Jump to content


djvaso

Članovi
  • Posts

    122
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by djvaso

  1. Вест је старија, пост је из прошлог месеца, слика на диску филма "Црна мачка, бели мачор" је лоша. Сви детаљи овде: https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=360803 Пошто се већ јављам да кажем да сам се поновио гледе Дарија Арђента по трећи-четврти пут а ту је и Брус Ли, без "У змајевом гнезду", то је код Ворнера
  2. @nesone Хвала лепо. Изузимајући плејере, ја сам тешка сиротиња. Скоро сам купио Sony UBP-X800M2, од 2012. имам Pioneer BDP-440 са модификованим фирмвером а око компјутера 4-5 резача и плејера.
  3. Још је непријатније видети цену новог плејера Magnetar UDP900 https://fromvinyltoplastic.com/magnetar-udp800-udp900-4k-blu-ray-players-first-look/
  4. Претекоше их Кинези, издавач Disk Kino објавиће филм "Црна мачка, бели мачор" на 4K Ultra Blu-ray диску у својој едицији World Cinema Library под бројем 058. Датум изласка 30. априла, диск BD-100, презентација HDR10 / Dolby Vision, од додатака само најава, за људе са дебелим новчаником:
  5. Још једна кинеска мамипара https://magnetar-audio.eu/
  6. Први пут филм једног српског режисера на Ultra Blu-ray диску! Најава германског издавача Camera Obscura:
  7. djvaso

    REAVON

    Празно је ово, брате, за толике паре: Reavon UBR-X100 Reavon UBR-X200 Panasonic DP-UB9000 Oppo UDP-203 Oppo UDP-205 Pioneer UDP-LX500
  8. djvaso

    REAVON

    Now available The new Reavon UBR-X200 is now available. This flagship universal disc player has been elaborately engineered for the ideal disc playback. The UBR-X200 features extremely rigid construction to achieve high S/N ratio for quality audio and video performance. With support for the spectacular Ultra HD Blu-ray™ format, you can enjoy the beautiful experience with four times the resolution of 1080p Full HD. The UBR-X200 is compatible with the latest Dolby Vision® format that provides a stunning HDR imaging technology with extraordinary color, contrast, and brightness to the screen. Texas Instruments Burr-Brown Audio PCM1690 Series DACs are used to provide audiophile sound. Other features include SDR/HDR Preset Mode, Direct/Transport Function, SACD / DSD compatibility, multi channel audio analog capability and XLR balanced output terminal.
  9. djvaso

    REAVON

    Овде има више информација: https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=337548 Иначе, у првом јављању нисам био прецизан. UBR-X200 је као поменути GIEC без могућности уградње тврдог диска док за UBR-X100 не могу да нађем кинески пандан. У сваком случају узимају из кинеске фабрике и стављају налепницу. Рецимо, Reavon UBR-X100 је скоро исти као Cineultra V203:
  10. djvaso

    REAVON

    Ово је у ствари кинески GIEC G5800. Имамо још једног "наследника" под марком Pannde PD-UHD670.
  11. Све је добро што се добро сврши.
  12. Могуће је. Такође Кадијевићево „Свето место“ излази у марту 2021. године у склопу ограниченог издања руског филма „Вий” на бонус Blu-ray диску.
  13. И ово је дошло врло повољно због грешке у тону на дисковима за "Психо"
  14. Пошто повезујете Blu-ray плејер са Андроид уређајем, предлажем да размислите о неком апарату који има могућност пуштања менија дискова у случају њихових дигиталних копија, рецимо нешто од марки Egreat, Zidoo или Zappiti.
  15. Мени је чудан избор Zappiti-a: нема брендирани DAC, балансирани аудио излаз и подршку за Dolby Vision.
  16. Цена је испала веома повољна
  17. djvaso

    Kakav oglas!?

    Надам се да ће Марко да прода ову касету за 100 евра па да купи од мене неке ВХС касете које нема било ко у Србији.
  18. Дошао чип, однео га код другог мајстора који га је залемио и опет ништа, изгледа да је црк'o мотор, шмрц. Ово ме није спречило да набавим Терминатора 2 [Ultra Blu-ray+Blu-ray], надам се да ће на крају цена бити повољна.
  19. Све морам сам. Мајстор је отворио уређај, видео да је на једном чипу "пробило", не може се тачно видети његова ознака због тога, направио фотографију штампане плоче и то је све. Некако сам "набо" шта пише на главном процесору, MEDIATEK ARM MT1959, и онда преко Гугла дошао до једног пољског форума на коме се види плоча од сличног резача LG BH-16NS55 где се може прочитати ознака на чипу D63565. Мала претрага ме је довела до драјвера ROHM BD63565EFV Нашао сам у Ниш продавца и наручио два комада за сваки случај. Сад треба да нађем у овој вукојебини неког ко ће прописно залемити 20 пинова.
  20. Не да се сиромаху ситно самљети. Пре извесног времена сам купио преко огласа „нов“ резач BW-16D1HT произведен 2017. године који би требао да буде UHD-Friendly. Због неких разлога сам одлагао промену фирмвера и у суботу је дошао тај дан. Испоставило се да промена није потребна јер је у њему верзија 3.01. Међутим, када смо ставили диск Суспирије ништа се није десило. Пробали смо са DVD и CD и опет ништа. Диск се не окреће. Данас сам га однео код мајстора али сумњам да се нешто може урадити, који сам баксуз.
  21. Kupujem LaserDisc plejer kompatibilan sa PAL/NTSC standardima i po povoljnoj ceni.
  22. На жалост, пријатељев резач ASUS BW-16D1H-U има ревизију фирмвера 1.0 тако да се не може направити UHD-Friendly па засад ништа од пуштања Суспирије
  23. У оквиру са информацијама нема било каквог помена високог динамичког опсега.
  24. Као што се види, кодек је HEVC H.265 а простор боја BT.2020. То је ваљда остало очувано.
×
×
  • Create New...