Jump to content


peterson

Članovi
  • Posts

    337
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by peterson

  1. peterson

    Omiljene serije

    Bas i ne samo ti, hi hi hi.
  2. Mislim da je impendansa koja pada ispod 4 Oma prilicno zasluzna za ovo o cemu pisdes. Gde i zasto onda dalje? Saglasan od reci do reci. Mislim da su slusanja po sajmovima sve samo ne referentna i ne treba ih adhoc uzimati zdravo za gotovo, Bez zelje da nekoga povredim ali pitanje je kakve rezultate i iz kojih pobuda moze da sa sajma ponese neko ko na 10 minuta cuje zvucnike od 10.000 evra i onda se vrati svojima kuci koji polovni ne vrede ni 500evra. Svi mi u sustini u datim okolnostima slusamo sisteme u celini a ne pojedine komponente bilo da pricamo o zvucnicima, pojacalima ili kablovima. Neozbiljno je i smesno na osnovu dva , nazovi slusanja. nekoliko potpuno razlicitih sistema izvoditi zakljucke i uporedjivati tek neke od njihovih sastavnih delova - npr zvucnike. Jos ako u to uracunamo i vremensku distancu od vise meseci, to gubi svaki smisao. Realno.
  3. Ko nije imao ne moze da zna. Zivim vec nekoliko godina sa A6r i oni su sve samo ne stidljivi. Kad hoces vatromet, imas vatromet, kad hoces melodicnost i muzikalnost, imas i to.... Kako ih hranis i negujes, tako ti vracaju. Kad hoces tiho, imas tiho, kad hoces zestoko i glasno to i dobijes. Kod mene sviraju u gotovo 40 kvadrata , jos kako. Da nije prokletog D7 ziveo bih sa njima mirno jos dugo duuugo.
  4. Spendor slusam svaki dan. Marten iskreno nisam slusao nikada. Ono sto mi zapada za oko je cinjenica da za model Jango XL ima daleko vise recenzija nego za model L. Recenzije za XL su listom fenomenalne. Imam utisak da je politika firme da se mladji brat L nekako slerpuje uz starijeg XL. Ne mislim da ne valja ali mi izgleda da svi mi koji nemamo dovoljno novca za XL potrcimo i kupimo L za upola manje para po sistemu ma to je to samo malo manje... a da li je tako ja ne bih smeo da se kladim. Ulog je bar za mene preveliki. Na stranu sto je meni i D7 u ovom trenutku kost u grlu. Vidim da si u nedoumici i cini i se da je zicer varijanta po principu ne menjaj tim koji dobija, dovoljno dobra da ne treba previse rizikovati. Sa Spendorom znas na cemu si, slusao si ga. Gledajuci po internetu vidim da je Spendor D7 laksi za pogon - 90dB na Oma dok je Marten L 88dB na Oma koji padaju cak i ispod 4 Oma. Ne sumnjam da je Karan dovoljno strujno potentan da i jednom i drugom dusu izvadi ali na tihom slusanju ce mislim stabilnija impendansa i nesto veca osetljivost kod Spendora doci da izrazaja. Na sajtu Stereophilea http://www.stereophile.com/content/2015-recommended-components-loudspeakers#gHuKQOpVtrW2vweO.97 Spendor D7 se nalazi u preporucenoj klasi A (restrected extreme LF) zajedno sa Marten Jango XL! Jango L se i ne spominje u toj kategoriji. "For those unconcerned about the last few hertz of low-bass extension, we have created "Classes A, B, and C (Restricted Extreme LF)" for those speakers that are state of the art in every other way." Mislim da sama velicina membrana bas jedinica nije presudna. Kod Spendora D7 je 18cm a kod Jango L je 20cm. Meni su par puta pokusali da objasne kako se to radi ali moje znanje je ostalo na secanju da su mi spominjali konstrukciju skretnice, nekakvo vojsovanje zvucnika, reznu frekvenciju i slicno tj da sama velicina membrane nije garancija da ce zvucnik imati snazan i dubok bas. Mozda u prilog tome govori i cinjenica da se na istom linku Spendor SP100r2 nasao tek u Klasi B bez obzira na cenu i velicinu bas drajvera od 30cm. Da rezimiram, kao vlasnik Spendor zvucnika verovatno uz dozu subjektivnosti i kao neko ko je prvi post ozbiljno i detaljno procitao mislim da je u tvom slucaju Spendor u odnosu na Marten bolje i sigurnije resenje. Da ne zaboravim. Spomenuo si i Spendor A9. Mislim da je D7 bolja kutija. Svira svezije, brze, detaljnije i ima verovali ili ne snazniji bas. Oba sam slusao u salonu, dakle relativno kratko ali u ipak poznatom okruzenju tj sistemu - Exposure 3010s2 i M2Tech Young DAC.
  5. Bio sam slobodan da pogledam vase postove. O cemu pisete i na kojim temama pisete. Bio sam u pravu izgleda. Uglavnom komentari tipa : ima li potencijala, meni ruzno i slicno. Nadje se po neki oglas i po neko ispravljanje krive drine i dolivanje ulja na vatru bas kao malopre. Stvarno ne vidim sustinu vaseg bitisanja na audio forumu. Nije da vas teram, nemam na to pravo. Ne bih i da imam. Samo sam onako ljudski radoznao. Laku noc i vama.
  6. peterson

    Phono preamp

    Ne verujem da korato radi volonterski. Sto ne platis za transport i carinu platis njima za uslugu. Koliko Korato uzima za uslugu tog tipa?
  7. Mislim da ovakvi komentari samo rasplamsavaju a nikako ne smiruju situaciju. Ne vidim svrhu niihovog pisanja sem da se nesto kaze cak i kad se nema sta i pokaze prisutnost.
  8. Zar ne mislite da bi prvo trebalo kompletirati sistem pravilnim izborom Daca pa tek onda ici na apgrejd vec postojecih i kako vidim zadovoljavajucih delova sistema? U ovom slucaju zvucnika. I sam trosim Spendor A6 i mislim da je jedina putanja nakon njih na gore, nikako levo ili desno a jos manje na dole. Moguce je da dobar Dac popuni tu rupu u zvuku sistema ili je marginalizuje. Cini mi se da se prerano zalece u nadogradnju a ni zdravog temelja nema.
  9. Ako insinuirate da sam nevaspitan i da vas ne postujem kao sagovornika, gresite a uz to me i vredjate. Presao sam na "vi" iz pristojnosti jer vidim da me mimo obicaja na forumu tako oslovljavate. Ovde na forumu je inace pravilo da budemo na "ti". Vi recite kako cemo u buduce, ja se slazem. Salsa je glava predpostanljam? Nemam gramofon, nista mi ne znaci.
  10. Zastupam iskljucivo sebe o svoje stavove. Ako ima osnova prijavite nego sta! To da li ja nekoga poznajem ili ne je irelevantno. Zamolio sam za odgovor i zahvalio se ali nisam ga dobio, koje firme, koji ljudi rade distribuciju Teac uredjaja u Srbiji? Imena? Da li je to tajna? Zasto je to tajna?
  11. U pravu si sa jedne strane, sa druge, ne volim da me neko pravi blesavim pa sam odreagovao kako sam odreagovao. Opet, cela tema mi lici, a ne bi bio prvi put na forumu, kao da neko hoce da proda nesto sto mu ne treba pa se sad dize popularnost toj komponenti. Ne znam samo da li je u pitanju Teac ili Naim V-Dac. Uz to, predpostavljam i ko je "uvazeni distributer" za Teac u Srbiji. To je jedan obican preprodavac, lopov i vacaros. Radio je kao prodavac u jednoj firmi pa je izbacen tj dobio otkaz kad su ga uhvatili da krade muzicke diskove. Cujem da su ga predhodnog meseca vidjali kao ide naflekanog lica po gradu. Kazu "rucni rad" nezadovoljne musterije. Mali je ovo grad, sve se sazna kad tad.
  12. Nisam zeleo da se mesam i polemisem o Teac DACu koji ne vredi toh para koje se za njega traze ni pod razno (slusao i uporedio u cenovnoj kategoriji) ali ovim postom ozbiljno pokusavas da vredjas inteligenciju svakome ko ume da izracuna koliko je 2+2. Svi su izgledi da to sto govoris nije istina. Ako gresim, ti me demantuj a ja se unapred izvinjavam. Dakle, ko je distributer/distributeri(?) odnosno kako se zove firma koja je u Hrvatskoj izdala fiskalni racin i garanciju? Ko je i kako taj uredjaj doneo u Srbiju. Imas li potvrdu o placenoj carini i PDV? Ko je taj covek ili firma kojoj se mozemo obratiti za kupovinu Teac DAC-a? Daj informaciju da i mi neobavesteni uzivamo o zavodljivom zvuku. / Zna se ko u Srbiji uvozi Spendor, zna ser ko uvozi Dynaudio a ko Monitor Audio, zasto da` ne znamo ko uvozi Teac. Legalno. Ako nije legalno onda znaci da je svercovano i tu garanciju na rec mozete okaciti macku o rep. Hvala unapred na odgovoru. p.s. To oko povracaja poreza tj PDVa koji se ne vraca fizickom licu koji je uz to strani drzavljanin je takva glupost da nemam reci... Pa svi ovi sverceri koji valjaju televizore i ostalu robu iz Madjarske a pun ih je KP upravo na tom porezu koji im se vrati najvise i zaradjuju. Porez vraca i nasa drzava kad robu kupi stranac i na granici pokaze robu i preda paspire za odbitak poreza. Gde vi zivite???
  13. peterson

    Kakav oglas...

    Sustina misljenja je u tome da je u vreme kada je doticni model kosto 2300e cena najmanjeg Lebena CS300 je bila oko 2800e. Dobro se toga secam jer mi je nekih par meseci kasnije bas taj Leben, koji je sada stari model, nudjen u top stanju, po ceni od 1750e sa razervnim setom kriogeno tretiranih lampi. Iako dobra ponuda u to vereme me to nije zanimalo i propustio sam priliku. Doticno pojacalo je prodavao moj prijatelj pa sam proces prodaje ispratio do kraja i secam se da je za njega na kraju dobijeno 1500e mozda neki euro vise. Iskreno govorec, mozda i pristrasno a i na osnovu iskustva koje imam i za koje priznajem` da je povrsno, taj Leben vidim kao nesto bolje pojacalo pa uz logiku da je ono za circa 1500e naslo novog vlasnika uz malo muke i povuci-potegni, izvlacim zakljucak da ovaj AArts ipak vredi jos nesto manje. Vlasnik tog CS300 je upravo imao i Harbeth 7, koliko se secam i njih je prodao! Provereno dobra kombinacija!
  14. peterson

    Šta se sluša ?

    Gotovo uvek kao da slusam prvi put.
  15. peterson

    Kakav oglas...

    Pitanje nije postavljeno meni ali je odgovor manje, vise - da. 10-% gore/dole. Uz obavezno podpitanje KAKO se nekome isplati da ga po tvom misljenju prodaje budzasto? Sem ako mozda ipak nije nov? Ako je eventualno prodavac slagao da je nov a nije (nov), pitam se dalje da li je i za sta jos slagao? Sve je ovo malo filozofija u prohladno januarsko vece. I dalje stojim na stanovistu da je pojacalo precenjeno i da vredi max 1500 evra. Mogu i da objasnim ako nekoga zanima.
  16. Drugar je imao Nad D 7050, dobio ga uu nekoj zameni. Staro manje od godinu dana, jos u garanciji. Pojacalo je katastrofa, jedva ga se oslobodio. Prodao ga je u bescenje i to jedva.
  17. peterson

    Kakav oglas...

    Pricamo o polovnom uredjaju tako da mi se cini da cena bas i nije niska. Pre par godina, kada je One HiFi zatvarao radnju u Sv Markovica,poslednja dva komada su prodata za ako se dobro secam ispod 2300 evra tako da polovan i bez garancije za 2000 ne izgleda kao dobra prilika. Poslusao sam tih dana ovo pojacalo u dva navrata sa Harbeth Monitor 30.1 u to je sviralo dosta dobro. Ne kao Leben 300 sa Harbeth 7 ili Cary 300b sa sa istim zvucnicima ali ipak sasvim korektno.
  18. Ako me secanje dobro sluzi na moju preporuku su u izbor zvucnika svojevremeno uvrscene a kasnije i kupljene Rega zvucne kutije? U tom smislu, slobodan sam da kazem da je Musical Fidelity cist prosek i nista specijalno. Isao bih u pravcu kockica opicanih ovde http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/27772-sta-ste-nabavili-2015-od-hifi-ja/&page=17 poslednja poruka na strani. Evo jos jedne jako dobre prilike. Hegel HD11.
×
×
  • Create New...