da su lepo odradili Gris-gris.
 18. violent femmes

  Na gramofonu..

  Kakav je mastering ovog Milesa na Speakers corner pressu.Negde sam pročitao da je Al green-Call me ,sa podnaduvenim basom.vidim i sondek se žali na isti bas,na Lou Reedovom -Transformeru.Jbl-iga ,ovakve greške ne treba da pravi kuća koja drži do kvalitetnog masteringa.
 19. Ovde svakako treba biti decidan,kada se polemiše o piratima,tj praviti razliku.Tako npr. Black Sabbath sa linka koji je postavio Koko Bil,jeste pirat.Ali Dol-ov naslov sa linka Paja959,takoreći ne spada u tu grupu.Jer po evropskom pravu kada prođe period od 50god,spada u red javnog dobra.Naravno,fakat je da Dol nema analogne trake u vlasništvu,pa se sve radi sa cd,flacova...i pitaj boga od čega sve.
 20. Melodična truba Norvežanina Mathias Eicka.....ako nije išao do sada,i on pod obavezno.
 21. Evo još jednog remek dela,i ovaj ecm nikako da izdaju na vinylu....frikovi.
 22. Da li ste ovaj uvrstili na listu,preslušajte ga.Strašan album,no nema ga na Lp-ju.
 23. Ovaj sam nabavio u zadnjoj vinyl turi.Večeras sam ga preslušao.Sjajan album,odlična atmosfera i genijalno urađen mastering.
 24. violent femmes

  Na gramofonu..

  Hteo i ja da uzmem par naslova,onako rekreativno da ih probam.Inače jazz images radi masteringe sa cd-a,tako da je tvoja opaska da je snimak sa cd,na mestu.