Jump to content


coolmih

Članovi
  • Posts

    178
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by coolmih

  1. Hahahah .... ma ovi siljci mogu da posluze i za nesto drugo malo bezobrazno pu pu gresnih li misli .... kud se setih
  2. BaÅ¡ tako .... i ja sam bio prvo u onih 20% koji su definitivno u zabludi da sve Å¡to je novo ima predispoziciju da odmah u startu zvuÄi bolje od vintage samo zbog novih tehnologija ili zato Å¡to ima 5 zvezdica u Äasopisu. Sumnjao sam u te starine ali sam se nedavno otreznio i preÅ¡o u ovih 80% koji "ne Äuju baÅ¡ najbolje". Eh, godine mlade eh godine lude ..... Koliko vas ima neku opremu 3 godine li duže? Pream Linx Wega + monoblokovi Magnum MF125 vec 15 godina B&W 602s2 punih 13 godina (nedavno prodate) a Rogers studio 1/1p nepunih godinu dana (i za vjek vekova)
  3. Ni ja nisam verovao dok nisam probao .... jednostavno onog momenta kada sam na B&W 602s2 dodao pasivni sub (B&W acoustitune a sve to u sobi od 35m2) zvucna slika se ucrvstila, donji zvucni spektar daleko mirniji i definisaniji, dobilo sa na dubini basa, stage i prostornost zvucne scene veci, jasnija pa ujedno i upecatljivija ta "3D iluzija" izmedju dva zvucnika (koji su su svirali daleko rasterecenije). Ovaj B&W sub se ukoplio i utopio samo tako. Licno sam i ja bio skeptik da je dobar pasivni sub visak u sistemu (naravno sve zavisi i od drugih faktora velicine sobe, amplifikacije, itd. itd.). U mom primeru zvuk B&W 602s2 bez sub-a u sobi od 35m2 je bio kao kuca od drveta na drvenim krhkim temeljima a dodavanjem pasivnog B&W sub-a kao da ste sazidali novu kucu od cigli sazidanu na cvrstom betonskom temelju. Ipak taj srednji spektar i mid/bass je i dalje bio prigusen a narocito mi je to postalo upecatljivo nakon sto sam cuo ona male djavolcice od kutija (PHL+RAAL). Toliko od mene. Odosmo u totalni off teme.
  4. bez uvrede ali put do reference je trnovit i pun padova i uspona
  5. da na istom mestu kod Ace Ribona u njegovoj demo sobi, ma lepo zboris ... nijesam cuo 805 ali i ne moram onda
  6. Hmmm cekaj ... ovako na Technics SUVX800 + Sony CDP X222ES i to samo u direct/source modu (tone controls defeated) slusao sam Heybrook HB100, pa Infinity Ref.51mk2 i onda kratko B&W603 - redosled po kvalitetu zvuka najvise mi se dojmio zvuk Heybrook HB100 (doduse u sobi od nekih 25m2), pa onda prelazak u vecu sobu (35m2) pa su morale i vece kutije Infinity ref 51mk2 pa B&W 603. Iso sam iz greske u gresku. Prvo sam prodao Heybrook-a pa uzeo Infinity a onda ubrzo i B&W 603 floorstandere (tad sam bio u fazonu velikiiiiihhhh kutija jer to bolje svira HAHAH mladost ludost). Onda jos veca greska prodam Technicsa pa uzmem malu kanticu od pojacivaca marantz PM66 SE. Sa njima B&W603 zvucao jos grdje, pa prodam njih a zadrzim Infinity mada sa njima se takodje ova igracka od pojacala gusila. E onda kao skontam i okrivim ne valja izvor pa menjaj CD plejer, prodam sonija i uzmem Pioneer-a PDS707. Sve to kao sklopim - opet nevalja nema dusu ovaj Marantz. Prodam Marantz-a uzmem second-hand Linx Wega preamp + Linx Pulsar snagas, Infinity prosvirao ali tad izadju B&W 602 s2 pa uzmem njih a Infinity ref 51mk2 sutnem. Onda problemi sa snagasem pa sam morao da ga prodam i zamenim ga za zlatne monoblokove Magnum MF125 koje i dan danas slusam u kombinaciji sa Linx Wega preampom. Nije jos kraj. Sviraju ovi Magnumi samo tako - ne smem da odvrnem pot na vise od 11h ima da posalju B&W602s2 u vecna lovista ali. Uvek ono ali. Falilo je tu te kvalitetene sredine, pa mid/bassa na 602s2 ipak je soba 35m2 treba do napuniti zvukom. Kupim pa turim pasivni subwoofer B&W acoustitune i to sve lepo legne, smiri se zvucna slika dobije se dublji i glasniji bas, 3D pozornica, itd. ali ostane ona "rupa" u srednjem samo tako (pogotovo kad sam cuo sta sam cuo kod Ace Ribona u RAAL studiju - post od malopre). I tako dok nije naleteo Rodja to jest Rogers Studio 1/1p - dobi B&W 602s2 momentalno sut kartu. Za mene je referenca ono sto sam cuo kod Ace Ribona (PHL+RAAL) i najblize tom zvuku uspeo sam da izvucem sa Rogers kutijama i sto mi je najbitnije nema vise one "rupcage" u srednjem i mid/bassu opsegu. Cheers.
  7. Kad budes cuo ove malisane (PHL midbass 1220 + Raal Ribon 70-10) promenices misljenje da su samo i iskljucivo B&W jedini referentni zvucnici na planeti zemlji. A ako ih cujes u kombinaciji sa ovim pojacalom zvuka tada ces shvatiti da je Naim daleko od neke reference.
  8. Pa ovo je ludilo brate sta drugo da kazem .... toliki sub-woofer u sobi 3x5m ?? Pa zamislite koliki i kakvi stajaci i rezonantni talasi ima da tresu, drmaju i skakucu po ovoliko maloj sobi?? Sta se desava samo sa tonom od 20hz (reprodukovan iz sub-a) sa talasnom duzinom od 17m - pa koliko puta ima da se odbija od zidova dok ne dodje do slusaoca??
  9. Bio sam skeptik za te vintage kutije generalno i za vintage zvuk jer sam bio pod uticajem mantre da sto je novije to je i bolje kad ono izgleda da je obrnuto. Doticne old school modele B&W DM2, DM6, DM7 nisam slusao ali bih rado posedovao neki model (cisto da se nadje) . Prve moje kutije sredinom 80ih su bile (ćaletove) Bose studiocraft ne znam koji model (fin otmen i mekan zvuk), pa skok na britance Heybrook HB100 (i dana danas me zao sto sam ih prodao), pa onda Infinity Reference 51mk2 (veliko razocarenje u celini), zatim B&W 603 (nista posebno - vise ime prestiz nego stvaran kvalitet), pa dugi niz godina druzenje sa B&W DM602 S2 (tek kad sam im turio subwoofer B&W acoustitune su prosvirale koliko toliko u sobi od 35m2 mada su i tada pokazivale "rupe" u zvuku narocito u srednjem i mid/bass opsegu - menjao kondove na skretnici stavljeni Mundorf, zanosio se da ojacam i ucvrstim kabinet pa odustao, hteo da menjam interno ozicenje pa batalio, a sve sa ciljem da izvucem maximum iz kutija). Ovog leta slucajno mi je ispala neka varijanta za vintage kutije Rogers Studio 1/1p (imate sliku u nekom mom prethodnom postu). Rekoh ajde da ih uzmem pa sta bude bilo bice - cisto da cujem ima li tu necega i da vidim kako ce da se snadju u ovoj mojoj dnevnoj sobi od 35m2. No comment. Tek sada cujem violinu kako treba da se cuje prirodno bez koloracija (602s2 je znao to posteno da oboji i zamuti), klavir je klavir cujes masivnost i tezinu note odsviranom na tako velikom instrumentu kao sto je klavir, kontrabas je kontrabas nema vise onog (moram priznati) muljavog i mumlavog basa, rok iz 70ih i 80ih na rogerima je druga prica u odnosu na 602s2, vokali takodje, ma u celini definitivno bolji i kvalitetniji zvuk. Epilog je da su B&W 602s2 morale da idu na oglas. Pre nego sto sam udomio Rodju bio sam cvrsto zagrizo da uzmem CDM1 SE/NT (nakon sto sam ih slusao u svom sistemu) ili cak nesto jos novije (npr. B&W 705) i mislim da bi se debelo zajebo.
  10. Pa ne znam bas dal je tako kao sto tvrdis. Imao sam u svom posedu dugi niz godina B&W 603 i B&W 602S2, imao priliku da cujem i poslusam DM302, DM602, i iz jacih serija CDM1 SE, CDM7 SE i ne bih se uopste iznenadio da ih sa lakocom nadsvira npr. njihov deda B&W DM6 ili DM7. Bogme ne bih se kladio na tu kartu da zbog konzistente tehnologije danas B&W pravi bolje zvucnike nego pre 30 godina. Tadasnji pristup i entuzijazam konstruktora pri izradi iole korektnih zvucnika ne moze da se poredi sa danasnjim bez obzira sto je tehnologija toliko (uz)napredovala. Danas je odrednica bilo kog biznisa pa i ovog samo cist profit i tu je kraj. Boli njih ona stvar sta zaista kupac dobija za dati novac.
  11. Pretera ga malo. Moje misljenje (pricam iz licnog iskustva) je da danasnja komercijala u celini nema sta da trazi pored vintage kutija (a narocito pored koretkno uradjenih vintage modela). Pojesce bilo koji danasnji moderan i plastican zvucnjak ko od sale. Sem par vrhunskih modela (koji kostaju bubreg) ne samo B&Wija vec i drugih britanaca, amerikanaca, nemaca, danaca, itd. velika vecina i sve ovo drugo je shit i tu nema dvojbe. Definitivno se danas uvaljuje magla samo tako (ne samo kad su zvucnici u pitanju vec i druge HiFi komponente). Bitan je brend, dizajn, prestiz a najmanje bitno je sta i kakav zvuk emituje zvucnik u odredjenim uslovima. Cini mi se da je ranije (to jest tokom 1970ih, 1980ih pa sve do sredne 90ih) ipak fokus bio na zvuku i na kvalitetu a sad je to pomereno u potpuno drugom pravcu. Primer su i ove JM Lab kutije iz naslova teme (kao i stotine drugih kutija slicnog cenovnog ranga) . Sta danas kupac dobija eto za tih 1500 eura? Kabinet koji je u startu los, rezonantan, nedovoljno umrtvljen - znaci proizvod koji nije u potpunosti dorecen tj. uradjen da valja i da traje. Interno ozicenje koje treba zameniti boljim. A tek kakav je kvalitet ugradjenih drajvera - pa to je posebna prica. Kupis nesto, platis debelo pa odmah ili veoma uskoro svatis da treba da se modifikuje ovo, pa ono, i tako redom. Pa *ebim ti takav finalni proizvod.
  12. Pa po toj analogiji onda i za pozitivne aspekte tih zvucnika isto moze da se kaze da je doticni tako "cuo" i da se samo tako izrazio i da ne znaci da je stvarno tako (tj. da ne znaci da kutije zaista imaju te i takve vrline). Mislim stvarno kakva konstatacija da .
  13. Mislite kao ovaj moj rodja sa ostrva? Onog momenta kada sam cuo rodje(re), momentalno sam spakovao B&W 602 S2 i poslao ih u istoriju.
  14. coolmih

    Yarbo

    Jel ova Yarbo žica od punog srebra ili je licna bakarna pa prekrivena srebrom?
  15. Prevideo sam. Bogme i cenovno se razlikuju. Pa ovaj MusicWave Plus što bio kod tebe na probi još i skuplji (oko tisuću zelenih retail cena za par standardne dužine). Auuu a svira grdje od plavo-bele telefonske žice .... za .
  16. Hm, Äitajući ovu temu videh da je Jimmy pomenuo da poseduje Transparent Music Wave (http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/12687-ftafinal-touch-audio/?p=512782) isti onaj model kabla kao i na slici gore (koju si ti postovao na onom drugom forumu i taj kabal testirao u svom sistemu). Ma skontao sam da je Siroma uradio copy/paste ovog od 12K$ kad je bal nek je maskenbal, Å¡ta da se cima sa ovim entry modelima.
  17. @impuls jel to Äuveni transparent kabal kojeg plavo-beli telefonski kabal zvuÄno tuÄe?
  18. Biće da ih je malo preplatio ali šta je tu je. http://www.canuckaudiomart.com/details/648976460-excellent_pair_of_restored_classic_ar90_speakers/
  19. Za proveru FLAC fajlova dobar je i ovaj programcic - jer nikad se ne zna da li je odredjeni FLAC zaista nastao ripovajem CD-a ili se neko pravio pametan pa konvertovao MP3 u FLAC i podmetnuo kukavicje jaje. http://www.mediafire.com/download/p7owidna5v86q7h/AudioCheckerPortable_2.0.0.457.paf.exe
  20. Gledam oglase tj. ponudu DAC uredjaja na KP i to je pravo cudo od ponude 'vrhunskih' DACova po bubreg ceni .... a mantra je da svaki prodavac hvali svog konja u maniru te potuko sve u u svojoj klasi, te svira u rangu x2, x3, x4 skupljih DAC uredjaja ... ma cudo jedno nevidjeno a lepo bi bilo staviti neku Lampuceru pored tih brand DACova pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi.
  21. Auuu, koji ce ti to? Kupi bolje onu srebrnu zicu (vojni zeleni kabli), solidne konektore, zaletuj i napravi si extra interkonet. Kad ga budes cuo i uporedio sa ovim sto hoces da kupis - ima da se u*eres kako to zeleno/srebro sviri u odnosu na brend konkurenciju. Trust me I know what I am doing.
  22. Cestitke za sistem a narocito za B&W malisane ! Na prvom klipu koju je Milje postavio - sta se slusa tacno mislim koji je album i koji bend?
  23. Ovo zadnje je najbolje .... i na kraju ostane samo ime koje prodaju Kinezima ! Jel ovaj danasnji statusni McIntosh koji je izlozen i koji se valja po eksluzivnim salonima sa potpisom made in USA ili ipak made in PRC ? Radoznao sam sta ces.
  24. Za ovaj prvi deo kabla (od ampa do subwoofera) koristio sam 2 puta po 3 zice, upletene 3 plave i posebno upletene 3 bele (najobicnije upleteni kablovi - nista specijalno nit konstruktivno zahtevno). Znaci idu odvojeno 3 upletena vodica za + i 3 vodica (zice) za minus. I jedan i drugi kraj takvog upletenog kabla su naravno zaletovani (tj. zalemljeni) i takvi idu direktnu u zvucnicki terminale (izlaz na ampu i ulaz na subwooferu), Ista fora je i sa onim drugim delom kabla samo su koriscene 2x2 zice, krajevi zaletovani, s'tim sto sam ove 2x2 zice medjusobno upleo tako da 4 vodica (po 2 za - i 2 za +) idu u jedan da kazem zbirni kabl - koji sam oblepio izolir trakom. Eto tu moze umesto te izolir trake da se stavi ona au-folija i da se proba sa tom golom bakarnom zicom kao drain tj. terminacija. Ja licno nesto nisam cuo/procitao/saznao da je terminacija veoma bitna za zvucnicke kablove ajd za interkonekt kablove da i razumem ali termminacija zvucnickih kablova ?!? Jos nesto da dodam, ovakve kablice mozes da napravis i bez lemljenja krajeva - jednostavno uvrtis ogoljene krajeve kabla tj. ogoljene bakarne zice i to je to. Jedino sto su takvi nelemljeni krajevi vremenom podlozni oksidaciji (ono potamni bakar samo tako) - zato sam ih izletovao i miran sam. E sad neko ce reci pa kalaj utice na los kontakt te evo te ono - verujem da ce tesko neko cuti zvucnu razliku izmedju letovanih zica i samo upredenih/ upletenih golih zica. Ono druze, najbolje kad bi se na putu signala moglo izbeci sve nepotrebno i suvisno pocev od terminala, papucica/baninca i ostalih zajebancija - najbolje je izlaz iz ampa pa zaletovane zice pa direktno te iste zice zaletovane na same zvucnicke drajvere EHHH to bila prava stvar po meni.
×
×
  • Create New...