Jump to content


sundjer bob

Novi članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

sundjer bob's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Richard Cheese Za one koji ne znaju radi obrade poznatih hitova u swing - jazz fazonu . Da , i malo zacinjenije tekstove .
  2. Izvinjavam se za 2 posta za redom ,ali imam jos jedno pitanje . Vec sam postavio da mi se jako svidja pjesma " Sebastian" od Cockney Rebels , koja toliko odudara od ostalih pjesama ovog banda, da li neko zna nesto slicno ovom zvuku da mi preporuci , bio bih mu zahvalan !
  3. Danas mi je trebalo nesto da mi podigne energiju (iako nisam za zestoku muziku, a to ide sa godinama) : Glenn Danzig :"Mother" . iznova i iznova .......
  4. Danas mi je pala na pamet ova pjesma "Sebastian" - Steve Harley Melodija mi se strasno dopala , ali mi je tekst nejasan , valjda nije neki gej hit ! Ako ko sta zna ........
  5. Ja sam prijatno iznenadjen sa Duffy ! Jest da je sad postala fancy pjevacica ali npr "Stepping stone" je sasvim prijatna pjesmica uz popularnu "Mercy",a i fino izgleda , a ne nosi mini suknju! Taj glasic i te usnice ,pa to je "mirikl "! Imam primjedbu na negativne kritike novijih albuma Cave-a. Nocturama nije ni bolja ni losija vec samo drugacija i to je problem kad se promjeni stil. Bilo bi dosadno kad bi svirao jedno te isto 20 godina. Meni se svidjaju pjesme "Wonderfull life" i "Bring it on" sa tog albuma, "Don't set me free" i "Vortex" (sa Grindermana).
  6. Pozdrav svima ! Sreca da sam naletio na ovaj forum , jer sam u potrazi za muzikom koja bi mi se mogla svidjeti a nije previse islusana. Uglavnom kad hocu da cujem nesto dobro moram se vratiti na poznate stvari koje su mi , ma koliko dobre bile, ipak dosadile . Ono sto se moze novije cuti mi jednostavno ne lezi i skoro da sam prestao slusati muziku (mada moram priznati da sam pomalo i izgubuo"feeling" za muziku). Onda prije neki dan slucajno naletim na nesto sto nikad nisam cuo , ali niti vjerovao da bi mi se nesto takvo (taj muzicki pravac) uopste moglo svidjeti. Radi se o pjesmi "Make It Easy On Yourself" - Scott Walker. Jednostavno svidjelo mi se bas to sto je drugacije (totalna kontra) od svega sto sam do sada slusao. Pomalo romanticno , sladunjavo , ali i tragicno . Tekst je jednostavan , pomalo naivan , neiskvaren i nakon godina domacih pjesama "Djus, votka i u dzepu stotka Minimoris, izbor za miss i na sve to jedan lepotan to je devojacki san" cisto mi se i takva "patetika" zalijepi za srce . Topla preporuka !
×
×
  • Create New...