Jump to content

djvaso

Članovi
 • Posts

  116
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by djvaso

 1. djvaso

  REAVON

  Празно је ово, брате, за толике паре: Reavon UBR-X100 Reavon UBR-X200 Panasonic DP-UB9000 Oppo UDP-203 Oppo UDP-205 Pioneer UDP-LX500
 2. djvaso

  REAVON

  Now available The new Reavon UBR-X200 is now available. This flagship universal disc player has been elaborately engineered for the ideal disc playback. The UBR-X200 features extremely rigid construction to achieve high S/N ratio for quality audio and video performance. With support for the spectacular Ultra HD Blu-ray™ format, you can enjoy the beautiful experience with four times the resolution of 1080p Full HD. The UBR-X200 is compatible with the latest Dolby Vision® format that provides a stunning HDR imaging technology with extraordinary color, contrast, and brightness to the screen. Texas Instruments Burr-Brown Audio PCM1690 Series DACs are used to provide audiophile sound. Other features include SDR/HDR Preset Mode, Direct/Transport Function, SACD / DSD compatibility, multi channel audio analog capability and XLR balanced output terminal.
 3. djvaso

  REAVON

  Овде има више информација: https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=337548 Иначе, у првом јављању нисам био прецизан. UBR-X200 је као поменути GIEC без могућности уградње тврдог диска док за UBR-X100 не могу да нађем кинески пандан. У сваком случају узимају из кинеске фабрике и стављају налепницу. Рецимо, Reavon UBR-X100 је скоро исти као Cineultra V203:
 4. djvaso

  REAVON

  Ово је у ствари кинески GIEC G5800. Имамо још једног "наследника" под марком Pannde PD-UHD670.
 5. Све је добро што се добро сврши.
 6. Могуће је. Такође Кадијевићево „Свето место“ излази у марту 2021. године у склопу ограниченог издања руског филма „Вий” на бонус Blu-ray диску.
 7. И ово је дошло врло повољно због грешке у тону на дисковима за "Психо"
 8. Пошто повезујете Blu-ray плејер са Андроид уређајем, предлажем да размислите о неком апарату који има могућност пуштања менија дискова у случају њихових дигиталних копија, рецимо нешто од марки Egreat, Zidoo или Zappiti.
 9. Мени је чудан избор Zappiti-a: нема брендирани DAC, балансирани аудио излаз и подршку за Dolby Vision.
 10. Цена је испала веома повољна
 11. djvaso

  Kakav oglas!?

  Надам се да ће Марко да прода ову касету за 100 евра па да купи од мене неке ВХС касете које нема било ко у Србији.
 12. Дошао чип, однео га код другог мајстора који га је залемио и опет ништа, изгледа да је црк'o мотор, шмрц. Ово ме није спречило да набавим Терминатора 2 [Ultra Blu-ray+Blu-ray], надам се да ће на крају цена бити повољна.
 13. Све морам сам. Мајстор је отворио уређај, видео да је на једном чипу "пробило", не може се тачно видети његова ознака због тога, направио фотографију штампане плоче и то је све. Некако сам "набо" шта пише на главном процесору, MEDIATEK ARM MT1959, и онда преко Гугла дошао до једног пољског форума на коме се види плоча од сличног резача LG BH-16NS55 где се може прочитати ознака на чипу D63565. Мала претрага ме је довела до драјвера ROHM BD63565EFV Нашао сам у Ниш продавца и наручио два комада за сваки случај. Сад треба да нађем у овој вукојебини неког ко ће прописно залемити 20 пинова.
 14. Не да се сиромаху ситно самљети. Пре извесног времена сам купио преко огласа „нов“ резач BW-16D1HT произведен 2017. године који би требао да буде UHD-Friendly. Због неких разлога сам одлагао промену фирмвера и у суботу је дошао тај дан. Испоставило се да промена није потребна јер је у њему верзија 3.01. Међутим, када смо ставили диск Суспирије ништа се није десило. Пробали смо са DVD и CD и опет ништа. Диск се не окреће. Данас сам га однео код мајстора али сумњам да се нешто може урадити, који сам баксуз.
 15. Kupujem LaserDisc plejer kompatibilan sa PAL/NTSC standardima i po povoljnoj ceni.
 16. На жалост, пријатељев резач ASUS BW-16D1H-U има ревизију фирмвера 1.0 тако да се не може направити UHD-Friendly па засад ништа од пуштања Суспирије
 17. У оквиру са информацијама нема било каквог помена високог динамичког опсега.
 18. Као што се види, кодек је HEVC H.265 а простор боја BT.2020. То је ваљда остало очувано.
 19. Резани диск „Одисеје у свемиру 2001“ је двослојни, око 42 гигабајта. То је у односу на одигинал који стаје на диск од 100 гигабајта прилично сабијање података а да ли то утиче на високи динамички опсег остаје отворено питање на које се ни на специјализованим домаћим форумима не може добити одговор.
 20. Пошто сам глуп, направио сам грешку са куповином резаног Ultra Blu-ray диска „Одисеја у свемиру 2001“.Прво, пошто је диск резан, може да га чита сваки компјутерски Blu-ray драјв а садржај да се покрене са VLC плејером што се види из претходне поруке.Друго, у непосредном окружењу не можемо наћи уређаје на којима би погли пробати могућности које постоје на оригиналном диску као што је Dolby Vision иако се продавац куне да је све као на оригиналу.Треће али не и најмање важно, диск није јефтин, тренутно није у мојим рукама али ћу бити врло разочаран ако се испостави да је једнослојан.
 21. Направио један експеримент код пријатеља у чисто образовну сврху: преузету омотницу Ultra Blu-ray диска Велики газда смо покушали да покренемо на његовом рачунару Intel Core i3 са интегрисаном графиком UHD Graphics 630. Све је радило врло глатко у VLC. Следеће на реду је пуштање нарезаног Ultra Blu-ray диска преко уређаја ASUS BW-16D1H-U.
 22. Немам намеру да прелазим на UltraHD засад пошто је врло мало класичних филмова објављено у овом формату. Осим тога, најбољи телевизори за 2160p су још увек скупи.
 23. Врло тужна вест иако немам Oppo. Ако се вратим уназад, можда сам могао имати неки јевтинији модел али по цену да читаву годину дана не купим нити један Blu-ray диск што би било ипак превише. Њихови уређаји имају неке врло ретке могућности као што је репродукција дигиталне копије Blu-ray диска у облику iso датотеке или омотнице са менијем и са додатим титловима а чуо сам да UltraHD модели могу да пуштају додатни титл преко USB за оптичке дискове.
×
×
 • Create New...