Jump to content


DukeofChicago

Članovi
  • Posts

    322
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by DukeofChicago

  1. .

    Slusni test je trajao nekih 4 dana jer kablovi nisu bili usvirani i samom logikom posrebrenog kabla posle ta 4 dana kabal je svakog dana sve bolje i bolje svirao.

    Kakva je to logika posrebrenog kabla???

    btw, jel mogu ti kablovi da se kupe preko racuna firme?

  2. Ovo je S9e, stari model i da ti pravo kazem nije me nesto posebno dotakao, slusao sam ga pre par godina. Zanatski perfektno uradjen i zvucno izbalansiran ali nedostajalo mu je malo udarca za moj ukus

    Ova nova serija A je mnogo dinamicnija i agilnija plus malo laksa za pokretanje. Mnogo mi se vise svidja.

  3. Da, sorry, gledam i jedan Exposure snagas u isto vreme i trenutno mi interkonekt izmedju mozga i prstiju nesto prekida :screwy

    Steta sto ti je taj CA promakao. To je stara serija i nema veze sa ovim kinezima koji se danas prave pod istim imenom.

  4. @DoC,

    ... Tako da licno postujem nesto sto sam cuo i od Anubisa. Ako nesto ozbiljno zelis - trazi ga na slusanje od bar jedne sedmice u svom sistemu. Ako to nije moguce, a uredjaj zelis, raspitaj se, a onda kupi, pa ako ti se ne svidi, prodaj. Ako nisi mnogo motivisan, a ne mozes da cujes kod sebe, odustani.

    Ulazenje u preduboke analize kako je to sviralo u nekom drugom sistemu, u drugoj prostoriji, nekome drugom, samo je prividno korisno.

    Nemam sta da dodam, jos manje da oduzmem. :cheers

  5. Vidim da nikog nije previše zanimao sadžaj, no ipak ću još nešto nadodati, just-for-the-record, ako ništa drugo.

    Meni najzanimljiviji dio teme je Ozzyjev opis zvuka Expoa, pogotovo tamo gdje se javlja usporedba starih primjeraka sa novijima. Radi se o razlikama koje nisu zanemarive, i koje u globalu opisuju razliÄite filozofije pristupu hifija, a donekle vezano za vrijeme u kojem su se pojavili. Isto tako u nemalom broju sluÄajeva to igra jednu od odluÄujućih uloga pri nabavci odreÄ‘ene komponente kod korisnika.

    Kako sam i ja bio "tempted" sa Expoom nakon svih tih pozitivnih rijeÄi (prije svega jer se s njime povezivao termin ritmike), ali me malo muÄio taj opis zvuka u kojem se ponekad malo previÅ¡e znalo naći topline, da ne kažem opis koji je lagano naginjao na opis vintage ureÄ‘aja, ovo sa IV-kom mi je bila idealna prilika da vidim gdje se Expo te generacije zapravo zvuÄno nalazi, a cjenovni rang je viÅ¡e nego reprezentativan da se dobije ispravan dojam.

    Ostak je napisan, možda nekome to pomogne u odluci za kupovinu u sluÄajevima kad se ne može posluÅ¡ati ureÄ‘aj, ili nekome u istom sluÄaju i pomogne u odluci da to "nije za njega". Toliko.

    Tvoj opis po mom misljenju moze nekome da pomogne pri odluci o kupovini isto onoliko koliko i neki rivju u HiFi casopisu tj bas i ne mnogo. Uz to ozbiljni casopisi navode i spisak opreme uz koju je slusanje obavljeno, mislis da je to slucajno? Ovde se sve svodi na licni utisak izveden iz slusanja u odredjenim sistemima koji "zadovoljavaju ili prevazilaze" cenovni rang inkrimisanih izlaznih pojacala. Ko se ovim/slicnim opisom poveda da kupi ili ne kupi Audiolab ili Exposure snagase iz teksta taj o HiFi bas i ne zna puno.

    Inace, tekst je zanimljiv i zabavan, ne sporim...

  6. A da napiÅ¡em sistem onda bi bili? A Å¡to je potrebno da bi sistem bio dostojan, i da onda cijeli text ima "težinu i relevantnost"? Cijenovni rang, pretpostavljam. Sve ostalo je obiÄno stvar gledanja pojedinca i njegovih preferensi.

    Btw. moj text nije test, već viÅ¡e skup impresija, a niti imam pretenzije da budem relevantan. Relevantnost i težinu će morati odrediti svako za sebe, tako da dovuÄe spomenuti amp u svoj sistem i posluÅ¡a ga u dovoljnom vremenskom periodu. Sve ostalo je neÅ¡to drugo, a ne razgovor o tom ampu. A koliko sam dobio dojam iz teme, nitko nije zapravo imao priliku posluÅ¡ati taj izlaz.

    Super, sustinu mog razmisljanja obrises i onda poslednja recenica dobije drugi kontekst.

    Cenovni rang uredjaja sa kojima si slusao doticne ampove nije nevazan ali svakako ni najbitniji. Mislio sam da bih kao covek kome je kroz ruke prosla odredjena kolicina ozbiljnih komponenti mogao da na osnovu oznaka ostalih uredjaja ( u koliko sam imao prilike da ih poslusam) tvoja zapazanja verifikuje ili im stavi dobronamernu primedbu. Mislim da je i kolega anubis nastupao sa iste pozicije kada je postavio pitanje ostatka sistema no, na kraju krajeva, nije ni vazno.

    O ampu kao zasebnoj komponenti (nezavisnoj od okruzenja) mozemo da osnovano diskutujemo van konteksta sistema u kome svira samo kada doticni bude mogao da samostalno reprodukuje zvuk ali onda ce se on zvati muzicka linija a ne amp...

    Izneo si svoje impresije, ja na osnovu iznetog neka svoja zapazanja i to je to. Ne razumemo se. U redu stvar.

    btw, na koji izlaz mislis kada kazes da ga niko ovde nije imao prilike poslusati? Audiolab ili Exposure?

  7. Ne vidim kako bi to nekome uistinu neÅ¡to znaÄilo, a da je u direktnoj vezi s gore napisanim. Komponente spomenute u mom postu će na opisan naÄin zvuÄati manje-viÅ¡e svugdje gdje im bude dopuÅ¡teno da pokažu svoje pravo lice.

    InaÄe, sistem kao sistem nije problem, i ako te baÅ¡ osobno zanima mogu ti na PM poslati cijeli popis.

    anubisovo pitanje je potpuno na mestu. Svaka komponenta utice i doprinosi ukupnom zvuku sistema. Ne mora karakter zvuka svakog pojacala jednako da odgovara zvucnicima i preampu. Ono sto u jednom sistemu moze biti prednost u drugom moze predstavljati nedostatak. Prema tome nema govora o tome da je nebitno u kakvom okruzenju se testira odredjena komponenta. Sa tim u kontekstu stvarno mi nije jasno zasto "sistem" ostaje tajna ili se moze dobiti na PM.

    Po mom misljenju ovakvi uporedni testovi nemaju tezinu i nisu relevantni po bilo kom osnovu.

    Pozdrav!

  8. Tannoy sam imao prilike da cujem sa Mc-ekovima samo na sajmu u Hajatu pre vise godina i nije mi se dopalo. Poznajemcoveka koji je imao ovu kimbinaciju i pojacala prodao jer mu nisu isla uz Tannoy u koji je zaljuibljen. Cuo sam dosta prica kako ove dve firme imaju losu sinergiju kad je Prestiz serija u pitanju. Kakva su vasa iskustva?

×
×
  • Create New...