Jump to content


mrcelavi

Članovi
  • Posts

    383
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by mrcelavi

  1. MožeÅ¡ li da zvuku narediÅ¡ da se zaustavi u dnevnom boravku, ako uspeÅ¡ na konju si. Å alu na stranu moraÅ¡ raÄunati na kompletar prostor koji će progutati basove ( hm sad nepoznanica je koliko je sam prostor akustiÄan) u svakom sluÄaju popriliÄna kubatura za neke male kutijice. Bolje razmisli o min. 8 inÄa floorstander i puno puno tepiha i zavesa.
  2. Jos par slicica ako nekoga interesuje! Nesto ne funkcionise upload, prima samo jednu sliku ostalo odbija, preveliki fajl (460kb).
  3. Listajuci ponudu po radnjama naleteo sam na ovu malu maticnu plocu ( zaista minimalnih dimenzija) nesto malo veca od kreditne kartice i privuklo mi je poznju to sto je potpuno pasivna bez ijednog venta i sa externim takodje pasivnim napajanjem. Neznam sta je privlacnije, ove dve prednosti ili sama cena koja se krece oko 35 eura. Preporuka proizvodjaca je instalacija neke od Linux distribucija. Dodavanjem jednog malog monitora ili upravljanjem preko android aplikacije mogla bi da predstavlja solidno resenje da se eliminise sva kablaza i zujanje pc-a ili lap topa.
  4. Da video sam ponude po netu i cene su bas jake sto sigurno govori o kvalitetu medjutim spomenuh buvljake jer taj koji sam video prodavac trazi 5 evra i nezna cemu sluzi. Nadam se da ce dobro raditi i sa ostalim zvucnicama narocito sa AT.
  5. Ovo je dobro znati obzirom da se ranije nisam sretao sa spravicom a verovatno ni mnoge kolege sa foruma, zato obratite paznju na buvljacima gde se moze naci i za tricavih 5 evra.
  6. Kolikko vidim na donjoj polici ispod Linn Sondeka imas Ortofon mca 76. Da li ga koristis aktivno i kakvi su utisci (kako fercera)? Pre nedelju dana sam drzao jedan u ruci i dvoumio se da ga kupim, deluje kao tenk spravica, pa ako ti nije tesko napisi par reci o zvucnim utiscima. Sistem ti je mrak, sve cestitke na izborima.
  7. mrcelavi

    Kvar na Revox 225

    E drago mi je da je to dobro masince ponovo u funkciji. Ma ceo svet se vrti oko sile i prisile u malim dozama vidis da je ucinkovito. BDW imamo slicne satove moj je iz 1920 ako se ne varam, nazalost njemu ni sila ne bi pomogla samo kao ukras i uspomenu na pradedu. Pozdrav
  8. Komso batali bre raspravu sa 49 postova pusti si lepo AtD and be cool
  9. mrcelavi

    Kvar na Revox 225

    Nedavno sam imao slican problem na svom Pioneer pd-s 703, otvorio ga i na oko nista cudno, kada sam vec hteo da odustanem i dignem ruke od njega drskom srafcigera sam kljucnuo lagano jednu tacku na kucistu lasera i gle cuda on je proradio. Verovatno je od stojanja zaglavio mehanizam u jednom polozaju i nije motor mogao da ga pomeri. Napominjem da kod mog plajera mehanizam stoji obrnuto i pristupacan je, ne mora da se skida. Obzirom da je i tvoj malo stojao moze biti ista situacija, probaj nista ne kosta.
  10. http://youtu.be/wvJAgrUBF4w Fizicki oblik frekvencija.
  11. Melodija govora http://youtu.be/F1Afgo1z260
  12. Preteraste ga bas, cemu onda sluzi kuhinjski sto, kabina u robnoj kuci ili nedaj boze zadnje sediste auta. Ma pusti ih Vlado zebavaju te, samo ti vrti ploce i uzivaj, sve je to mangup do mangupa.
  13. Tu promenu u zvuku ni ultra osetljivi uredjaji nebi izmerili sa klocnom ili bez nje, medjutim primetio sam da kod mene kablovi sa pletivom jako efikasno skupljaju prasinu s poda a briskati ih nije ni malo zanimljivo, za tu namenu podmetaci su ok.
  14. Jesi li za ove Filipse FR koristio neki gotov nacrt ili si sam odrerido velicine, opisi ih i kako sljakaju.
  15. U daleko bilo nisam znao za to. Onda boze zdravlja pijemo dunjevacu gore kad dodjem hahha
  16. U pravu si, kaze se ¨Gore na jugu i dole na severu¨. Svraca se negde usput, Srbija meni nikada nece biti usput jer ni kod majke se ne ide usput. Otrovasmo coveku temu, molim moderatora da sve ovo pobrise. Hvala
  17. @Siroma, malo sam se nasalio nemoj tako ozbiljno da shvatas, ipak izvini ako je bilo grubo. Na viski poziv stoji cim sidjem dole, dobro si dosao
  18. Tako je staro momce, zato ga i zebavam a ko zna sa Nislijama nikada nisi nacisto, nebi se iznenadio da zakuca na vrata sa OPA2111
  19. Siroma, kad ces da navratis kod mene na Skivi? Nema dunja ebi ga.
  20. Ne bih se slozio u potpunosti sa tim da je Kef Q100 tolerantan na blizinu zadnjeg zida jer ima zakacku pozadi, vec se radi o tome da je vise namenjen primeni u HT sistemu. To je svakako jako dobar zvucnik ali treba imati na umu da ako ga koristite kao satelit u HT sistemu on ce dobijati da odradi samo pojedine efekte iz filmova, znaci nece svirati stalno ceo opseg. No sve jedno ako se koristi u stereo sistemu njegov kvalitet svakako opravdava kupovinu ali izbegavati da stoji uz sam zid. +1 za Kef ( Q, iQ ili R serija).
  21. ..biga, jednostavnost kosta. Ima jeftinije al nije taj kvalitet. Logi mozes i na more sa sobom da nosis
  22. Izvini pogresno sam napisao naziv nije boom box vec ovo > Logitech Squeezebox
  23. Logitech boom box je za tebe dobitna kombinacija, mozes ga slusati samostalnog ( ima ugradjen zvucnik) ili povezanog na stereo sistem, pa kako ti volja. Naravno internet konekcija kablom ili wi fi. Toliko od mene. P.S. Citajte sta covek hoce a sta nece, ne raspredajte nepotrebno pricu oko pc varijante kad je rekao da je ne zeli.
  24. Poznajem jednu kojoj je trebalo neko vreme da se usvira. Posle perioda usviravanja uglavnom je svirala Q. Znaci li to mozda da je usviravanje negativna pojava i cim se usviraju zameniti za neusvirane? Bem li ga!!! ''I reÄe im: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko.''
×
×
  • Create New...