Jump to content

Bujodrag

Članovi
 • Posts

  7,683
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by Bujodrag

 1. I proverio sam. Moj teg je svega 400 grama. Sramota. Mislio sam da je teži. Znam ko je kriv za to
 2. Ja ne poštujem tudje mišljenje ali poštujem ispravno mišljenje. Nije mi bitno čije je.
 3. Miomirje, dobar si lik, stari gramofondžija i volim te. ali, znaš, kad imaš osovinu i masu koja se okreće oko nje, jedino što je bitno je izbalansiranost odnosno ravnomerna rasporedjenost te mase prilikom rotacije. Proveri bilo koji propeler na starinskim avionima, videćeš da je težina ravnomerno rasporedjena. Isti princip važi i za matore Thorense. Oni imaju veliki i masivan tanjir pa dodatna težina tega ili klampa ne utiče mnogo ali im je motor toliko kilav da moraš rukom da ga pokreneš. Opet, ako je sve izbalansirano, i osovina i motor su bezbedni. Imao si Technics 1210, znaš i sam koliko mu je motor jak, možeš sesti na njega i vrteti se
 4. Ja sam mislio da to glupi moderatori zatvaraju i menjaju topike ali, to radi Ljuba. Jebiga, šteta. No, njegov je forum, ne svidja mi se ali ima pravo da to radi.
 5. Ma, ja nisam (auto) šovinista, Ne mogu da volim nacije, mogu samo da volim (pojedinačne) ljude. Meni je to dosta, ponekad i previše jer ima puno ljudi. A one što se lože na grupe i nacije, njih smatram budalama i nemam ni mrvicu poštovanja za takve, samo nezainteresovani prezir.
 6. Religija je super zabavna a još su zabavniji ljudi koji nasedaju na nju. Apslolutističke religije su najveće zlo koje se ovom sirotom čovečanstvu ikad desilo a dešava mu se već dve hiljade godina. A što te autošovinizam čudi? Svi mali narodi prvo misli da su najbolji. Pa ih onda stvarnost razuveri. Ali njima je toliko stalo do onog prefiksa "naj" da će pre pristati na odrednicu najgori nego da prihvate da su obični i prosečni. Mis'im, celokupno srpstvo je jedan promil svetske populacije. kad bi nas ancient aliens sve sad odjednom oteli ili pobili, niko ne bi primetio. E, sad dokaži to običnom Srbendi. još ako je i audiofil, nema šanse, pozvaće se na neke istorijski jedinstvene trenutke ili barem na Teslu. Zabole me za srpstvo ali to nije autošovinizam. Volim svoje poreklo ali, ja sam prvenstveno Zemljanin.
 7. Pa dobro onda, nek dodje Sosa a ti ostani, kosi travu i lovi smrdibube. pauke nemoj, oni su baš super i korisni su.
 8. Ma, lako je tebi, imaš svega petnaestak, dvadesetak ploča i samo par gramofona, ne može tu puck da napravi problem pa i da je kilo kobasica težak. Moj teg ima isto oko 600 grama i nikakav problem nemam. Važno je samo da je dobro izbalansiran i da je gram u horizontali. A važno je i što u šteku imam ceo rezervni spindle pa me baš briga Ajd' svrati, bre.
 9. Ma zvučnike ne bih ni uneo, nju bih pustio unutra, zaključao i udavio pitanjima. A onda bismo pili kafu i ćaskali o običnim stvarima.
 10. Da, definitivno nije za zatvoreno, Za zatvoreno je fina nargila, vutrica i lepi kolačići. Ovo je za dvorište, veliku ekipu i potoke alkohola. Mene sad zanima kako bi se u tome spremio neki ovčiji but i da li bi ga trebao prethodno obariti kao kad ga spremam u kućnoj varijanti. Probaćemo ako se ukaže prilika.
 11. Ovo neki nazivaju fumiterom. Jednom smo pravili internacionalnu žurku i basista je uhvatio neku Slovenku za nezgodno mesto pa se on udao za nju i otišao u Sloveniju da živi tamo s njom, pobegulja. Često dolaze ovamo pa zasviramo a išli smo i mi kod njih, u Novo Mesto. No, pre jedno dve godine je odatle dovukao ovo čudo U donjem delu se loži a srednji deo se napuni mesom pa ga peče vrući dim dok putuje ka čunku. Ovo je jedna od tura kravetine. Bilo nas je dosta a treba puno vremena da se meso spremi na taj način. Meso bude izuzetno sočno i mekano, Miris dima dominira ali je vrlo lep, kao da jedete vruću, sočnu i mekanu pršutu. Imali smo samo kravetinu, ne znam kako bi se ponašala svinja ili ovca. Bilo nas je više nego što je ovekovečeno na slici Ja sam ova u svetlo plavom brusu prekrštenih ruku što stoji iza smešnog ćelavca u žutoj majici. Sprava je kasnije odneta onome kome je i bila namenjena. Možda je pozajmimo opet da se obžderavamo i opijamo. A koliko dima tu bude, svi ćemo se i naduvati
 12. Te ATC zvučnike koristi ona smešna pišteća Kate Bush. Šta ona kao zna o zvuku? ATC zvučnici nikad neće preći moj prag!!! Mis'im, kad niko neće da mi ih donese
 13. Koliko li je vremena protraćio uvežbavajući ovu glupost? Da li da mu se smejem ili lamentiram nad ljudskom sudbinom?
 14. Bujodrag

  Lampizator

  Pozdravljam ideju sindikalizacije. Ovaj forum je toliko propao da mi više nije zanimljivo ni da svratim da zajebavam audiofile. Ali, uz pomoć sindikata bih mogao da navučem neiskusne da skuplje plate gramofon i ploče kad ih budem prodavao. S onim ostalima mogu komunicirati i bez pomoći foruma.
 15. Ako dobro kapiram, taj NAD je od onih starijih, ne liči zvučno mnogo na ove modernije, zamućene 3XX modele. NAD 7400 je prilično dobro zvučao s mojim Rogers LS 7 zvučnicima. Bio mi donosio drugar na neko vreme da ga evaluiram. Ima sada na oglasima Rogers LS 7T, oni su malko drugačiji od mojih zbog visokotonca ali ne verujem da su baš mnogo drugačiji. Ne piše cena no ako su više od 350 onda mislim da su preskupi. Ja sam moje platio nešto manje. Bio je relativno skoro na oglasima jedan par Rogers LS 6. Možda bi i to bila dobra kombinacija. NADam se.
 16. Bujodrag

  SHURE

  Jok, nema nigde. Ma, nek obrišu i mene. Isuviše sam dobar i kvalitetan za njih. Ne zaslužuju me. Odoh. Znaš gde me možeš naći.
 17. Bujodrag

  SHURE

  ma, probavao sam sve to nekoliko puta, čak i ploče kupovao. Nego, pogledaj forum. Neki od ovih priglupih debila od kilavih i zatucanih jajarskih moderatora je pobrisao one topike koje je pokrenuo onaj Cirkavoja ili kako se već zove. Stvarno je ovaj HiFiles forum postao sramota. I sad ću se, iz inata, potruditi da ih denunciram svuda na internetu. I imenom i nickovima. Budaletine.
 18. Bujodrag

  SHURE

  E, a to mi je uvek bilo interesantno. Ja sam hipik u duši i u telu. Obožavam Jefferson Airplane i svašta nešto iz tog perioda, i opskurne bendove i kraljicu Joni Mitchel. I naslednike jam rocka Gov't Mule. Čak i ploče njihove imam.Dakle, volim taj zvuk i to vreme. Ali, ni sam ne znam zašto, jedne od najvažnijih i najbitnijih predstavnika svega toga, Grateful dead, baš ne volim. Nikako ih ne kapiram i ne umem da ih čujem. Čudno. Ali, takva je muzika, ne mari ona za doslednost i koherentnost.
 19. Bujodrag

  SHURE

  Grešiš. Mis'im, ako bi razliku sveo strogo na tu odrednicu. To su zvučnice kao i sve ostale. Kao i svi ostali uredjaji. Mene baš briga kako rade i zašto rade. Ne moram znati šta je to napon izlaznog signala, na šta se odnosi ta lepozvučeća reč impedansa niti kako funkcioniše nuklearni reaktor. No, iz mog skromnog korisničkog iskustva, mogu oprezno reći da su MC zvučnice koje sam čuo imale nekakvu teško opisivu prisutnost zvuka koje MM zvučnice nisu imale. Opis koji sam često koristio u ovakvim pričama je: Kao da je teže oterati zvuk MC zvučnice nekakvom spoljnom bukom, glasovima, razgovorom ili udaranjem u šerpe nego zvuk MM zvučnica. Ta "prisutnost" mi ostaje kao glavni utisak. Neko to naziva direktnošću, neko opisuje tonalne razlike, neko prosto kaže da zvuče bolje. Naravno, taj opis generalno važi i kao opis boljeg celog HiFi sistema. Jbmliga, zvučnice su poskupele.Digitalija se značajno popravila. Ima li smisla danas, iz proste korisničke perspektive, mučiti glavu i lomiti se oko gramofonije? Ja smatram da nema, ali, nek cveta 1000 cvetova kako vole da kažu oni što se lože na political correctness
 20. Bujodrag

  SHURE

  Kao i za svaku zvučnicu, bilo MM ili MC, ima smisla ulagati u dobar phono ali prvo saznaj koje su mogućnosti ovoga što već imaš. I ne žuri. Sistem možeš sastaviti i sledeće godine. Ili još kasnije.
 21. Bujodrag

  SHURE

  Onda ti ni ne treba.
 22. Bujodrag

  SHURE

  Znam da imaju svoje kvalitete i svoju fan bazu. Naročito one V 15. Drugaru koji se interesovao za njih sam rekao da se javi tebi za savet. One jeftinije a popularne, M95 i M 97, meni se nisu svidele ali to je samo svidjanje. Mogu ga promeniti. A šta, ima i MC Šurki?
 23. Bujodrag

  SHURE

  Pa onda je stvar jasna. Strpi se, nahrani svinje/ovce/piliće/whateva' i ne kupuj, ne menjaj ništa barem pola godine. Do tad će se i stavovi i želje iskristalisati. A može za to vreme i dosta para da se uštedi, malo po malo, bez napora. Pa da, zato i vole te jeftinije Šurke. Lake su za slušanje. To je solidna osobina ali ja nikad nisam bio zadovoljan.
 24. Pa nakostreši se, šta te briga? Ova nekakva lažna pristojnost koja se raširila forumom je smešna. Ili bi bila smešna da nije tugaljiva. Svi su kao nešto fini, persiraju iako je običaj da se to ne radi na internetovima, kao su suzdržani, a ispod odmah vrcaju noževi, i mnogi ih s vrlo vidnim zadovoljstvom zabijaju najdublje što mogu, čim im se ukaže prilika.
×
×
 • Create New...