Jump to content


emil

Članovi
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by emil

  1. Ipak mora pre-out da ima. Barem kod postojećeg Onkya. Tape-out nije u funkciji za digitalne ulazne signale: When choosing a connection format, bear in mind that the AV receiver does not convert digital input signals for analog line outputs and vice versa. For example, audio signals connected to an optical or coaxial digital input are not output by the analog TV/TAPE OUT.
  2. Samo filmovi. Za stereo muziku je zadužen SPDIF sa strane računara i Hypexa. Kao što sam u prvom postu naveo "...pa mi AV risiver služi isključivo za HDMI video svičing (sa računara ili D3 prijemnika na TV) i za napajanje centralnog i zadnjih zvučnika."
  3. Hm, da, to jeste bitno i nije za zamenarivanje. Gledam neke testove i preporuke... Sony STR-DN1080 i Denon AVR-X3500H su kao neke "best buy" opcije. Ali da li su odgovarajuća zamena za Onkyo 807? Još neke preporuke?
  4. Ovo 600-700€ mi se više sviđa. Pojačavaće "samo" zvuk za centralni i zadnje zvučnike pa maltene audio sekcija i nije preterano bitna.
  5. Hypex ima daljinski za biranje ulaza i volume control, nije klasičan snagaš. Tonske komande, EQ i slično preskačem tako da Tape Out teoretski može da se koristi. Soba mi je relativno mala za projektor i platno, vek trajanja sijalice retko dodje do 50-60% od navedenog tako da ostajem kod LED TV.
  6. Zadovoljan sa Onkyom. Osim što od 7 pojačala koristim samo 3. Maltene kao da je AV pretpojačalo. Matična ploča ima HDMI izlaz ali ne koristim Intel grafiku nego imam ugrađenu Radeon R7 250 sa HDMI, DVI i Display port izlazima. Koristim HDMI (i SPDIF za muziku) Rastegljiv Koliko mora -toliko. U (finansijski) najgorem slučaju novi AV risiver koji podržava 4K i ima pre-out? Ili mogu tape-out sa AV risivera da spojim na Hypex analogne audio ulaze pa mi pre-out i nije neophodan?
  7. Planiram nadgradnju Full HD sistema na 4K. Sada korsitim Onkyo TX NR 807 AV risiver i Panasonic plazmu. Oko TV-a nemam neku dilemu (ili ću o tome u drugom podforumu) ali šta umesto Onkya? Ranije se Yamaha preporučivala i "podrazumevala" kao logičan izbor. Situaciju dodatno komplikuje to što za front zvučnike koristim Hypex ugradna DSP pojačala pa mi AV risiver služi isključivo za HDMI video svičing (sa računara ili D3 prijemnika na TV) i za napajanje centralog i zadnjih zvučnika. Sa računara muzika ide preko SPDIF na Hypexe (FA123) a HDMI slika+zvuk ide na Onkyo a za filmove sa Onkyo pre-out na Hypex RCA analogni ulaz. Koje su moguće varijante? U finansijski najgorem slučaju novi AV risiver koji podržava 4K i ima pre-out?
  8. Da, D klasa. Pogrešno sam kucao. Da, upravo ti moduli. Jedan kanal, 3 pojačala.
  9. Ne bih se bavio ocenjivanjem. Amater sam. Ja sam zadovoljan a bilo je par Hifi entuzijasta da čuju i kažu da je OK. Jedan je rekao odlično ali se čuje da je "samo" A klasa. Ne znam šta to znači. :)
  10. Pa ovo nije više 5.1 sistem. Za stereo zvuk rade samo računar, Hypexi i zvučnici. Onkyo i ostali zvučnici su samo za filmove. A da su poveliki, jesu a i prilično teški. Gornja kutija (sa srednjim i visokim) ima preko 25Kg a donju ne mogu da izmerim. Zajedno sigurno preko 70Kg. Ima Troels isti projekat u manjoj (plićoj) kutiji, bass reflex sistem, ali ja sam hteo transmisiju.
  11. Ukratko da predstavim svoj sistem. Nadgradio sam svoj 5.1 sistem koji se sastojao od Onkyo AV risivera i Monitor Audio BR5 5.1 sistema zvučnika. Zamenio sam BR 5 podnostojeće zvučne kutije sa kutijama iz projekta Troelsa Gravesena SEAS ER (osim što je srednjotonac iz projekta SEAS NEXT) ali bez skretnice. Umesto skretnice i pojačala iz AV risivera upotrebio sam dva Hypex FA123 pojačala u A klasi sa DSP i DAC. Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom. Na master pojačalo sam doveo SPDIF signal sa računara i front pre-out sa Onkya na oba modula. Imam daljinski za Hypex pa je upotreba veoma laka. Doduše treba malo vremena da se navikne na 5.1 gde se kombinuju kontrole glasnoće za Onkyo i Hypex. Kutije su izrađene od 22mm MDF-a i furnirane hrastovim furnirom. Hypexe sam montirao spolja sa zadnje strane kutija. To bi bilo to.
  12. Moitor Audio BR5 i Monitor Audio BRW10 aktivni subwoofer. Crne boje, mint stanje, prvi vlasnik, kupljeni novi u 4Audio, slušani u kućnim uslovima. Moguća svaka provera. Kutije, račun, bi-wire kratkospojnik, spajkovi. . . Na poklon 2 x 2m Oehlbach 4mm2 bakar i 2 x 2m Oehlbach 2.5mm2 silver kablovi (vrednost kablova je 50 EUR) BR5 300 EUR, BRW10 300 EUR, komplet 550 EUR. Slike pogledajte na https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Monitor-Audio-BR5-BRW10-71477167-oglas.htm?filter_id
  13. PoÅ¡alji pa da i njih uslikam! 5007 deluje sliÄne izvedbe ali slike koje nalazim na netu nisu u visokoj rezoluciji ali izgleda mi da ima grec ispod HDMI ploÄe ali da na tom modelu grec ima hladnjak a ispod REON chipa je takodje neÅ¡to sa hladnjakom
  14. Grecov spoj ispod HDMI ploÄe, taÄno ispod REON Äipa je uzroÄnik problema. NJEGA treba ohladiti da ne bi pržio okolo!
  15. emil

    Onkyo

    http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/25351-onkyo-tx-nr807-i-panasonic-gt50e-problem/page-2 pogledajte post # 30 i slike u njemu. Videćete da nisu problem HDMI i REON nego nešto drugo . Admin može da prebaci taj post ovde ako misli da je ovoj temi bliža.
  16. Drugari, uopÅ¡te nije pregrevanje chipova na HDMI ploći problem! Ustvari jeste, greju se i oni, ali beznaÄajo u odnosu na neke delove na ploÄi ispod HDMI ploÄe. Komponente od ispod, od kojih su neke baÅ¡ vruće a nalaze se samo nekoliko milimetara od HDMI ploÄe greju ploÄu iznad. Evo nekih "Äudnih" slika pa sami donesite zakljuÄke. Apsurdno je da je REON Ähip vidno hladniji od komponente koja se nalazi ispod nje! Na poslednje 2 slike se to veoma dobro vidi:
  17. http://www.monstermarketplace.com/portable-electronics-accessories/fosmon-rca-audio-and-toslink-digital-optical-audio-adapter-dongle-for-xbox-360 Ovako nesto? Kosta samo 12$.
  18. Na Onkiju je prosto -ima HDMI ulaz. Spojis HDMI izlaz laptopa na Onkyo i gotovo. A ja mislim da može neÅ¡to da se napravi i na Yamahi koja nema HDMI ulaz... Preko HDMI izlaza na laptopu da se koristi digitalni audio izlaz. Yamaha ima digitalni audio ulaz. Na podeÅ¡avanjima zvuÄne karte i foobara se izabere SPDIF i trebalo bi da radi. Da li je neko od forumaÅ¡a probao ovako neÅ¡to u kućnoj radinosti? Na netu ima i gotovih proizvoda HDMI audio splitter ali cena im je kao i cena externog USB DACa pa to onda nema smisla...
  19. emil

    SPDIF vs. DLNA

    Ovo je oÄigledno forum za opuÅ¡tanje a ne za razmenu stavova, miÅ¡ljenja ili opredeljenjea...
  20. emil

    SPDIF vs. DLNA

    DLNA bi trebao da izbegne Å¡um ili greÅ¡ke zvuÄne karte a ne znam da li može i u kojoj meri da unese neki drugi Å¡um.
  21. emil

    SPDIF vs. DLNA

    1. ovo je na žalost taÄno 2. ako je već pri snimanju i produkciji moralo 1000 stvari da budu na putu zvuka mora li i pri sluÅ¡anju da se stavi joÅ¡ hiljadu ili sam naziv Hi-fi znaÄi visoka vernost (snimljenog zvuku pri reprodukciji) i sugeriÅ¡e da treba izbegavati podeÅ¡avanja? 3. ova tema je bila SPDIF vs DLNA (ako o tome može da se priÄa a izgleda da ne može) a ne o podeÅ¡avanjima i subjektivnom osećanju Å¡ta je dobar zvuk a Å¡ta ne.
  22. Hvala videofreaku na iscrpnom i korisnom odgovoru. Moj laptop je HP iz W(orkstation) serije sa Nvidia Quadro grefikom. Nadam se da ću uskoro moći da ga zamenim sa neÄim novijim i iz iste klase. Nekada davno, kada sam ja poÄinjao da se ozbiljnije bavim raÄunarima važilo je da je Nvidia bolja za 3D igre a Ati (sadaÅ¡nji AMD) za video stvari. Sada, kada je to sve oti[lo daleko i digitalizovalo se da li i dalje važi da je Nvidia tu inferiorna? Ili tu viÅ¡e ide ono ko Å¡ta viÅ¡e voli a da u istom cenovnom rangu razlike nema?
  23. emil

    SPDIF vs. DLNA

    A Å¡ta da radim u Komitetu? Nije li ovaj forum upravo da se Äuje miÅ¡ljenje drugih? Ja sam na Hi-fi forumu u delu za PC/Hi-fi problematiku postavio pitanje upravo vezano za tu temu a odgovore dobijam u vezi svega i svaÄega a malo Å¡ta korisno i vezano za temu. ÄŒast izuzecima! Interesuje me miÅ¡ljenje iskusnih forumaÅ¡a koji neÅ¡to zanju ili imaju neku teoriju vezano za pitanja koja sam postavio a ostali neka se suzdrže.
  24. emil

    SPDIF vs. DLNA

    Koji pristup ne razumeÅ¡? Već par nedelja slusam preko SPDIF. ZnaÄi probao sam i jedno i drugo reÅ¡enje.Ne uoÄavam neku razliku u odnosu na DLNA ali sam hteo da proverim i sa struÄnjacima na forumu. Iza reÄi "lenj" sam stavio smajli sa razlogom. OÄekujem pomoć, eventualno kreativan i argumentovan sukob miÅ¡ljenja. Muziku sluÅ¡am bez ekvilajzera, enhancera i sl. tako da bih voleo da Äujem najvernije onome Å¡to je orkestar odsvirao a ne ono Å¡to se meni sviÄ‘a kako ti preporuÄujeÅ¡. Da li kvalitetnija zviÄna karta (ali u ekonomskoj klasi) može dati bolji zvuk, koji su razlozi da ne bude interna, optika ili žiÄana veza sa AV risiverom?
×
×
  • Create New...