Jump to content


surferlola

Članovi
  • Posts

    459
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by surferlola

  1. ja sam bio protivnik bananica, viljuški i ostalih džidžabidža, verovao sam da je kabel najbolje spojiti direktno na terminal. posle 2 godine mučenja sam (jer su mi terminali na zvučnicima kataostrofalni, jednom nedeljno mi je kabel spadao) žrtvovao 50 eur i kupio vbs viljuške.

    uticaj viljuški je u mom slučaj blagotvoran. kao da je neko podesio ekvilajzere kako treba. ton je postao ujednačen. ja prezadovoljan. kabel je ecosse ms 2.3.

     

  2. nisam ni sumnjao, shvatio sam nakon sto sam postovao. 

    za one koji ne veruju - probajte!

    ja sam s vremena na vreme obrtao suko na tom vec pomenutom ampu i nisam cuo nikakvu jasnu razliku. poredjenja su bila naizmenicna. nakon jednog obrtanja sam ostavio obrnuto od onog kako je inace stajalo i sutradan me je zvuk odusevio. nisam mogao da verujem sta cujem.

    pre toga sam morao da se naginjem da cujem pesmu onako kako ona treba da zvuci, vokali su mi bili blago povuceni, basovi takodje..

  3. 4 sati ranije, DejanM said:

    Kada su meni rekli za ovu pojavu, ja sam mislio da to mozda donosi neki minimalni pomak u kvalitetu zvuka i iskreno nisam obracao paznju na to. Jednom prilikom sam se bio konacno odlucio da ocistim prasinu iza mojih mono blokova, pa sam ih posle vise godina iskljucio iz struje ( i to sam uradio vise puta jer nisam bio zadovoljan sto su mi se strujni kablovi previse videli ... ). Nakon sto je sve bilo vraceno kako treba, zvuk je bio bolji a razlika je bila cujna.

    da li si obracao paznju na polaritet uredjaja? meni je dugo vremena kabel na ampu naopako bio ustekan u struju, kad sam obrnuo osetno je bio bolji zvuk

  4. 16 sati ranije, Sten said:

     OEHLBACH Powercord C13. Jednostavan kabel, OFC bakar, bez opleta (plus, u "mojoj bilježnici"), 3x1,5mm2 (za što mi treba, više nego dovoljno).

    Sve u svemu, iako je tema o konektorima, kome odgovaraju dužine od 1,5 i 3m (ima i od 5m, taj sam ja uzeo, pa ga prerezao po pola) onaj boldani kabel je moja topla preporuka svima koji trebaju dobar i ne skup strujaš, a ujedno ih to lišava i cijele moguće igranke s konektorima. Što znati biti vrlo naporno, pa i koštati ponešto.

    hvala za koristan info

  5. 2 sati ranije, ab said:

    то је изгледа у последње време постала тајна, као и јавна тајна да су радови Андреја из Севојна потпуно аљкави, немарно спаковани  и помало несигурни за примену.

    Cena se sazna lako, nije tajna. Npr. drugar je na Facebooku kontaktirao Andreja i dobio cenovnik. Za aljkavost ne znam. 

  6. VBS audio suko + iec, i zavrsio si posao, ako je za tvoj sistem.

    Jer, 

    49 minuta ranije, Sten said:

    jeftinu, a dobru kombinaciju

    tesko da postoji. Problem sa strujnim kablovima je sto sve sto nije dobro na kraju cujes. Zato, ako imas mogucnosti, preskoci eksperimentisanje.

    (Moje pisanje je na osnovu sopstvenog iskustva i krajnje je dobronamerno. - ovo se podrazumeva, ali za svaki slucaj neka bude napisano)

  7. ma ok, ako se odlučim možda kupim i u Kanibalu. hvala svima na savetima vezanim za kupovinu. inače, u audiofoniksu bude ispod 30 eur sa dostavom jer skidaju porez.

    ono što me najviše zanima su iskustva sa žicom.

    @_Naum hvala lepo

×
×
  • Create New...