Jump to content


jaksa

Članovi
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by jaksa

  1. Glasam za opciju laptopa za muziku + Anydesk. Ionako imaš laptop za to a takvu kombinaciju sam koristio ranije i skroz je ok.
  2. I tako je tema dovedena do besmisla. Dobar gramofon po povoljnoj ceni je neki entry level pro-ject ili rega planar, gramofoni na "dasci". "Dobar DJ gramofon po povoljnoj ceni" je možda bolji naslov ove konkretne teme.
  3. jaksa

    Kakav oglas!?

    AUDIOLAB 8000S INTERGRATED AMPLIFIER Our Price £386.5
  4. jaksa

    Kakav oglas!?

    Da li KP reaguje na prijavu oglasa?
  5. Evo kako se uklapio sa piano finišom, one kablove moram da rešim još:
  6. Stigao Tangent EVO - E8 subwoofer. Problem deficita nižih tonova instant rešen - Yamaha ima i subwoofer output tako da nema potrebe za igranjem sa a i b zvučnicima. Tannoy zvučnici mogu da budu bez brige, neće biti menjani.
  7. Ima tema cela u početničkim pitanjima, RP2
  8. To je i mene zanimalo ali nisam rešio tu enigmu pa sam uzeo Regu.
  9. To nisam ni primetio. Inače imamo psića pa mi nije bilo jasno. Žena gledala TV dok ja premeravam okolo - i mršti se jer kad izvadim metar to se uvek završi nekom troškom
  10. Ne znam koji su - kum je ozbiljniji audiofil od mene i imao ih je u rezervi. Kaže da su neki nemački, na njima ne piše ništa. Kakav pas?
  11. Ok, hvala. Pošto je operacija ubacivanja subwoofera daleko jeftinija i jednostavnija od zamene zvučnika i risiver ima sub output, dajte konkretne predloge, najbolje sa KP. Vidim da ima par očuvanih modela u ponudi. Crni Tangent mi izgleda ok.
  12. Ima li smisla u ovaj sistem dodati subwoofer i tako nadomestiti nedostatak relativno malih mx2 kutija? Pošto Yamaxa rx497 ima izlaze za A i B zvučnike, pretpostavljam da se subwoofer veže na npr B i da se onda koristi A+B opcija?
  13. Ima ga kod nas, vidi gigatron npr.
  14. Teški su jer imaju limenu ploču unutra:
  15. Ima još nešto što sam zaboravio da imam :), stoji u fioci i ne volim baš da koristim ali moraću - ukućani nemaju baš razumevanja za glasan rock and roll a niko ne ide nigde za vreme ovog stanja. Beyerdynamics DTX 910, vidim sad da su i dalje aktuelan model.
  16. Hvala vam. Možda sam ovo i tražio - potvrdu za stalke i tannoy.
  17. Yamaha risiver sam kupio kao zamenu za neki philips koji sam dao roditeljima, pa mi se je jako dopao a i dalje mi se dopada a cd je odavno tu. I ja imam dileme oko stalaka i zvučnika, da li je bolje ovako kako je sa laganim stalcima ili sa "kockama" od podnostojećih zvučnika. Na stranu što sam tannoy kupio u 4audio nove i ne bih ih rado menjao. Jesam inženjer - komodu sam ja projektovao, iza 2 levih vrata se nalazi prostor za LP.
  18. Na slikama se vidi kućni stereo sistem baziran na: Yamaha RX-497, Tannoy mx2, Rega planar 2 , PRO-JECT Phono Box E i Yamaha CDX-560 uz Dr Dac Nano. DVD player je nebitan a svi kablovi su neki obični. Generalno sam zadovoljan zvukom i kako se sve uklapa u prostor ali imam jednu dilemu. Da li bi se ovde vizuelno i zvučno bolje uklopili neki podnostojeći zvučnici kao npr JBL Loft 50 (pomenut ovde na forumu skoro) ili neki drugi, tanki a visoki, ne mnogo skuplji od mx2 a bolji. HT uredjaji me ne zanimaju - koja bi bila stereo alternativa postojećoj Yamahi. Ako je bitno, širina slike, od vrata do vrata je 4m, komoda je široka 2,6m. Svrha ove teme je ubijanje vremena dok traje policijski čas, nemojte je shvatiti previše ozbiljno
  19. Radoznao sam - za koliko se ti JBL mogu prodati?
  20. ili https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Tannoy-mercury-MX2-Kao-novi-93271881-oglas.htm?filter_id=645555232
  21. Home theatre, najprostije - sve što nije stereo, npr 5.1, 7.1
×
×
  • Create New...