Jump to content


Austin

Članovi
  • Posts

    189
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Austin

  1. Da vidimo šta kaže ZoranBG, ja do sad nisam imao takav koji uopšte ne radi a imam ih 6 ili 7. Uglavnom je problem sa brzinom ili sa pojačalom. U svakom slučaju bilo bi dobro da ga pogleda neko ko ih dobro poznaje.

  2. Ovo im je standardni problem:

    Most common fault is the motor control chip and/or associated transistor being damaged due to reversed polarity on the PSU as there is no protection for this. Chip is a CX20084 IC601 and tranny is either a 2SB1013 or 2SB733 Q601. Fault manifests itself as the capstan motor running at twice normal speed or running all the time. 

    Debug involves measuring the voltage between gnd and pin 15 of IC601; you should get about 4v8 normally - if you get 0v or less than 4v8, it's probably IC601 that's shot. If you get 4v8 but the capstan still runs at double speed, it's probably Q601 that's blown. IC601 is surface mount and fiddly to replace while Q601 is much easier. Don't attempt either if you don't have the right tools or ability though.
     

  3. Jadno je to sto kad neko nema argumente onda pocne da grize ispod pojasa. Samo nek pazi da zube ne polomi jer dole mogu da ga sacekaju muda od celika.

    Niti je spomenut Spinjclean sa moje strane niti Project. Kritika je bila na racun sipanja raketmnog goriva u Yugmo ali ako je neko toliko dokon i socijalno ugrozen da mu samponiranje ploca predstavlja jedinu zivotnu preokupaciju onda ja necu vise da ga krstim, neka slobodno i dalje prdi.

    Ne bih se spuÅ¡tao na nivo komunikacije u kom se spominju reproduktivni organi (u ovom sluÄaju oÄigledno proteza, obzirom da su od Äelika) i fizioloÅ¡ke potrebe.

    :wave2

  4. Ivcha pobratime, znm da je kisela "mala" kad ti castis. Nema mesta nervozi. ;)

     

    Nije ovde pitanje Spina ili Knosty-a vec kolektivna psihoza da se u samponiranje vinila od 100din/kom ulozi vise para i truda nego sto vrede gramofoni na kojima se slusa a kolekcije broje petnaestak naslova sumnjivog kvaliteta... :D

    Ovo se ne odnosi pre svega, a da licno poznajem, na Kuju a potom i na tebe (znam da si skoro dosao do pristojnog gramofona po pristupacnoj ceni) ali sam ubedjen da odredjeni broj ucesnika teme cak nema ni gramofon.

    Samo cekam da nekome padne na pamet da predlozi uvlacenje u politicke strukture na nivou grada  pa kad zasedne u direktorsku fotelju beogradskog vodovoda iz cesme ima da curi samo dejonizujuca voda.

     

    Ili mozda ovako da se borite protiv kamenca u brazdi ploce i spasite tonalitet treceg violiniste levo od vrata:

     

    :lol:

     

     

    Predlažem da se sutra svi uÄesnici ove teme pojave u AV Impulsu i tamo kupe:

     

    -"Pravi gramofon" (Pro-Ject naravno)

    -Spin Clean record washer

    -50 novih ploÄa (minimum),

     

    kako bi jelte ispunili uslove i mogli da uÄestvujemo u temi.

×
×
  • Create New...