Jump to content


MilosV

Članovi
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MilosV's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Izjave Product Managera pokazuju pravac u kome ide firma i daju losu poruku starim kupcima flagship modela. Koliko vidim skoro da nema vise modela koji koriste skretnicu I reda u koju se Dynaudio decenijama kleo. Dizajn novih modela (po meni) nema prepoznatljivost i eleganciju starih (ovo je vec veoma subjektivna kategorija). Nedostatak flagship modela Evidence i Consequence pokazuje da firma vise ne tezi da ima modele u veoma visokoj cenovnoj klasi. Zasto kvare moj omiljen brend zvucnika Dynaudio na kog smo navikli polako ali sigurno ide u istoriju.
  2. Ukoliko vec ne koristis bi wire opciju, jednostavno zalemi obe zice HF i LF istog pola sa skretnica na isti konektor i ne treba ti jumper - tako eliminises gubitke a nije tesko.
  3. Muzika i zvuk su subjektivne stvari i zavise od pojedinca, kao i osecaj srece i zadovoljstva. Nisu stvar za polemiku, individualne su. Mozda ovo zvuci kao fraza ali je u stvari subjektivna istina. Sustina je kolicina zadovoljstva koje dobijate, i ona zavisi samo od vas. Iako cu mozda dobiti hejt, moram ovo da kazem
  4. Imam utisak da se apsolutno ne razumete, svako prica za sebe. Muzika je univerzalna, slusajte je kako kome godi i uzivajte, ne postoji drugi smisao. Poz.
  5. Za neki minut je dan, stand by...
  6. Zaboravih da kažem da nema slike kada je stanica na noćnoj strani Zemlje.
  7. Gledajte Zemlju iz Internacionalne Svemirske Stanice uživo preko linka: https://eol.jsc.nasa.gov/ESRS/HDEV/ Za pregled preko android uređaja je potrebno instalirati aplikaciju sa Play Store-a. Meni dobro radi ISS Live. Uživajte.
  8. Rastojanje zadneg dela zvucnika S3.4 od zadnjeg zida je kod mene 151 cm. Tu svira odlicno. Sve sto je blize nije tako dobro. Mozda ovo iskustvo nekome pomogne.
  9. @Todor Potpuno si u pravu. Bolje dobra muzika sa loÅ¡im zvukom nego obrnuto. Po meni je jedna od najvecih zabluda u hi fi-ju da proseÄan audiofil sluÅ¡a muziku. On sluÅ¡a zvuk i kako komponente sistema utiÄu na njega. Muzika je Äesto u drugom ili trećem planu. SuÅ¡tina se lako gubi u potroÅ¡aÄkom druÅ¡tvu.
  10. Ovde sam imao priliku da sluÅ¡am Stravinskog i Å ostakoviÄa. OdliÄno izvoÄ‘enje, akustika, drveni difuzori - nezaboravno.
  11. durd, Äestitam na kupovini! Mali savet sa moje strane: Ako možeÅ¡, probaj / postavi TV na zid - popraviće se zvuÄna slika. Kod mene je razlika bila veoma lako primetna. Isto tako, bolje je da imaÅ¡ policu otvorenog tipa (bez boÄnih stranica). Dobitak je u Äistijem bas podruÄju i neÅ¡to preciznijoj zvuÄnoj slici.
  12. Moze dobar integralac za 3.4. Nisam slusao Thor ali predpostavljam da je idobar za 3.4. Presao sam sa1.4 na 3.4 i nisam se pokajao. Od juce koristim Krell KAV 400xi umesto ECI 4 i meni zvuci kao bolja kombinacija sa 3.4. Ako ti je potreban detaljniji odgovor, samo pitaj.
  13. Kad smo već kod lampaÅ¡a, odliÄno je zvuÄao Conrad Johnson CAV 50 na S1.4 koji je kratko vreme bio kod mene u gostima, i to povezan u triodnom modu. Naravno, dublji bas nije bio savrÅ¡en, ali je zato sve ostalo bilo meni odliÄno. Ovo mi je bilo iznenaÄ‘enje, nisam oÄekivao da lampaÅ¡i nevelike snage mogu da rade tako dobro sa Dinaudiom. Bio je i pravljeni F5 u gostima, odliÄno pojaÄalo po svim parametrima, sa (mislim) 25W po kanalu. Mislim da S1.4 nisu zahtevni Å¡to se tiÄe snage. Ali da traže kvalitetno pojaÄalo, traže. Na žalost, gore pomenuta dva pojaÄala nisam Äuo na S3.4.
  14. Vlado, mislim da malo preterujeÅ¡ Surokvl, sviÄ‘ao mi se zvuk sa VSI 55 sa S1.4. Iako nije bilo skoro, joÅ¡ uvek se sećam kako je kod tebe zvuÄao Pogorelić svirajući Listovu sonata u h-molu.
  15. U cetvrtak pocinje NIMUS. Program na linku: http://www.nimusfest.com/program.html
×
×
  • Create New...