Jump to content


aeroplan

Članovi
  • Posts

    255
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About aeroplan

  • Birthday 05/18/1960

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

3,270 profile views

aeroplan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Signe Toly Anderson (15. septembar 1941. - 28. januar 2016.) Otišla istog dana kad i Paul Kantner. Da čovek ne poveruje Za one koji nisu pratili rad grupe Jefferson Airplane, Signe Toly Anderson je bila ženski vokal u njihovoj prvoj postavi. Pevala je na njihovom prvom albumu ,, Jefferson Airplane Takes Off '' iz 1966. godine. R.I.P.
  2. Paul Kantner (17. mart 1941. - 28. januar 2016.) Ode...
  3. Tomaž Pengov (1949 – 10 February 2014) Evo, slušam ,,Odpotovanja''...baš me steglo u grlu... http://youtu.be/lwfbLS2fWOw
  4. Ceđenje suve drenovine: eh, da je malo duža...
  5. Jesus is alright... with me Ako želite da nastavite u ritmu njihovih pozitivnih rifova: Hristos se rodi!
  6. @Jimmy_018 Auu, al sam rasejan, nemam pojma okud baš Miloš . Evo, obaveštavam se o X-E2. Zanimljivo... Uzgred, nisam iz Beograda.
  7. @MiloÅ¡ Hvala MiloÅ¡e, pogledaću. Izgleda da Nikon stvarno nema ono Å¡to meni treba, mada mi je to prosto neverovatno za tako respektabilnu marku. Å to se tiÄe cene, ne bih da idem viÅ¡e nego Å¡to je za Nikon 1 V2. I treba da se dobro uverim da je to po mojoj meri. Moguće i da je V2 neÅ¡to kao frizirani Coolpix. Ako ima mnogo nedoumica, možda nabavim neÅ¡to pristojnjnije, a znatno jeftinije u okviru Coolpix serije. Jeste konfekcija, ali... PromaÅ¡aje mogu da oprostim sebi jedino kad je hifi u pitanju . Ha, uhvaćen na delu . Ja bih diskretno istakao i razmaknutu Å¡apu (ne znam kakve su tehniÄke mogućnosti fotoaparata). DotiÄni/dotiÄna ne samo da zeva nego se i isteže. Slika otkriva kompletnu uživanciju. Meni je najvažnije da to vidim, tehnikalije me manje zanimaju .
  8. @Gruja Å teta, mislio sam da može da dobaci do donjeg nivoa ozbiljnijih aparata, 1 V2 uopÅ¡te nije jeftin. Pogledaću Å¡ta ima da ponudi Sony, ove modele koje si naveo posebno imam u vidu. Mada, Nikon mi je nekako odavno prirastao za srce. TeÅ¡ko da ću se odluÄiti za DSLR. Izazov su mi teÅ¡ko prohodni tereni (oÅ¡tre planinske litice, strmine, useci, pećine...), volim kad sam u pokretu. Znam da je cilj doći do kvalitetne fotografije, ali. Preveliko i nepraktiÄno... Primećujem da se, kao i kod Hi Fi, i ovde traže žešći kompromisi, bar kad su u pitanju moja oÄekivanja . U svakom sluÄaju, hvala na brzom odgovoru i savetu.
  9. Pre nego Å¡to preÄ‘em na stvar želim prvo da pozdravim Foto fan klub, odnosno sve ljubitelje dobrog zvuka koji, vidim, vole i dobru fotografiju . Moj prvi fotoaparat je bio Smena 8. Nije neÅ¡to, ali...Ustvari, kao i ploÄe, Smena je bila vlasniÅ¡tvo mog znatno starijeg brata. Sećam se da sam neÅ¡to prÄkao, uslikao sam pregrÅ¡t slika koje i danas imam. Å teta Å¡to nemam,,žicu'' za fotografa, danas bi imao gomilu fotografija iz 70-tih. Brzo sam to batalio i zaboravio...sve do pojave digitalaca. 2003. godine kupio sam Nikon coolpix2100. Znam, igraÄka, ali bilo je i lepih slikica. A trud nikakav. Samo Å¡kljocneÅ¡ i gotovo. Ono Å¡to daje Å¡mek (ne volim da slikam ljude, mislim, volim ljude, ali nisu mi inspiracija) jeste, na neki naÄin, izvan aparata: pronaći pravi objekat, pravo doba dana ( ili noći), trenutak, dobar ugao...Danas imam coolpix P50, takoÄ‘e igraÄka... Volim dobru fotografiju i nije mi teÅ¡ko da zbog lepog pejzaža (ili detalja) hodam i kozjim stazama. Verovatno bih se snaÅ¡ao sa nekom mrgom iz serije D, ali ja sam od onih koji uporno traži veliko u malom, tj. ceni male, a pri tom dobre stvari, pa bih Vas sve od reda pitao Å¡ta mislite od Nikonovoj seriji 1, konkretno o Nikon 1 V2. ÄŒini mi se da je dobro napravljen. Malecak je, neupadljiv, ali ne može tek tako da isklizne iz ruke. E sad, pitam se da li omogućava ozbiljniju fotografiju i po danu i po noći, u nivou solidnijeg DSLR-a. Nije jeftin, a novca je sve manje. Ne bih da se zatrÄim. Dovoljna su mi pouÄna iskustva sa ,,malim ali ozbiljnim'' zvuÄnicima, automobilima... Eto, ako je neko imao iskustva sa Nikon 1 V2 ( ili sa nekim drugim aparatusom sliÄne veliÄine i cene), bilo bi mi od pomoći.
  10. Aoxomoxoa, nema smisla... ostavi nešto i za sebe . Blagodarim
  11. Aoxomoxoa, ma kakvo crno zadržavanje, uživao sam Äitajući tvoju temu . JoÅ¡ sam doÅ¡ao i do nekih informacija koje su mi do sada bile nepoznate, a i sa tvojim komentarima o njihovoj muzici se slažem. Ako ti je u beležnici ostalo joÅ¡ neÅ¡to, bio bih ti veoma zahvalan da i to podeliÅ¡ sa nama.
  12. Ako je Patti Smith punk/new wave kraljica, onda je princeza verovatno Siouxsie Sioux . Nadam se da će se punkeri složiti sa ovom (tendencioznom) konstatacijom http://youtu.be/u-yRHH8jBYY
  13. Alacran - ''Alacran'' (1969) Vokal i gitara su pravi pravcati rock, tako da prisutne latino ritmove u nekim pesmama skoro i ne primećujem. Prijatan (rockerski) vikend! http://youtu.be/NlgRJ-DqthM
  14. Bonus pesme nisu neÅ¡to, ali ovo je i bez toga izvanredan album. Oni kojima se sviÄ‘a prvi LP grupe Moby Grape znaju o Äemu priÄam.
  15. violent femmes@ Ja nemam. Da imam, teško da bih tako šta prodao. Violente, dama ti je izuzetna . Nadam se da ćeš imati sreće i naći nešto od nje.
×
×
  • Create New...