Jump to content


ManicP

Članovi
  • Posts

    165
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ManicP

  1. Daklem, Fiio X3II postao višak. Mobile High Res Audio Player with Micro SD Slot - USB DAC Function (nisam probao) - USB OTG Resolution up to 192 KHz/24 bit - headphone impedance: 16 - 300 ohms - line out - coaxial out Approx. 12 hours playing time (depending on the headphones used) - charging time approx. 3.5 hours with appropriate charger Supported formats: APE, FLAC, WAV, DSD, WMA, ALAC, MP3, AAC, OGG, MP2 Output power 200mW @ 32Ohm - weight 135 g Na slici piše sve bitno od iznutrica. Ide samo plejer (bez kutije, kablova...) i futrola za nošenje. Koristi standardni MicroUSB. Cena 80e. Kontakt forum ili na 064 dva-dva-694O2 NAPOMENA: Plejer nema ugrađenu memoriju, mora se staviti micro SD kartica. Radi sa 128GB, kažu po forumima da može i više ali ja probo nisam. Micro SD Kingston Endurance 128GB, koja je u trenutno u plejeru, nije uključena u cenu. U garantnom roku je (račun, pakovanje...) i uz plejer ide uz doplatu od 20e. Ne prodaje se odvojeno. Malo slika uređaja koji se prodaje:
  2. Naleteo na zvučnike u hrčak-lageru. Cena ide na 250e za par.
  3. Prodaje, ja se tamo snabdevam. Hoće da odseku 10cm od cele ploče s tim što kantar meri par deka više pa izađe skuplje.
  4. Ako je potreban sirov materijal guglati "rajan" ili "metali online". Ako je potreban gotov proizvod kontaktirati člana foruma Leonardo.
  5. Da ostane kao podatak da FM ima frekventni opseg audio signala 30Hz-15KHz što mu dođe manje neg CD a tu neđe kao mp3.
  6. Nije više aktuelno. Molim zaključati.
  7. Ako je iPod classic do generacije 5.5 može da mu se ubaci drugi fimver RockBox (ne prepisuje orginalni pa može lako da se vrati na isti). Dobija se mogućnost prebacivanja muzike samo kopiranjem, podrška za flac i još koješta.
  8. Na sajtu gsmarena kada rade review telefona odrade i merenje frekventne kke izlaza telefona kao line out i sa priključenim slušalicama, izobličenja... ...bilo bi lepo da dodaju i podatak o izlaznoj impedansi. Nije 100% pokazatelj ali ako nešto ozbiljno ne štima napomenu. Inače, trošim prenosni plejer i slušalice (vremešni Creative Nomad Muvo i AKG K450) svakodnevno 1h kad pešačim do posla ili po gradu, to mi je praktično A sistem obzirom na vreme korišćenja i itekako vidim svrhu ulaganja u nešto malo bolje sa naglaskom na što bolju zvučnu izolaciju. Imam naviku da gledam šta se dešava u saobraćaju i nikad nisam imao rizične situacije u tom smislu. Mobilni ne koristim jer nema fizičke tastere, moram da izvadim iz džepa da promenim album, pesmu... ...sa ovim matorim plejerom sve odradim sa rukom u džepu ali je počeo da posustaje pa pomno pratim šta se dešava sa Onkyo DP-CMX 1 u smislu cene ali je još uvek suluda za mene.
  9. Prodajem jedan par širokopojasnih zvučnika Electro Voice 12TRXB (verzija sa masivnom livenom korpom) u odličnom kozmetičkom i funkcionalnom stanju. http://glowinthedarkaudio.com/electrovoice-12trxb.html U pitanju je 12 inča širokopojasni zvučnik sa feritnim magnetom i koaksijalnim kompresionim visokotoncem sa hornicom i alnico magnetom. Otpornost zvučnika je 16 Ohm, osetljivost oko 95dB, izuzetno laki za pogon nekim SET pojačalom. Skretnica je jedan kondenzator od 3uF na visokotoncu (orginalni kondenzator je zamenjen kvalitetnijim). Uz zvučnike idu i orginalni L-padovi za atenuaciju visokotonca, ispravni ali godine su učinile svoje i nemaju kapicu. Izuzetan zvučnik za open baffle, bas reflex kabinet (dimenzionisanje prema 12TRXB Engineering Data Sheet) ili za neki od namenskih EV kabineta za koje su nacrti dostupni na internetu (npr. ugaona horna Aristocrat). Za zvučnike posedujem izmerene T/S parametre (Fs ~49Hz, Qts ~1,15...). Preporučujem lično preuzimanje zbog veličine i težine zvučnika. Mogu dobro da ih upakujem ali za oštećenja nastala u transportu ne odgovaram. Cena 250 eur/par. Ne prodajem ih pojedinačno. Kontakt predrag.manic(et)gmail ili na O64 dva dva 694O2
  10. U ovom kontekstu treba definitivno pomenuti pokojnog Mileta Nestorovića. Imao firmu Nestorovic Labs a pre toga radio kod McIntosh i još kojekude. Od McIntosha mu pripisuju ovog malca http://www.oestex.com/tubes/Mac/MC-3500.html
  11. Taj port je baš blizu poda, morebit da je benefit od podizanja kutija. Ja bih tu probe radi podigao kutije da je bas port na bar 20cm od poda čisto da se čuje i tako. Kontam da bi i par obimnijih knjiga završilo posao. Niš ne košta da se proba.
  12. FM je frekvencijska modulacija. To je samo način prenosa signala iz nekog izvora (ploča, CD, mp3, prenos uživo...). Od kvaliteta izvornog signala direktno zavisi i ono što se sluša. Ima tehničko ograničenje, ako me sećanje ne vara, zbog širine kanala se audio stereo signal prenosi do 15kHz.
  13. Napravi se interkonekt sa 1/4" na jednom kraju i RCA na drugom. Ima ih i gotovih u prodavnicama. Ako treba info gde, može na PM, da ne reklamiram.
  14. BTW Od ovih jeftinih bicikala sa zadnjom suspenzijom bežati što dalje. Služi samo da se što pre pokvari. Kvalitetne nema za male novce tako da u budžet varijanti treba gledati samo hardtail bicikle. Kome baš zapelo za zadnji amortizer stavi šticnu sedišta sa amortizerom u njoj samoj.
  15. Klincu od 10 godina najbitnije pogoditi veličinu. U onom kalkulatoru naći bicikl na kome će moći da se podigne sedište par puta, nagnutost u vožnji se reši lulom volana sa podesivim nagibom (cca 10eur u nekoj budžet varijanti). I onako će da menja bajk za par godina, ne mora se krca neka velika lovica. Moje iskustvo je da je bolje imati malo manji ram nego prevelik. Ja imam recimo jako dobro iskustvo sa domaćim Polar Mirage, najjeftiniji AL bajk koji sam mogao da kupim svojevremeno, bez suspenzija i go ko pištolj. Shimano Tourney menjači posle 8 godina redovne vožnje i danas rade savršeno i ispod toga nema smisla ići. Svake ili svake druge godine su štelovani i koristim ih redovno, menjam brzine kao na autu dok vozim. Kočnice takođe rade dobro, s tim što orginalni paknovi i nisu neki, za 800 din se stave kvalitetniji Jagwire i pesma. Ko je imao problema sa ovim biciklima problem je do održavanja i silovanja pri promeni brzina. Jednostavno ne sme da se zapusti (kao ni jedan drugi), lanac se redovno čisti i podmazuje, prenos takođe. Kočnice štelujem svake godine (pa i više puta), rastavim, očistim i podmažem (ovo podmazivanje kod V brake mnogo bitno, velika je razlika kada su osovine oko kojih rotira kočnica zaprljane ili nisu). Rade OK mada je u pitanju V brake neki kinez od 500 din. Poslednjih godinu dana ga imam kao sekundarni bicikl i vozim ga i dalje. Po meni to je minimum, iznad toga nebo je granica. Ono što bih ja napomenuo, obavezno ukalkulisati odmah dobru bravu, nikako sajlu jer fasuje od običnih sečica za kratko vreme, inače na biciklu stalno mora da bude ruka ili guzica a to nije zabavno. Neka preporuka bi bila Abus kaljeni lanac 6mm (od 110-120cm i nepunih 3k din sa pripadajućim katancem) inače bicikl lako promeni vlasnika. Sve u svemu, ako se uzima budžet bicikl treba na osnovnu cenu dodati još cirka 40eura minimum (obavezna brava i kvalitetna svetla, tj. minimum zadnje da bude neko dobro jer se ne primeti ako ne radi). Za dodatnih 20e se stavljaju kvalitetniji paknovi i podesiva lula volana i to već bude sasvim ozbiljno. Može da fali i nosač bidona... pa eto, treba ukalkulisati i te troškove. BTW bidon ne preporučujem iz higijenskih razloga, Flajka od Rose 0,75L pasuje u nosač ko dupe na nošu i bezbolno se zameni svakih mesec dana.
  16. Silken - radnja u kojoj može da se probere brendiranih kondova.
  17. ManicP

    Tozina kuhinja

    Ovde nema hoće-neće. Ako na napojnom konektoru uređaja postoji kontakt za uzemljenje (IEC konektor ili ugrađen kabl sa 3 žile) vod za uzemljenje u zamenskom kablu mora da se stavi. Taj vod žuto-zelene boje ima svoju "neaudio" svrhu i jako je neozbiljno, da ne kažem kriminal, da se ne stavi jer direktno može da se ugrozi nečiji život ili imovina. Nemojte se igrati sa ovim stvarima, po struci sam elektroinženjer i zaista sam se nagledao takvih nesreća koje čekaju da se dogode. Mali savet kod montaže konektora na kabl: Vod uzemljenja (žuto zeleni, PE vod...) uvek ostavite za nijansu duži od faznog i nultog provodnika tako da se u slučaju čupanja kabla iz konektora on čupa poslednji.
  18. ManicP

    Tozina kuhinja

    0,4mm može da se izvuče iz UTP kabla, treba tražiti onaj 26AWG. Tu ima sa šarolikim izborom izolacija. Pomenuo mi jedan prijatelj da je imao fine rezultate sa raspletenom paricom, samo povezana dva zasebna provodnika. Nesam probavao ali eto, ako neko ima želju.
  19. ManicP

    Tozina kuhinja

    Samo mala korekcija, nisu kvadratni milimetri nego samo milimetri. Kod telefonskih kablova se kao podatak daje prečnik provodnika a ne površina poprečnog preseka. Ovo mu dođe nekih 0,3 mm2. Standardno, telefonske parice, slične TI 20, mogu da se nađu sa prečnikom provodnika 0,5-0,8mm (ovaj poslednji je ~0,5mm2).
  20. Asahi Kasei Microdevices. Chromecast Audio ima njihov DAC čip AK4430.
  21. Prodajem jedan par basova Eminence Deltalite II 2515 sa neodimium magnetima. Izuzetno lagan kretni sistem od samo 72g, među najlakšim na tržištu, osetljivost 99dB. Zvučnici su novi, neugrađivani, u kutijama. Cena 300 eur/par. Ne prodajem ih pojedinačno. Kontakt predrag.manic(et)gmail ili na O64 dva dva 694O2 Namenjeni bili za varijantu Gedlee Summa, ali hoću da probam nešto drugo. Ima ih ovde npr. http://www.troelsgravesen.dk/OB9.htm http://www.jacmusic.com/Yamamoto/Speakers/YS-500/YS-500.htm
×
×
  • Create New...