Jump to content


Donkey

Članovi
  • Posts

    427
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Donkey

  1. Sondek, kolika je carina za naručivanje ploča iz inostranstva?
  2. Prvo da se izvinim ako je tema već bila. ... Koliko se sećam , radi se o promeni neke gumice. Gde naći tu gumicu , i kako je promeniti ?
  3. GovoriÅ¡ za Äitavu I Love Jazz ediciju?
  4. Jedna od najboljih fri-djez stvari koje sam cuo
  5. Evo neki chova ovde ugrabio gomilu kaseta : youtube.com/watch?v=eZj19pUCEAM&feature=related Amen.
  6. Jedna jedina That's traka upravo iz te serije mi je neznano kako stradala ; zvuk je celom duzinom trake distorziran , gubi se cas jedan, cas drugi kanal. Da li se ovo jos nekom desilo? Vidno se chini da joj nista ne fali. Sasvim sam je uredno skladistio , nije bila blizu EM, niti sunca : /
  7. http://www.youtube.com/watch?v=YREK-UBp940&feature=related Pitam za traku poput ove na ovom snimku 2:23. samo sa oznakom S (XLII-S Epitaxial, jedinu takvu koju imam) Nekada, kada bi mi neko od drugara doneo nesto nanjoj , snimak bi obicno bivao izvrstan. Posto ja imam losu Fisher dekchinu, nisam bio zadovoljan snimkom, i onda sam je 2-4 puta nasnimio (Na jednom kracem delu je 4 puta predjeno - i upravo na tom delu je i jachi level - jedvda da pada na manje od 3 of 5 lampica). Da li je takva traka upropastena?
  8. Evo upravo da pitam , bas ovakve zlatne imam , i sada me zanima nekoliko pitanja koja spadaju pod pocetnicka ; (Ako sam i znao odgovore, vremenom sam ih zaboravio) 1. Koliko puta se moze presnimavati kaseta, a da se ne izgubi emulzija za dalja snimanja? 2. Ako sam kasetu snimio sa visokim nivoom/jakim zvukom, npr. od 5 lampica, 3 se skoro uopste ne gase - ili jos gore uopste se ne gase lampice,svih 5; da li je takva kaseta upropastena za daljnja snimanja? 3. Chemu sluzhi ono natezanje olovchicom? Da li to treba raditi pre svake reprodukcije kasete?
  9. grdobina,zhaba ovako izgleda ova cudna riba, koje ima u nekakvim kanalima podno Velebita...ili ih je makar bilo ova je,prema naslovu videa, ulovljena kod Krka,na otvorenom moru. nisam je nikad ulovio, a kazu ponegde da je meso izvrsno,i brodet. jel se susreo neko s ovim cudom,kako se tacno lovi?
  10. ta serija TC je chudovishna, ja sam imao jedan primerak. svaka chast!
  11. Donkey

    Šta se sluša ?

    ne, snimili su ga na crystal verbatimu
  12. Donkey

    Šta se sluša ?

    Na Teacher don't teach me nonsense , 27:27 je takva kakofonija da sam bacio kroz prozor i omnipotentnu rusku mp3 kompilaciju ovog komuniste i multi-instrumentaliste. Sada se smirujem uz dzepni bilijar:
  13. Na vinilnoj ploci Charliea Mingusa - "Mingus in Europe vol.1" je izostavljena sjajna numera "Meditations" Da li je ona izdata na nekom drugom vinilu, te da li je bilo kod nas i vol.2?
  14. ladno sam je prepoznao po prvih par taktova... ovi fensi likovi su ocito inspirisani Mulatuom , i donose slicnu atmosfir..
  15. Hugh Masekela Zanima me sta je , osim "Waiting for the rain" i "Liberation" izdato jos ? Jorge Santana Da li je licencno izdat album "It's all about love", iz , valjda '79-e?
  16. Predpostavljam da se u Frogijevoj kolekciji nalazi ili - samo zbog naslova, -ili , sto je kupovao apsolutno sve : -) A da li na ploci ima i one 2 bonus , "Stone Free" i "Fire" (Inace, ako nekog jos zanima ovo je jedan od ubedljivo najjnekoherentnijih izbora iz Hendrixovog opusa, u svakom smislu reci)
  17. Corner stones '67-'70 licencno izdanje RTB iz 1991 da li je zvuk i kvalitet vinila dobar , ili je onakav kakav ga obicno ovde na ovom forumu vezujete za izdanja iz tog perioda (veoma lose)?
  18. http://imageshack.us.../capturerj.jpg/ To su te stvari + stvar "good feeling" par postova gore ; da li ih ima na nekoj od licenci + ?
  19. Reddings, valjda prvi album. Vinil je ili prasnjavi mint ili ex+ ali pre ovo prvo, ipak je star 32 godine. Sve u svemu zacin C.
  20. Potreban mi je neispravan vokmen (tj vokmen kome je kasetni deo nepopravljiv) Panasonic RQ-XF500 Mom primerku ne radi tjuner pa bih pokusao da premestim iz takvog nekakvog neispravnog... @Retro-Man lep primerak, tu je i cuveni logo. Mozda neko zna koje godine je osmisljen taj logo koga danas stavljaju i na mobilne telefone?
  21. da li neko zna da li je izdata Pablo ploca sa Gene Harrisom Soul Route...a sviraju jos i Milt Jackson Ray Brown i Mickey Roker?
  22. amg nisam gledao bar 10 godina...mislio sam da neko ovde mozda zna napamet na osnovu linka na cd koji sam postavio. a ovako bi amg mozda bio od pomoci ali verovatnije discogs.
  23. Da probam da budem malo jasniji - stvari sa ovog CD 2 i 3 : http://www.silvertentacle.com/index.php?main_page=product_music_info&cPath=68_948&products_id=2926
  24. Na kojim plocama bi se nasao ovakav neki soul-rock , rani hendrixovi instrumentali npr kao ova gde svira cak i bas , i pesme tipa Soul food, Gangster of love , itd..
×
×
  • Create New...