Jump to content


prophet

Članovi
  • Posts

    6,469
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Posts posted by prophet

  1. U konkretnom slucaju, najverovatnije ne bi. Pitanje je bilo vise zbog pokrenute diskusije vezane za Spatial i slicne sisteme sa upper-mid/high u horni. Tu bi dobio na direktivnosti u celom opsegu. I dodatni plus - mid bi uhvatio i sam koren zvuka. Ali tu mora da ide aktiva ili dobrana atenuacija horne.
    Za pasivnu varijantu ide koncept slican tvom ili jos bolje 3-way, uz nesto veci promer zvucnickih jedinica. Mada i 2-way zvuci odlicno. Jos jednom, pohvale za rad.

  2. Eto, nađoh i sjetih se, "Track Id" se zvaše. I nema ništa sa hladnima ratom, prema ovome. I lako bi tako moglo biti, jer program koji reagira na predprogramirane riječi i onaj koji pretražuje neku cijelu glazbenu bazu podataka su slični, ali ne i isti. Možda je poslužilo kao ideja, ništa više.
    https://en.wikipedia.org/wiki/TrackID
     
    Da, Track ID. Nijednom nije fulao. Sa Shazamom mucenje.
  3. Shazam je meni 3. program te vrste koje koristim (trenutno). Prvi je bio neki Sonyjev, ako se dobro sjećam, pa je on nešto prestao funkcionirati, pa onda Soundhound, pa je i on počeo brljati..
    Sve u svemu, svaki je bio dobar i očito radi(o) na istom principu, kad im je prosjek prepoznavanja pjesme bio odokativno isti. Prije par mjeseci probao još 2-3 programa... Isti rezultati, pa onda ostavio Sh.
    Jeste Sony je bio neprevazidjen.
  4. Slusao sam kod Kuje pomenuti Cyrus i AR 90 zvucnike i to je dobar kombo.
    Bolje je sa predmetnim zvucnicima radio Cyrus od Pass-ovog Fortea koji ima po 4 para izlaznih tranzistora po kanalu (16 ukupno) i 40W u A klasi sa trafoom od 600VA. Kako i zasto nemam pojma.
    Pritom taj Forte Model 1 nije uopste naivno pojacalo i ima jako dobru toleranciju na niske impedanse. Radi bolje sa Yamaha NS-1000M nego izlazi u Accuphase integralcima s pocetka veka.
    Tako da ne bih kupovao napamet vec uz obaveznu probu.







  5. Cinjenica je da danas veliki broj ljudi nema pojma kako zvuci album kreiran i reprodukovan u kompletnom analognom domenu. Da ne govorimo o sistemima, cak i dobar deo onih koji danas misle da imaju analogni setup imaju jednim delom prolazak kroz digitalnu obradu. I to je MoFi iskoristio.
    Dobra strana je koriscenje originalnih master tejpova za digitalizaciju. Njihovi SACD po pravilu zvuce odlicno. Ali to nije ni blizu kompletnom analognom ugodjaju. Mislim da i Jugoton radi isto to, dobra im je digitalizacija pa i remastering ali....mada za danasnje pomodare i to je ok.

  6. Зар може да има превише?
    Ne moze. Inace sam album prvi put cuo u Skoplju 80 i neke. I uvek se setim tog leta kada ugledam omot, a posredno i razgovora s tobom o ovom albumu i konstatacije da ga obojica posedujemo u vecim kolicinama.
×
×
  • Create New...