WTF

Članovi
 • Content count

  154
 • Joined

 • Last visited

About WTF

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. WTF

  Foobar2000

  Pozdrav! Koristim 3 DAC-a naizmenično i masu raznih podešavanja u Foobaru koja sam prilagodio dotičnim uređajima. (resampler, output, dsp...) Kad god promenim uređaj moram sve to da podesim ponovo. Nije da je teško ali me mrzi. Može li se konfiguracija sačuvati i kasnije samo učitati? Recimo, "Fiio-slušalice-crosfeed-sox resample to 96 kHz passband 95". Nije mi bitan grafički deo, samo ono što se odnosi na zvuk. Dakle, samo jedan fajl, ne ceo folder "config".
 2. WTF

  Alternativa mrežnom strimeru

  USB kabl koji koristim je najobičniji produžni, doduše 3.0, ostatak do DAC-a je drugi USB, dobijen uz E-MU 0404 USB. Da ponovim: ni pomenuta E-MU ni sadašnji DSD DAC nikad nisu imali problema sa reprodukcijom. Kačio sam DAC i na hub, i tada je radilo. Jednom jeste bilo seckanja, bacio sam produžni i uzeo ovaj sadašnji i sve je OK. Što me je uverilo da je ipak tačno ono "ili ima ili nema digitalnog signala" i da ovi fancy USB kablovi ne utiču na kvalitet zvuka već samo na pouzdanost prenosa signala (ako i to).
 3. WTF

  Alternativa mrežnom strimeru

  Ja koristim produžni USB plus ostatak da dobacim do 5 metara i nikad, doslovce: nikad nisam imao problema sa prekidima u reprodukciji. Čak ni kad puštam DSD128. Dakle, pričam o protoku koji je bez problema, za kvalitet sa tim boljim USB kablovima ne znam. Probao sam i suprotno, DAC na stolu, USB od 30-tak cm a interkonekt od 5m. Zvučne razlike nije bilo ali je mačor presudio jer je stalno prčkao oko uređaja.
 4. WTF

  Virtual Box

  Dobro, a ako sve ovo uradim da bih probao neki stripped Linux, on ne bi trebalo da pokarabasi postojeći OS jer je sve virtuelno? Mislim, ne znam mnogo o Linuxu, dual boot mi se ne radi, ako je dotični u virtuelnoj mašini on ne menja ništa u realnom Windowsu?
 5. WTF

  Virtual Box

  Pozdrav! Na laptopu su 2 hard diska od po terabajt (drugi je ubačen umesto CD/DVD uređaja i na njemu je muzika).OS je Windows 7, DAC je USB i sve funkcioniše kako treba. Backup radim pomoću Acronisa tako da nisam (re)instalirao Windows već 5 godina. Kopija kopijine kopije sve muzike je na eksternim hard diskovima. Sada bih da instaliram Virtual Box u koga ću da mountujem postoječi Windows. Taj vitruelni Windows bih lišio svega bespotrebnog a služio bi samo za reprodukciju. Imam nekoliko dilema: 1.Virtual box ne prepoznaje .TIB (Acronisov format), kako da napravim image ovog Windowsa koji će biti prepoznat? (VMWare koji bi ovo rešio ne volim iz određenih razloga, pravi mi problem sa DAC-om i uopšte USB portovima.) 2.Ako virtuelizujem Linux, mogu li nešto da zeznem? 3.Vredi li uopšte da virtuelni OS reprodukuje muziku (memorije imam dovoljno)? Ako neko ima živaca da objasni, zahvaljujem unapred.
 6. WTF

  SW za Iso u DSD..

  Nije loše i da se ti iso fajlovi provere da se ne bi desilo ovo: http://archimago.blogspot.rs/2013/07/list-suspected-44-or-48khz-pcm.html
 7. WTF

  SW za Iso u DSD..

  Da se i ja priključim. Radim sve kao što je gore navedeno (sacd extract i gui). Konvertujem sve u dsf zbog tagova a iso sačuvam, zlu ne trebalo. Skoro sam otkrio način kako da još uštedim na prostoru: dsf kompresujem u wavpack. Foobar to čita kao dsd,a ušteda na prostoru je oko 50% (stereo SACD svede se na veličinu nekompresovanog audio CD-a. oko 800 mb). Uputstvoa sam našao ovde: https://diyaudioheaven.wordpress.com/digital/pc-software/compressing-dsd-files-with-wavpack-5/
 8. WTF

  Preporuka za zvučnu karticu

  Ima na KP E-MU 0404 USB, 80 evra, to bih preporučio. Koristim je još uvek, odlično se pokazala, ima sve moguće priključke i rezoluciju 24-192. Druga preporuka (opet iz iskustva) je IFi Nano iDSD LE (manje priključaka ali podržava sve moguće formate i malo prelazi cenu, cca 130 evra).
 9. WTF

  Koja radio stanica?

  Nema ni NS1, može li neki link? Mada, nisam ih slušao od "revolucionarnih promena", ne znam kakav im je program. Preporučio bih Jazz Groove, odlična muzika i zvuk, http://west-mp3-128.streamthejazzgroove.com Preporuka i za ovo: http://www.di-radio.com/radio
 10. WTF

  Certificate expired

  Baterija na matičnoj oslabila, datum i vreme se resetuju pri podizanju sistema. To je bio problem, možda nekom pomogne.
 11. WTF

  Certificate expired

  Pozdrav! Ugurao sam ovu temu na pogrešno mesto, svesno, jer pretpostavljam da će neki znalac pročitati (a i radi se o PC muzičkom serveru pa možda i spada ovde.) Laptop (wireless) normalno pristupa stranicama iz svih browsera (3 ukupno) ali PC od danas neće, pokazuje onu grešku iz naslova teme. Na PC Web radio radi normalno, torrenti takođe, ništa nije usporilo međutim Google neće. I još mnogo sajtova. Na laptopu je sve OK, dakle nije do modema. Imam Acronis sliku sistema od prošle nedelje, lako ću vratiti sve samo me zanima šta je to i zašto se dešava.
 12. WTF

  Biciklizam

  Hvala na savetima. Nego još nešto: povremeno špricem ubacim malo grafitne masti (ili ulja) kroz ovu rupicu na slici. Vredi li to? (Takođe i u srednji pogon, i on ima "rupicu":)
 13. WTF

  Biciklizam

  Pozdrav! Nisam nekoliko godina ulagao u opremu. Sada koristim ovo: Štapom i kanapom... napravio sam je od futrole za olovke i probio rupu da stane teleskop pumpa (26cm). Unutra su i 2 unutrašnje, rezervnu spoljašnju (kevlar) skalabudžim u džep na dresu. Radi posao ali mi narušava estetiku.Ima li neko preporuku za torbicu u koju bi stalo sve ovo (može i montaža na ram)? Takođe, lanac sam 20 godina podmazivao uljem za šivaće mašine (po preporuci). Vidim da su se pojavile nove stvari, sprejevi, ima li neka preporuka?
 14. Evo da ti iznesem svoja iskustva: moj drugar imao je a-520, kupljena kad se pojavila. Solidno je to radilo, čist zvuk, dosta snage, međutim posle par godina pojavio se problem sa selektorom ulaza. Ja sada imam nasleđenu Yamahu ax 592 koja je stvarno odlična, probaj to da nađeš. Zvučnici: Monitor Audio Bronze 2, njih sam dugo koristio, za blisko slušanje sa ovom Y. su sasvim OK. Sad sam otišao još dalje u prošlost, zvučnici su Sony APM 121ES kupljeni za smešne pare, sređeni i sa ovom ax592 daju odličan zvuk. Kažu da je Sony "ubo" sa tom serijom. Dakle: 1. ax 592 ili a520 (obe imaju phono i izlaze za 2 para zvučnika) 2. MA Bronze2 ili neki Dali bookshelf (ili onaj pomenuti Sony).
 15. WTF

  Biciklizam

  Zahvaljujem!