Jump to content

surferlola

Članovi
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by surferlola

 1. Duelund DCA12GA 600Vdc kupljen nov za izradu strujnog kabla. Koristen oko 2 nedelje ali nije legao na poziciji izvora. 
  Duzina oko 1.7m.
  Konstrukcija: za fazu i nulu koristen Duelund, za uzemljenje bakarni kabel sa silikonskom izolacijom precnika 2.5mm, upleteno, fiksirano termo buzirom. 5000 din.


  HIFI TUNING gold suko mali konektor (moguca zamena za Oyaide suko repliku) 1000 din. 

 2. Boss Hog S/T original CD - ocuvanost vrlo dobra, jedna povrsinska linijica oko 3cm. ne utice na rad. 650 din
  BILLY BRAGG Brewing Up With original CD - disk odlican, omot ima male usi u gornjem cosku, kutijica ruinirana. 650 din
  REM New Adventures in Hi-Fi original CD - ocuvanost odlicna. 450 din

  Saljem preporucenom posiljkom nakon uplate na racun. 
  Razmena za originalne diskove (mazzy star, cure, pixies, lucinda williams, ramones, yo la tengo, lemonheads, low, galaxie 500, big star, billy bragg, modern lovers, bright eyes, daniel johnston, spaceman 3. . nesto u tom stilu)

 3. On 18.9.2020. at 17:13, jager said:

  Na cd player probaj  da staviš bals jer je neutralan, kod mene je isto strujni vezan direktno i to je :thumbsup2 Hi fi tuning mali je malo svetao gore i mislim da mu nije mijesto na izvoru .

  probao. probao sam sve sto mi je palo na pamet. razlike su bile neznatne na sve ukupni karakter.

  zakljucio sam da je duelund mama za pojacivace (mozda bi se dobro pokazao na transportu-razmisljam), ali da nije za izvor. ne mora biti istinito, ali tako je kod mene.

   

 4. Pre svega da kazem da su redovi koji slede zasnovani na licnom utisku, iskustvo koje imam nije veliko, sistem na kome je slusano nije referentan ni u kom smislu, komponente ne pripadaju visoj klasi, tj skupljoj.

  2 sam kabla napravio.

  Za pojacalo (Aaron no1): 3x1.8m Duelund zice DCA12GA 600Vdc uvijene u pletenicu, obavijene termo buzirom. Na jednom kraju Bals suko, na drugom Viborg pozlacen iec. Na pojacalu fabricki iec.

  Kabel je zamenio fabricki. Prvi utisak je da je zvuk postao cvrsci i konkretniji, sve se lepo culo i pri tihom slusanju, sto ranije nije bio slucaj, neki ranije neidentifikovani zvuci u pozadini su se pretvorili u jasno prepoznavanje instumenata. 2 dana je trajalo slusanje (nisam mogao da docekam da ukljucim i drugi kabel u sistem). Nisam neke velike razlike cuo tokom ta 2 dana. Zvuk je ravnomerno bio rasporedjen, poboljsanje su culo u svakom aspektu.

  Za CD plejer (Nakamichi cdp2e): 2x1.8m Duelund zice DCA12GA 600Vdc + 1x1.8m bakarne zice sa silikonskom izolacijom, precnika 2.5mm2, sve opet uvijeno u pletenicu, pa u termo buzir. Na jednom kraju suko HiFi Tuning Gold mali, drugi kraj zalemljen direktno na plocu plejera.

  Kabel je dosao umesto diy Bilanovog 3x3 pletenice bakra sa silikonskom izolacijom, malog precnika, 0.5mm2 ako se dobro secam. Princip spajanja je bio da se treca zica, vezana za uzemljenje na suko-u na ulazu u uredjaj izoluje i sluzi za odvodjenje smetnji sa mreze, jer sam uredjaj nema uzemljenje. Za uzemljenje sam koristio silikonsku zicu.

  Slede 2 nedelje mucnog slusanja, usviravanja, glasno/tiho, 24-satnog vrtenja diskova. Dobilo se na punoci srednjih i basova, osetila se bogami zestina, ali su se zato vokali duboko povukli. Tek na znatno pojacavanje su se pojavljivali na sceni, ali neslusljivo zbog te neke grubosti u visokima. Kao da je neko pomerio skalu na tjuneru pa se cuje nejasno i sa sustanjem. Sad kad citam ovo sto sam napisao deluje da su razlike drasticne, neko ko ne slusa intenzivno mozda ne bi mogao da cuje razliku, moze i sa tim da se zivi, ali mojim usima to ne prija. (Zato ce uskoro na KP. - ako moderatori smatraju da je ovo u zagradi protiv pravila molim da se obrise)

  Vratio sam Bilana i sve je ok, nedostaje malo te zestine u zvuku, ali je okej, do sledece prilike..

  Zvicnici su Bose 601 I.

   

 5. 10 sati ranije, InSides said:

  Зашто онда не понудити комплетни конектор како би се минимизирали проблеми упаривања?

  bravo. mene je upravo to odbilo od kupovine Andrejevih konektora.

  ko jos u fioci ima fake oyaide..

 6. ja sam imao pioneer sx 450, najslabiji iz serije sx _50. odlicna sprava.

  sto se tice cena u svetu imas hifi shark, uvek mozes da proveris kako se krecu.

  realno, nikad ne bih dao te pare, sto kaze @Engine vise je kolecionarska vrednost.

×
×
 • Create New...