Jump to content


gordan84

Članovi
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

About gordan84

  • Birthday 09/27/1984

Contact Methods

  • Website URL
    http://cad-gordan.ucoz.com/

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Trebinje
  • Interests
    IT, Arhitektura

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gordan84's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nabavio sam drugi polovan MyDAC i opet neće da svira. Posudio Macbook jer on radi bez dodatnih drajvera i opet neće. Odmah sam skontao da je u kablovima problem.Nabavio sam usb kabal WireWorld Ultraviolet 7 i opet nije do njega. Onda sam kupio na buvljaku kabal sa činčevima i proradilo je. Koja glupost, kako je moguće da kabal ne radi? Bitno je da sam riješio problem a naručiću neke kvalitetne činč kablove /usput kako se tačno zove taj kabal)? Hvala na pomoći.
  2. Mislim da se kod ovog daca ne može pogriješiti. Vidi se na prvoj slici, ima mogućnost da se prebaci usb 1.0 ili 2.0. Inače, skontao sam da nije instaliran kontrolni panel za Mydac.
  3. Postavio sam CD ulaz (zato sam i postavio slike da neko skrene pažnju ako nešto ne valja, nisam najbolje upućen). Control panel je prazan, kao da ne detektuje uređaj. Neki savjet?
  4. Stigao mi je danas DAC Micromega MyDAC. Ako može pomoć; da li je moguće da ne radi ili nisam dobro povezao? Ulaz je spojen sa računarom preko USB-a 2.0, izlaz je spojen kablom sa činčevima, instaliran je drajver, podešeno u vondovsu da je MyDAC glavni uređaj... Trenutno je spojen na laptop na kome je vindovs 7 a probao sam sve isto spojiti na stoni računar sa vindovsom 10 ali isto neće. Kada ugasim mydac automatski počnu raditi interni zvučnici na laptopu. Šta mislite u čemu je problem?
  5. U redu. Hvala. Da li mogu ponovo vratiti airloc konektore? Koliko vidim samo su krimp klještima stisnuti?
  6. Može li me neko uputiti kako da promjenim konektore na pojačalu?
  7. Technics SU-VX920. Jesi li siguran da može na ovo pojačalo banana? Probao sam i ne može kao na zvučnicima.
  8. Otkinuo sam konektore na jednom kraju i povezao sa pojačalom. Mislim da ne može banana na ovaj model pojačala ili griješim?
  9. Kako povezati QED kablove s bananicama na pojačalo? Da li moram otkinuti bananicu pa pričvrstiti samo kabal?
  10. Juče sam kupio zvučnike Q Acoustcs 3020. Danas sam ih slušao dugo i upoređivao sa podnostojećim Mordaunt Short 906 a sve to je spojeno na pojačalo Technics SU-VX920 na kanal A i kanal B. Upoređivao sam tako što sam ih stavio na podnostojeće zvučnike i tokom preslušavanja prebacivao više puta sa kanala A na kanal B. Nemam mnogo iskustva sa različitim zvučnicima iako mnogo volim dobar zvuk. Uglavnom, Q Acoustics 3020 zaostaje za Mordaunt Short 906 zvučnicima samo u skroz niskim tonovima, gje zbog svojih dimenzija ne isporučuju baš neki jak bas. Najviše se osjeti razlika u srednjim tonovima koji su mnogo izraženiji i ljepši u Q Acoustics. Najbolje poređenje je da MS 906 zvuče isto kao kada bi na QA 3020 stavio papirnu maramicu pa se priguši zvuk, nekako muljavi tonovi, nisu definisani i tako jasni kao kod QA 3020. Razlika je baš velika. Najviše se osjeti razlika u pjesmama kod vokala i u rok muzici gdje se čuje mnogo više tonova. Ovi MS 906 nisu loše ocjenjeni u recenzijama pa me interesuje šta mislite da li je moguće da su lošiji od QA 3020? Tj, da li je moguće da su QA 3020 bolji zvučnici? Nemam neku dobru referencu u odnosu na koju bih odredio šta je to dobar zvuk. Nemam nikog ko bi mi pomogao u ocjenjivanju tako da nisam siguran da li je to ukupno bolji zvuk na QA 3020.
  11. Samo da javim da evo zvučnici od 6 oma rade bez problema skupa sa zvučnicima od 8 oma.
  12. Može li se to viditi na osnovu modela pojačala? U pitanju je Technics SU-VX920, http://www.hifiengine.com/manual_library/technics/su-vx920.shtml
  13. Trenutno imam 2 zvučnika od 8 oma spojena na pojačalo. http://www.audioreview.com/cat/speakers/floorstanding-speakers/mordaunt-short/ms-906/prd_125754_1594crx.aspx Interesuje me da li smijem dodati par zvučnika od 6 oma na isto pojačalo na drugi kanal? To su ovi zvučnici http://www.qacoustics.co.uk/3020-stereo-speaker.htm Slušao bih nekada zajedno na oba kanala a nekada posebno.
  14. Hvala. Javiću utiske kada stignu.
×
×
  • Create New...