Jump to content


Gidra

Članovi
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

About Gidra

  • Birthday 05/14/1985

Contact Methods

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    hardware, hi-fi, gaming...

Gidra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Gledao sam na netu tog modela pota nema nigde... Postoji li neka solucija ili neki drugi model da odgovara? Hvala
  2. Pozdrav svima, Nadam se da se niko nece ljutiti, nisam zeleo da pokrecem novu temu, vec ovde da postavim pitanje. Da li neko zna gde bih mogao da nabavim volume pot za Marantz 2250B, RM02540220 ? Baca šum i krckanje u prvoj cetvrtini pojacavanja. Kada se vise puta okrene dok je receiver ugasen onda nema nikakvih smetnji neko vreme, a onda sve iznova... Mislim da ce ipak morati totalna zamena pota ako ne pomogne samo ciscenje... Hvala!
  3. Sa gore pomenutim resenjem otklonio sam broom koji se javljao od SBB kablovske televizije, pa se isti prenosio preko D3 receiver-a i HDMI kabla do TV-a pa posle mini to RCA kablom do Marantz Receiver-a (TAPE1/AUX input). Pozdrav svima, a posebno stoN_Coldu ! (P.S. offtopic - da li vidite moje private messages ili nesto nije u redu sa forumom?)
  4. Velimir Hrnjak, a daleko od toga da nisam zadovoljan. Sa fuse lampicama skale i lampicama za selektor nikada nismo sigurni kada ce crci (zato i razmisljam da se odradi migracija na LED, ali ne znam kome da prepustim to zadovoljstvo, nekome sa iskustvom), a volume pot je poceo posle nekog vremena (2-3 god) od restauracije da susti/krcka na poziciji 1/4 otprilike. A kada sam zbog svega toga nosio na servis, stoN_Cold je proverio i nastelovao i mirnu struju, na cemu sam zahvalan.
  5. Podesavanje mirne struje, zamenu sijalicica i sredjivanje pot-ova (posebno volume). Za ostalo nije bilo potrebe posto je full (recap) restauracija radjena pre cca 5 godina.
  6. Topla preporuka za stoN_Cold user-a. U mom slucaju radio je na Marantz 2250B receiver-u.
  7. Da li znate kako mogu da stupim u kontakt sa legendom srpskog HiFi-a, Velimirom Hrnjakom? Radio mi je jos 2009 restauraciju Marantz 2250B receiver-a, a sada sam hteo da vidim sa njim da sredimo volume potenciometar, i pucanje iz zvucnika kada se receiver gasi na power dugme. Kupio sam nove Jamo C405 kutije i ne bih se igrao sa tim pucanjima i krcanjima... Probao sam na email (ne odgovara), a mobilni tel je nedostupan. Otvoren sam za sve sugestije i predloge. Hvala! Edit: trebalo bi takodje zameniti 1 lampicu koja osvetljava skalu i 1-2 koje osvetljavaju trenutni mode (selector) mislim da su to one "bajonet" ako se ne varam.
×
×
  • Create New...