Jump to content


LovelyJubly

Novi članovi
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

About LovelyJubly

  • Birthday 07/18/1982

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Vrsac

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LovelyJubly's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. ja predlozih marantz cd 63mk2
  2. Laseri su odlicni, skoro pa neunistivi... Problem je u slucaju da laser ipak prestane sa radom gde pronaci drugi??? U srbiji je gotovo nemoguce naci a u slucaju da ga negde preko ipak prodadjes verovatno ce cena + transport daleko da premase cenu kompletnog uredjaja. Ja sam kupio onkyo 6870, jeftino ga platio, slusam ga nekih 2 godine i jos uvek je u odlicnoj kondiciji. Do sada je vec odsvirao ulozeni novac tako da i kada bude prestao sa radom nece mi biti zao da ga odmah odnesem do kontejnera.
  3. marantz cd63mk2. Jel vredi ovo cudo 60e "ONKYO Integra DX-6850 ?"... vredi samo pre kupovine proveri da li laser radi kako treba jer u slucaju da ti laser otkaze cd ti je neupotrebiv jer je laser nenabavljiv.
  4. hteo sam da kazem da je "skart" ulaz a ne izlaz iz tv-a i da u skart moze samo da ulazi a/v signal ali ne i da izlazi. u koliko vam je bitno da se tv cuje na vasem sistemu kao resenje sam sugreisao d3 receiver i dvd rezac gde bih iz tih uredjaja video signal mogli da saljete na tv a audio u pojacalo. preporuka za zvucnicki kabl je oehlbach rattlesnake 3.
  5. trebalo bi ja je scart ulaz u tv tako da neverujem da ce se ista cuti cak i ako budes povezao, koliko ja vidim jedina varijanta je preko slusalica... mozes da, ukoliko si korisnik d3 ili neke slicne varijante, zvuk skines za receivera ili da recimo nabavis dvd rezac, resio bi i zvuk sa tv-a a mogao bi da ti posluzi i kao cd player dok nenadjes neku bolju varijantu.
  6. Onkyo je dobar cd, masivne i kvalitetne izrade, zvucno veoma korektan. Nisam imao priliku da ga uporedjujem sa novijim marantz cd playerima tako da nebih mogao nista o tome da kazem. Uporedo sam sasvim slucajno slusao onkyo 6870 i jvc xl-z1050. U poredjenju ova dva modela nepostoje neke znacajnije razlike osim minimalnih finesa ali je u odnosu, mislim da je bio neki jvc player od 10e, razlika ogromna. Oba cd-a i onkyo 6870 i jvc xl-z1050 su za 2 klase bolji uredjaji nego najjeftiniji cd player-i koji se mogu kupiti na nasem trzistu. Koliko ja kapiram to je to za taj cenovni rang i ja licno taj zvuk svrstavam u "zvuk za 100 evra", sve tu "za 100e" je veoma slicno a mizerne nijanse u visokim, srednjim, bas tonovima ih razlikuju. Za stepenik iznad i osetniju razliku potrebno je izdvojiti 500inak evra a za dva stepenika citavo bogatstvo. Ja sam se za onkyo odlucio zato sto je tehnicki nesto napredniji od cd playera u tom cenovnom rangu a i besmisleno bi bilo da uopste kupujem bolji cd jer bi odudarao od ostatka sistema. Sve u svemu ko zeli da izdvoji 100inak evra za cd onkyo je po mom misljenju dobra kupovina, treba ga samo probati i porveriti u kakvom je stanju laser posto je ne nabavljiv. U medjuvremenu na mestu aiwe adf910 je dosao pioneer cts710, ne nesto preterano bolji dek ali ipak malo bolji. Bitno je da sistem ide progresivnom putanjom...
  7. Jos uvek nemam jasno vidjenje visaton vib2000gf kutije... Po neki put se prijatno iznenadim kako to sve radi ali se to veoma retko desava, tek po neki album vrhunski isproduciran natera visatone da sviraju po mom ukusu. Moram da napomenem da mi po prvi put vinil zvuci dobro, sada radje slusam ploce nego cd. Dok sam imao alto2 ploca je bila uzasna mutna i zatvorena a sada je nekako propevala. Zvuk sa cd-a koji mi je na altu bio veoma dobar i prihvatljim na vib2000 zvuci lose. Mozda su problem cd-ovi koje sam vecinu iz mp3-a rezao kao audio diskove. Mp3 sa kompa na altu zvuci duplo bolje nego na vibu, mozda me je alto "varao" ali meni je taj zvuk vise prijao ili jednostavno treba vremena da se prilagodim novoj dimenziji zvuka. Da kazem i to da je vib veoma lejna kutija ali sa tim nemam problem prostorija je nepunih 20kvadrata a harman snage ima u izobilju. Harman 680 je zaista odlicno pojacalo i u cenovnom rangu tesko je naci da nesto bolje svira od njega, Slusao sam ga na visatonima experience v20 i ta kobinacija zvuci veoma mocno ali po malo naporna za duze slusanje. Pocetnik sam kako na forumu tako i u hifi svetu i do sada se nisam naslusao referentnih sistema da bih mogao da uporedim i dam neki relevantni sud o svemu, ovo su moja subjektivna zapazanja koja eto sada delim sa vama. Za kraj da kazem da je polica gotova, nije nesto ali to je bilo jedino moguce resenje koje bi se uklopilo uz prestizni forma ideale namestaj.
  8. moj najbolji u prosloj godini...
  9. pozdrav komsija, bas mi je drago da na forumu ima ljudi iz vrsca... revox tj. magnetofoni su mi omiljene sprave i najradje ih koristim kao izvor. moj primerak radi bas dobro ali ga u poslednje vreme slabo koristim zbog malog deteta kojem su rilovi veoma interesantni za diranje i nemanja adekvatne police na koju bi uredjaj mogao da stavim. isti slucaj je i sa dekom koji stoji u ormanu i ceka bolje dane (to je razlog zasto nema fotografija, bice cim sve spakujem u policu). kao zvicnicke kablove koristim oehlbach rattlesnake 3 a vecina interkonekta su diy varijante sa "music boy" kablovima jedino je cd iskabliran sa neotech-khs-441 interkonektom. zaboravih da kazem da kao phono preamp koristim klonirani diy cambridge audio 540p.
  10. ne preterano tj. kutije korektno sviraju sa malom rupom u srednjem spektru. moja ocekivanja, posle mog prvo diy projekta alto2 od koje nisam ocekivao nista a dobio veoma korektan zvuk, su mozda bila previsoka pa sam zbog toga malo razocaran. izabrao sam ovaj model zbog gabarita kutija iako je u prvom planu bila izgradnja experience v 20 koja je po mom misljenju najbolja kutija u tom nekom cenovnom rangu. Edit infidel: ne citirati ceo prethodni post!
  11. Harman kardon hk680 amp Harman kardon tu950 tuner Onkyo integra dx 6870 cd Revox b77mk2 magnetofon Fisher mt6225 phono Visaton vib 2000gf diy zvucnici Aiwa adf910 dek Plan je da prvo promenim podloske na zvucnicima zatim da sve komponente upakujem u odgovarajucu policu i kako sta naleti da menjam za "bolje"...
  12. zaista muca cim se uplete u pricu...
×
×
  • Create New...