Jump to content


Crepajac

Članovi
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

About Crepajac

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Location
    Crepaja
  • Interests
    Diskofilstvo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Crepajac's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Crepajac

    Šta se sluša ?

    Nije baÅ¡ "Å ta se sluÅ¡a?", viÅ¡e "Å ta ću sluÅ¡ati sledeće radne nedelje u meÄ‘ugradskom prevozu na svom mp3-u" (pod uslovom da istrajem u nameri da za vikend ripujem 10 CD-a i editujem ID3 tagove): Hoću da vidim (Äujem) da li je zub vremena nagrizao kvalitet muzike na ovim kompilacijama, koje sam polovinom devedesetih (1993-1997) non-stop sluÅ¡ao na Walkman-u...
  2. Crepajac

    DIY clamp

    A ovde imate detaljan opis izrade istog (ali malo drugaÄijeg). U dnu stranice ima i download link za .pdf uputstvo.
  3. Cicijo... Å ta je danas 37 EUR (+ carina + PDV + marža...), a evo Å¡ta možeÅ¡ kupiti za te pare: http://www.conrad.de/goto.php?artikel=345296 Zovi "Mons Elektronik", 063/224-044, i poruÄi ODMAH!
  4. Slobodane, Artikle iz Conrad-ovog kataloga poruÄujem preko beogradske firme MONS (http://www.monselektronik.co.yu), a rezervnu teÄnost za Antistat-Set pronaći ćeÅ¡ ovako: http://www.conrad.de, pa u polje Art.-Nr. ukucaj 345318-62, pa klikni na polje "Suchen" i pojaviće se opis "DISCO-ANTISTAT-FLUID" (doduÅ¡e na nemaÄkom), zapremine 1 litar, sa cenom od 19,50 EUR (naravno za nas van NemaÄke treba dodati carinu + porez + proviziju/trgovaÄku maržu, pa mu obiÄno to izaÄ‘e osnovna cena u EUR + 70% od osnovne cene u EUR = oko 35 EUR). Malo skuplje, ali 'ebiga, Kosovo je Srbija! Mala napomena: za isti artikal (345318-62), kada ukucaÅ¡ u pretrazi na http://www.conrad.com, nećeÅ¡ dobiti nijedan pogodak. Obzirom da si iz Novog Sada, raspitaj se telefonom kod ovih u MONS-u da li artikal možeÅ¡ poruÄiti a da ne moraÅ¡ doći u Beograd... Good Luck!
  5. Hvala na odgovoru, Primož! Planiram da uzmem taj antistat-set za predpranje ploÄa, jer je 90% od mojih 4.000 ploÄa proizvedeno u SFRJ, a svi znamo kakv vinil je tada korišćen (PGP RTB, javi se!) pa je skoro nemoguće proći bez nekih krckanja i pucketanja. Posle toga na scenu stupa tzv. "Lencoclean" i onda to izgleda otprilike ovako: Onda sve to lepo preko E-MU 0404 "uÄ‘e" u PC, pa Steinberg Clean!, pa .cda i krajnji rezultat je uživancija! Na taj naÄin "digitalizovao" sam stotinak odabranih ex-YU albuma, kad već ne mogu doći do digitalnih remastera istih (n.pr. Disciplina kiÄme od 1987-1991 i sl.). ObaÅ¡ka Å¡to tako kasnije Å¡tedim i iglu jer te ploÄe ne moram viÅ¡e da stavljam na gramofon nego ih sluÅ¡am sa CD-a...
  6. Planiram da preko Conrad-a poruÄim ovo: a vika se "Disco-antistat set", iz razloga Å¡to u britanskom Äasopisu "Hi-Fi Choice" redovno dobija oznaku "Recommended", pa me interesuje da li je iko od posetioca Foruma ovo koristio, i kakve rezultate je dobijao posle upotrebe. Molio bih Älanove Foruma koji se gnuÅ¡aju ovog naÄina Äišćenja ploÄa da se uzdrže od komentara... By-the-way, od 1990. koristim ovu skalameriju originalno znanu kao "Lencoclean" s tim Å¡to umesto originalne teÄnosti sipam destilovanu vodu, tako da nemam problema sa statiÄkim elektricitetom, praÅ¡inom i sl., a igle mi traju mnogo duže nego dok sam ploÄe reprodukovao "na suvo". Toliko o paranoji zvanoj H2O. Edit: Sad sam video na 2. strani topic-a par post-ova u vezi ovog antistat-seta, pa sam joÅ¡ viÅ¡e uÄvrstio nameru da ga nabavim!
×
×
  • Create New...