Jump to content


bobbyx

Članovi
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bobbyx

  1. Hvala na savetu. ima li razlike u kvalitetu zvuka koji se dobije preko FX audio x3 i x6? posto nije velika razlika u ceni.. jel bezbedno da narucim preko aliexpresa, vidim da X3 kosta 35 dolara uz besplatnu postarinu?
  2. Pozdrav svima.! Postavicu pitanje koje je verovatno dosadilo i bogu i narodu, ali nemam izbora,jer iz slicnih tema nisam uspeo da dodjem do konacnog zakljucka. U sistemu imam 7.2 risiver - Yamaha rx-v 767 , front - JBL studio 180 , suraund - Mission mx1 , centar - canton gle455, bez woofera. Muziku pretezno slusam preko racunara, tako sto mi je desktop racunar hdmi kablom povezan od graficke kartice do av risivera. Citajuci slicne teme ovde na forumu dosao sam do zakljucka da DAC moze da mi unapredi zvuk sa racunara, a vidim da ima i jeftinih a popularnih varijanti, kao sto je par proizvoda firme FX audio. E sad, interesuje me postoji li neki 5.1 dac u tom rangu cene i kvaliteta (do 100e) , da mi posluzi nekad i za neki film ili stereo dac daje bolji zvuk? i interesuje me sto se tice kvaliteta zvuka koja je razlika izmedju FX audio modela x3 - x6 i sq5? Hvala unapred na bilo kakvom savetu. Zahvaljujem se i svim clanovima koji su me ranije savetovali u vezi mog sistema, zahvaljujuci njihovim savetima kupio sam bolji risiver i front zvucnike i mnogo poboljsao zvuk u odnosu na moj prethodni sistem.
  3. @Toni 67 pa mislio sam da promenim yamahu jer sam video da harman ima veci trafo, ima tranzistore a yamaha ima integrisane izlaze (ako se to tako kaze).. harman obradjuje master true hd i dts master za razliku od pomenute yamahe.. tako da sam bio ubedjen da ce sa harmanom imati dosta poboljsanja, ali kad sam povezao harman, nisam primetio nikakvo poboljsanje, sto se tice snage i cistine zvuka, manje vise je sve isto, tako da sam se malo razocarao.. a na yamahu sam se vec bio navikao i laksa mi je za rukovanje..
  4. promenio sam hdmi kabal i proradilo je sve ! hvala svima na savetima.. i jos jednom molim clanove koji imaju dobru volju da mi kazu ima li neke konkretne razlike u kvalitetu izmedju ova dva av risivera, jer sam ja potpuni laik..da ne pokrecem bezveze novu temu.. harman kardon avr158 i yamaha rx-v367..
  5. @Father @jager hvala na savetima..trenutno sam na poslu tako da ne mogu odmah da probam da zamenim hdmi kabal ali cu to uskoro isprobati, a nadam se da nije u pitanju HDCP tehnologija.. preostaje mi da probam da zamenim kablove i eventualno da probam da prikacim standardni najnoviji d3 risiver jer trenutno imam onaj mali, pomocni..mada je i taj mali pomocni bez problema radio dok je bio povezan na yamahu.. i jos jednom molim da mi neko kaze ima li neke razlike u kvalitetu izmedju yamahe 365 i harman kardona 158.. hvala unapred !
  6. kad hdmi kablom direktno povezem tv i d3 sve radi uredno, ali kad izmedju tv-a i d3-a povezem av risiver ne mogu da dobijem sliku..hdmi izlaz na av risiveru je sigurno ispravan.. yamahu sam bez problema povezivao na ovaj nacin sa d3-jem i tv-om..da ne zapocinjem novu temu, pitao bih koliko je uopste bolji risiver harman kardon avr158 od yamahe 367? posto ih oba imam naraspolaganju, pa se premisljam koji da zadrzim.. hvala unapred na svakoj pomoci.
  7. Nikako ne uspevam da uspesno povezem sbb-ov d3 risiver sa av risiverom harman kardon 158. Povezem ih hdmi kablom , kao sto sam to uspesno radio na prethodnom av risiveru koji sam imao (yamaha 367) ali sa novim av risiverom ne uspevam da dobijem sliku.. hdmi kablom sam povezao satelitski risiver i PC sa av risiverom i sve radi normalno, a kada sbb risiver povezem sa harman kardonom nikako ne mogu da dobijem sliku.. Zna li neko sta moze da bude problem? Hvala unapred.
  8. kao sto naslov kaze dobio sam ponudu za trampu , moj risiver je yamaha rxv 367 a ponudjen mi je peeonir vsx322.. to su dva risivera koji su u istoj klasi, vrlo jeftini i slabi.. s'obzirom da nemam trenutno uslova za kupovinu neceg boljeg interesuje me da li je bitna stavka to sto vidim da ovaj peeonir koji mi je ponudjen moze da dekodira Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio , sto moja yamaha ne moze da uradi.. koliko se upste cesto srecem sa tim zvukom? ima li ga na satelitskim kanalima, ili na flac muzickim albumima.. postavicu linkove za specifikaciju oba risivera, pa bih bio zahvalan na bilo kakvom savetu.. hvala unapred.. http://www.hifi-tower.co.uk/Pioneer-VSX322-K-5-1-Surround-AV-Receiver-Black-3D-Sound_i8121.htm http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v367_black__u/?mode=model
  9. kakve su cene oled-a, jesu li mnogo skuplji od led-a?
  10. chieftec@ drago mi je da je jos neko srecan i vidi nesto pozitivno u tome sto je zazivela prica oko 4k , mislim da cene stvarno nisu strasne, tako da taman dok zazive 4k kanali na satelitu a mozda i na kablovskoj, do tada ce valjda i cena TVa pasti na ovaj nivo koji i sada smo primorani da odvojimo za solidan tv.. ne racunajuci one 1080p fajlove koje skinem sa neta, mislim da ima prostora za poboljsanje slike kad je u pitanju hd kanali sa kablovske ili sa satelitskog programa..sigurno ce to bolje izgledati u 4k varijanti.. i super je vest da ce sky paketi na satelitu relativno brzo preci na 4k rezoluciju..
  11. slazem se ja sa tobom u vezi svega sto kazes..imam i ja full hd samsung od 52 inca i imam gomilu hd materijala skinutog sa neta i uz to imam par stotina hd kanala na satelitskom programu.. tako da nisam totalno bez iskustva kad je kvalitet hd slike u pitanju.. i dalje se slazem sa tobom .. u mojoj prethodnoj poruci si i mogao da vidis da ne kukam ja na 1080p60fps , nego kukam sto to ni jedna stanica nece da pusta takav surovi kvalitet , nego pustaju neki kompresovani i upropasceni HD u smislu kvaliteta ,frejmova ,bitrejta..da bi ih manje kostao taj prenos ili nemaju odgovarajucu opremu ,ili sta vec.... pa zato kad krene emitovanje k4 programa, onda se nadam da cak i kada smanje bitrejt ili frejmove i odrade sve te kompresije koje vec rade,da ce ta 4k slika opet morati da izgleda u najmanju ruku kao 1080p60fps.. a iskreno , nadam i da moze da se vidi i neka razlika izmedju 1080p i 4k i na TVu od 55 inca, niko ne moze da mi zabrani da se nadam,ali ne bih smeo to da tvrdim.. sve u svemu ono sto je bitno za ovu temu je da su stigli u masovnu prodaju 4k televizori i da ne kostaju po 20 000 eura, kao sto smo u startu imali informacije.. nadam se da ce za dve godine za 1500e vec moci da se kupi neki 4k tv od 55 inca..a do tada ce valjda da se pojave i neki 4k kanali i mozda da se sa neta sliku neki filmovi ili koncerti u 4k kvalitetu..
  12. veruj mi da se jako dobro vidi razlika izmedju nekog "polu HDa" i full HDa i na manjim televizorima.. pravi primer ti je sport klub HD koji ne znam u kom kvalitetu prenosi premier ligu, ali kad nakon sport kluba pustim istu utakmicu na nekom satelitskom HD kanalu, razlika je i vise nego ocigledna, u korist satelitskog programa.. razlog je to sto sport klubu je verovatno jeftinije i lakse da emituje neki losiji HD, verovatno je bitrejt uzasan, i verovatno je neki 720p u pitanju, verovatno je slika u 25 frejmova u sekundi, a neke satelitske stanice emituju program u 50 frejmova u sekundi..tako da mislim da ce i taj ultra HD doneti poboljsanje koje ce biti vidljivo golim okom, ako nista drugo zato sto provajderi tipa sport klub ili satelitske stanice nece moci toliko da ga ostete smanjenjem rezolucije i bitrejta pa da slika izgleda skromno, vec ce u svakom slucaju izgledati vrhunski.. tako se ja bar nadam i zamisljam.. na satelitskom programu ima nekoliko 4k kanala, tako da mislim da ce od prilike za 2 god biti na satelitu omasovljeno uvodjenje 4k kanala, a do tada ce taman cena 4k televizora da padne..
  13. evo stigao je i taj ultra hd tv i brze nego sto smo mislili, i to vec ga ima u prodaji u srbiji i kao sto vidim prave ga i u verzijama od 55 inca, sto me raduje, jer znaci da se vec i na tolikom ekranu moze uociti razlika.. http://www.tandem-tandem.com/index.php?route=product/product&product_id=11485
  14. puno hvala na odgovorima, zahvaljujuci vasim odgovorima sam prelomio i za novac koji sam imao sam danas narucio centralni zvucnik canton gle455 ,a dac ce da priceka da prvo odradim neko testiranje.. risiver yamaha 367 sam stavio na kupujem prodajem, pa ako se proda ,dodacu novac i kupicu nesto malo bolje.. hvala jos jednom!
  15. Kupljen Canton gle455c! Hvala na savetu !
  16. pa, skinuo sam neki omiljeni album u flac formatu i ne primecujem da je nista bolji od mp3 320 verzije tog istog albuma koji imamu vinampu...a kad te iste albume uporedim slusajuci ih preko foobar-a, onda mi se cini da cak i bolje zvuci mp3 320 verzija.. u svakom slucaju vise me interesuju odgovori na pitanja koja sam postavio gore, to jest osnovno pitanje je koliko bi bolji zvuk bio kada bi racunar povezao sa av risiverom preko dac konvertera , umesto sto mi je racunar povezan hdmi kablom sa av risiverom?
  17. da ne zapocinjem novu temu, potpuni sam laik u hi fi svetu, ali polako sastavljam deo po deo sistema.. za sada imam pocetnicki sistem av risiver Yamaha rxv367, frontovi mission m33i , sateliti mission mx1, centralni zvucnik mi je neki krsh koji samo otaljava posao po potrebi kad gledam neki film preko svog satelitskog hd risivera u 5.1 sistemu.. s' obzirom da muziku slusam sa pc-a u mp3 formatu, voleo bih da poboljsam kvalitet zvuka ako je to moguce, pc mi je povezan sa av risiverom preko hdmi kabla i na taj nacin prenosi zvuk .. vidim da su sada popularni dac konverteri kao veza izmedju pc-a i av risivera i vidim da takvi dac konverteri vise nisu papreno skupi kao nekada.. prvo pitanje: hocu li dobiti bolji zvuk uz pomoc dac-a kao sto je pomenuti dac7? drugo pitanje: koliko vidim dac povezujem sa racunarom uz pomoc kabla koji ima usb prikljucak na oba kraja, a interesuje me na koji nacin povezujem dac (na primer dac7) i av risiver, kojom vrstom kabla? trece pitanje: nasao sam na aliexpresu dac7 koji se pominjali da je sasvim pristojan http://www.aliexpress.com/store/product/Finished-DAC7-parallel-dual-WM8741-WM8805-CM6631A-AD627-Audio-DAC/111788_1004201358.html , pa me interesuje da li se u medjuvremenu pojavilo nesto bolje za te novce ili je ovaj dac i dalje dobar izbor, i da li je bezbedno narucivati preko aliexpresa ili ima i boljih nacina? cetvrto pitanje:nasao sam ovaj link, pa me interesuje jel ovo dac , i da li je ovo dobra opcija, s'obzirom da nije skupo i da je lakse za nabavku.. http://www.one-hifi.com/proizvod/high-resolution-technologies/muzicki-strimeri/music-streamer-ii/ hvala unapred!
  18. kao potpuni laik trazim pomoc u izboru centralnog zvucnika, dvoumim se izmedju CANTON GLE455 http://www.canton.de/de/archiv/produkt/gle455center.htm i JBL STUDIO 120C http://www.studiog.rs/jbl-studio-120c-ch-184 i mozda eventualno MISSION MXC2 http://www.4audio.rs/product.php?id=1227.. nov sam u svetu muzickih komponenti, za sada imam slab sistem, ali planiram da polako pojacavam stavku po stavku.. imam yamahu av 367, mission m33i frontalne, mission mx2 zadnje zvucnike i to je to za sada.. hvala unapred
  19. na satelitskom progrmu su se vec pojavili par 4k kanala, tako da izgleda da ce cela ta prica relativno brzo da zazivi.. a moje misljenje je da ljudsko oko moze da uoci razliku u kvalitetu slike izmedju 1080p i 4k , pa cak i u dnevnoj sobi , sa udaljenosti od 4-5 metara na TVu od na pr. 55 inca..
  20. hehe.. ne sumnjam , nego nikako na daljincu da nadjem opciju za 5ch stereo..
  21. jel postoji mogucnost da na mojoj Yamahi 367 ukljucim da svih 5 kanala rade u stereo rezimu? kad pustim stereo, na displeju mi pise 2ch stereo, a cujem da neki risiveri mogu sve kanale da upogone u stereo mod..
  22. hvala kodza, znaci da se ebz 400-500e ne nadam boljem riisveru.. recite mi jos kakvi su zvucnici jbg studio 180, vidim da su poprilicno jeftiniji od 190 modela? bas mi se svideo vizuelno 180 i 190 model, jer su to prvi lepi zvucnici i kada je na njima mrezica...
  23. hvala svima na iscrpnim odgovorima..tek sad vidim da za drasticno bolju opremu treba dosta vise para,koje naravno nemam.. razmisljam da za pocetak kupim samo HK avr 142 jer nov kosta 255e,a kupovinu drasticno bolje opreme da ostavim za bolje dane.. e sad,sta mislite,jel ovaj HK avr142 moze da gruva glasnije od ovog mog krsha Yamaha 367 ? evo sta na HK sajtu pise za snagu avr142 modela: Stereo Power 40 x 2 Power 35 x 5 Multichannel Power (all channels driven) 35W x 5 into 8 ohms, 20Hz – 20kHz, at Multichannel Power (one channel driven) 70W x 5 into 6 ohms, 1kHz, at
  24. i da postavim jos jedno pocetnicko pitanje, jel nije sumnjivo sto hk avr165 koji ima 2x95w je tezak samo 9kg? ja sam nesto mislio da bi risiver te snage trebao da bude dosta tezi..ili to nema veze?
  25. 560e !!! :S da nema jos neki par zvucnika koji je jeftiniji a da bi mogao da podrzi snagu hk-a od 2x95?
×
×
  • Create New...