Jump to content


rokijana

Članovi
  • Posts

    2,307
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by rokijana

  1. On 13.5.2020. at 15:58, dj.nik said:

    Zaista ne mora HD Ready rezolucija u današnje vreme. A brend danas skoro pa ne znači ništa.

    Postoje samo dva proizvođača TV panela: LG i Samsung. Panasonic odustao od plazme. Dakle(m) samo zavisi koja se generacija panela kupuje, slična priča sa monitorima za računare. Veći paneli su bili kvalitetniji u svim klasama i to je jedina 'podela' vreda pažnje.

    Danas je standard 50 ili 55 inča pa do 70, 80 i kusur i to je kategorija TV-a gde je 4K (i 8K) neophodan i gde ima smisla inače bi slika bila zrnata i gruba. Tu se primenjuje veštačko 'ulepšavanje' HD izvora. I to je to.

    Mala ispravka...brend pogotovo danas znaci..usled poplave raznih prc. modela. Ljuba je lepo napisao!

    I ne..ne postoje samo dva proizvođača panela, ima ih na desetine !

  2. 11 sati ranije, GuybT said:

    Ne zamerite što dižem temu iz mrtvih.

    Da li je neko imao iskustvo sa Atoll uređajima?

    Malo recenzija na netu, ali sve pohvalne.. kao što je pokretač teme naveo, deluje mi da Atoll pruža odličan odnos uloženo/dobijeno.

    Malo sam se igrao sa modelom in 400......fantasticno pojacalo !

  3. 18 sati ranije, Reborn said:

    Dijagonala mi je najmanje sporna. Tad mi je i 42 na prvi utisak delovala veliko, a sad ako je zavisno od mesta gledam sa 4m vec mi je mala, tako da mi 55 deluje nekako optimalno sa 3-4m udaljenosti. 

    I 4k se namece kao razumno resenje, pre desetak godina jedva su mogli da se nadju neki full hd ripovi starijih klasika, a danas za bukvalno svaki film vredan paznje moze da se nadje kvalitetan snimak. E sad bas da ce biti navala remasterizovanih izdanja u 4k ne verujem ali do tad 1080p vrsice funkciju. 

    E ono sto je sporno jeste tip panela. Oled je duplo skuplji... a kao i kod svake tehnologije duplo skuplje ne znaci i duplo bolje... 

    Ne znam sta Sony ima u ponudi... oni mi nekako cenovno dodju izmedju led Lg Samsunga i Oled modela?

    Uzmite u obzir Sony kd 55xe 9005..... najbolji tv ispod 1200e

  4. On 22.10.2017. at 10:32, Филип said:

    @SUROKVL Hvala na odgovoru, neke stvari koje si rekao se poklapaju sa mojim razmisljanjima apropo ovih kutija. Upravo sam na ih sajmu cuo u losijem izdanju, a posle cega sam u potrazi za zvucnicima otisao u nekom drugom pravcu.

    Secam se da je na momente iz njih izlazio pomalo sirov zvuk, ali s obzirom da je bio uparen sa integralcem HK990 i HD990 (cd plejer), tesko je bio razluciti ko je glavni “krivac” za losiji zvuk od ocekivanog. Nesto mi govori da je problem pravio pomenuti digitalni izvor.. Bilo je, secam se, i nekih problema sa viskom basa, ali to je vec problem izabrane prostorije. 

    Steta sto ove kutije nikad ne cuh sto kazes u nekom boljem ostatku sistema, jer se ipak cena za par, u to vreme oko 2.200 evra, mogla smatrati “dobrom” kupovinom.

    Jos jednom se izvinjavam za off pokretacu teme, odjavljujem se :)

    Nema ljutnje....:D

×
×
  • Create New...