Jump to content


taner

Članovi
  • Posts

    95
  • Joined

  • Days Won

    1

About taner

  • Birthday 07/17/1973

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Beograd, blok 49

Recent Profile Visitors

3,531 profile views

taner's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Orange drops(ima ih u dve varijante) su nepolarizovani polipropileni i naveo sam njih kao primer za mastan, mračan ali kvalitetan zvuk. F&T su nepobitno zvučno dno dna, jer daju jako muljav zvuk i jedini razlog za njihovu kupovinu je taj što su jeftini. Bilo koji Kineski (Audiophiler, Weah, Solen...) sa eBay-a ili Alija su bolji od njih. Tačno je da su kvalitetniji kondenzatori skuplji ali nisu baš toliko nedostupni, ja sam sebi više puta poručivao iz ove prodavnice i uvek je sve uredno stizalo i relativno brzo. https://www.audiohobby.eu/en/
  2. Ima li gorih bipolaraca od F&T-a; probao sam u skretnicama svašta i oni su zvučno dno, ni za niskotonce nisu. Oni Orange drops za gitarska pojačala su bistra voda za njih.
  3. Meni radi i nikada mi se nije dogodilo da dodje do prekida.
  4. Opera ti je je bazirana na chromium endžinu kao i Chrome ali je bolja i brža od njega. Koristim sva tri i primetio sam da malware ulazi samo kroz Chrome.
  5. Za te pare može uz D10 da uzme i pojačalo za slušalice, postoje razne opcije, samo internu karticu izbeći u širokom luku. Prevazidjene su odavno, svaki noviji DAC je zvučno bolji i korisniji, može se povezati na desktop, lap top, raspberry pi, telefon... a i te Xonar interne crkavaju ko blesave, često im izgori jedan kanal.
  6. Uzmi TOPPING D10 ili neki sličan. Ko u 2020-toj još kupuje karticu a da nije namenjena muzičkoj produkciji. 64a92dc9efa75bf36c7556e954e69bcf_2048x2048.webp
  7. Ja koristim 2 x OPA111 TO99 na malim zvučnicima jer daje najviše topline a ne gubi se na rezoluciji. Što se tiče podnih zvučnika imam više favorita i ne mogu da se odlučim, često ih menjam, možda MUSE01.
  8. Na koju foru 99 centi, možda neki popust u EU? Prvi mesec je besplatan a posle je oko 7€. Sve je to Mp3, pisalo HQ ili ne.
  9. Deezer HQ je mp3 od 320kpbs, nije loš ali ... Deezer HiFi je 16 bit / 44.1kHz a pretplata za njega je je 13,99€
  10. taner

    Muses

    Ja sam taj nezavisni "klan ili sekta", koji koji truje podložne i širi jeres po forumima Muse02 je bolji od LM49720, otvoren, ravan i izuzetno precizan. Ko ima zvučno svetliji sistem, neka ga slobodno zaobidje. OPA627 mi je medju omiljenima, isto ravan u zvuku, malo tamniji, topliji i često ga karakterišu kao dosadan i precenjen OpAmp. Kome OPA2111 dobro leži u sistemu neka ne pomišlja na njega. Ja bih preporučio nešto zvučno izmedju ova dva operaciona, a to je OPA1612 ili njegovu skuplju varijantu OPA2211 ako se može finansijski, mada nema potrebe jer su zvučno jako blizu. Opet i on može zvučati nekome "flat" i nekada u sistemu sa "rupom" bolje legne OPA2134 bez mikro detalja, slepljenom zvučnom slikom i velikim loše definisanim basom. Nadam se da sam bar malo pomogao u odabiru i ako znam da audofilima i njihovoj bolesti nema pomoći
  11. RazoÄarenje su postali kada sam doÅ¡ao kući i pustio liÄno sklepan sistem od 4" Fostex-a, koje pomaže B&W vufer i to svira meni liÄno dosta bolje i kompletnije, od gore navedenih "razoÄarenja", a koÅ¡ta kao FTA.
  12. SlovenaÄki i Hrvatski zvuÄnici su odliÄni, svaki na svoj naÄin ali je MBL viÅ¡e po mom ukusu Usher me je jedini oborio sa nogu, za mene su otkriće. Dynaudio (tanak, nekompletan zvuk), Tannoy (proseÄan, neprecizan), Dayens (sitan i otvoren zvuk) i oni Novosadski Å¡irokopojasni (fale visoki i zvuÄe jeftino) su me potpuno razoÄarali.
  13. Zinteresovan sam za subwoofer ako je još aktuelan. Ako jeste, interesuje me stanje, lokacija gde se nalazi i poslednju cenu. Pošalji poruku na 063/864 97 96 i ja ću nazvati.

    Pozdrav, Dejan

  14. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_el ... sic_genres Evo na koje pravce se deli electronika i koliko je to Å¡irok pojam. 99% muzike koju danas sluÅ¡am je elektronika, iako sam odrastao uz rok i pop ovo je prirodan nastavak i evolucija u muzici. SluÅ¡am sve od Murcof-a, preko Krusseldorf-a do The Christal Method-a, izuzev trensa, techna i sliÄnog. Sve u skladu sa godinama, viÅ¡e nisam mlad
×
×
  • Create New...