Jump to content


palamudin

Članovi
  • Posts

    1,503
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by palamudin

  1. Kapariso, trebo bi da ih unesem u kucju sredinom jula. Nismo se dugo vidjali, javte se, svrnte na kafu. Sve najbolje.
  2. Nasho zheljene zvuchnike u Keln-u. Ima li neko nekoga ili zna nekoga ko ima nekoga, ili pak ima nekoga ko ima nekoga da mi dovuche to odande. Chak nije problem ni da mi se poshalju al da ih neko prvo proveri vizuelno/funkcionalno pre slanja.
  3. palamudin

    Foobar2000

    Ja bi uzo i chito fajl iz notepada++, j3besh raspravu.
  4. Jes brate al gulim it 20 godina, od servisera do prodavca preko mreza i servera pa u html do programiranja c# pravljenja igara i mobilnih aplikacija. U ovoj zemlji platu preko 500 evra sam imo samo kad sam radio za strance. I to ceshcje projektno freelance nego na ugovor. Sad je uletelo da valja pa ima si lechim kompleksi :D... kupicu sistem za 5k i juga da se ne akam autobusima
  5. Dragi niche, posle niza godina drkanja sa IT-jem ubo sam platu izmedju 1200 i 2400E u zavisnosti od kolicine posla u mesecu. Hocu da kupim zvucnike da se vencam, ne da ih menjam tako da cena nije problem ukoliko mogu da ustedim za 2-3 meseca za iste. Pre nego je uletela shljaka mislio sam da uzmem nesto do 1k max, sad vidim da moz to mnogo bolje za malo vise para u odnosu na to sto kod nas moze. Da se ne lazemo uzo bi ja harbethe odma, al to je 3 meseca cekanja minimum samo za zvuchnike. Al harbete sam chuo u sobi prepucanoj dampingom i na amplifikaciji od 3 puta vise para od kolko koshtaju sami zvuchnici. Znam shta mogu samo dok bi postigo to proshlo bi godinu danna min. Sad bi radije da nesto uzmem pristojno sto ne bi prodavo vecj preselio u drugi sistem pa kad skupim para da uzmem 8C duch and duch i reshim se bede.
  6. https://www.quoka.de/hifi-audio-tv-video-foto/boxen-lautsprecher-kopfhoerer/c7265a209564945/focal-diablo-utopia-highend-lautsprecher.html Kod nas 5.5k na linku koji si dao 2k. Pa jbt. A da ja gledam strano pa da mi neko dobaci. Ima par kutija koje bi uzo na 1. Amatore I npr. Otiso pogledam amatore dal ima kod niemci. naso ovo. https://www.quoka.de/qpi/hifi-audio-tv-video-foto/boxen-lautsprecher-kopfhoerer/c7265a200770023/sonus-faber-guarneri-highend-lautsprecher.html Mozda cu da pristedim mesec dva a da uzmem samo pojacalo sada. Nisam bas ocekivao ovo ovako bezobrazno
  7. Kakav crni off, pa ovde sam za savet, dao si vrlo konciznu obzervaciju na temu. Pun pogodak, Hvala velika
  8. Fala na preporuci, svakako cu uzeti u obzir i AE1 kao i KSN za koje cujem samo reci hvale do sada. Nista kupiti necu pre slusanja kod domacina (sa dobrim zagledanjem u kom stanju se nalazi akustika sobe kao i sa cim svira da ne bi doso u situvaciju da to tako kod mene ne sviri ili makar ne losije od ocekivanog). EDIT: Moram da napomenem da su svi prodavci odgovorili na upite krajnje ljubazno i ponudili slushanje u svom okruzenju (ja nudim u mom uz nadoknadu za vreme ili u vidu avansa kao sto NN trazi, sve pare pa dobijes nazad -50 evra ako ti se ne svidi) te cu svakako uloziti trud da odaberem ono sto mi se najvise svidja. No, to je valjda i za ocekivati kod robe ove cene, ne kupuje se svaki dan jugo za na astal.
  9. Ideja je sledecja. Radim u sobi od oko 16-18kvm, odokativno. Astal je na sred prostorije sa vazduhom iza, ispred i desno (levo je zid na kraj stola). Uzeo bih zvucnhike za da stoje na astalu ili odmah iza astala (dakle imaju min 1,5-2m vazduha iza sebe). Razdaljina od pozicije zvucnika do pozicije gde sedim je izmedju 1.5m kad sam nabijen u ekran do 2.5-3m kad ocju da se opustim i slusam muziku malo. Cilj kupovine je da uzmem zvucnike koje necju prodavati vec samo preseliti u drugu sobu kada se rascisti (istih gabarita al samo za slusanje i knjige bez limitirajucih faktora za placement kutija). Ako bih uzimao neku aktivu ostala bi trajno kao sistem za astal dok ako bi uzo neke od kutija koje traze vise prostora i ugodjavanje za maksimum (a vredi im ugoditi) preselice se u drugu sobu jednog dana. Svakako je ideja da im se zivot da Sipijevim F5 ili ukoliko natrci nesto "bolje" al to je vec u domenu "fantastike". Da ih obidjem sve trebace mi 2 meseca minimum tako da nit zurim, nit cu imati novac pre kraja meseca za sve sto sam naumio. Ovo sam nasao zanimljivim a vi ako imate bolji predlog slobodno pisite ili ako ste imali priliku da cujete neke od ovih kutija dajte svoj sud/ocenu/procenu.https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Dynaudio-BM5-A-MK-II-aktivni-zvucnici-55709483-oglas.htmhttps://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Jamo-830-62056591-oglas.htm?filter_id=156172044 https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Audio-Physic-Brilon-2-0-63397235-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Focal-JMLab-Electra-907-be-63348024-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Apogee-Centaurus-Ribbon-Monitors-63013414-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Tannoy-Reveale-Active-62720279-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/sonus-faber-electa-58194718-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/SONUS-FABER-Venere-1-5-EX-demo-62592191-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Sonus-Faber-Minuetto-62301724-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Harbeth-30-1-62594396-oglas.htm?filter_id=155786404 https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Harbeth-P3ESR-62576554-oglas.htm
  10. Jok, nego chekam da mi legnu proklete pare, uzo sam 1000$ za app koje tek stizhu ovog meseca + sam se zaposlio kod nekih engleza ceko 4 meseca da krene radni odnos, sad mogu sve da pokupujem shto sam teo. Ocju uzmem nks na probu ili Elektru 907 iz oglasa na probu. Napijalo je vrlo korektno ponudio uslove probe kao i Jovan. Josh da bude sve grcje moji Genesisi su pocheli da zvrche na malo vecjoj snazi (bas + rezonanca sa visokim na oko 140hz) i ocju da se pojedem sad dok ne legnu pare Zvuchnike uzimam za sobu ne vecju od 20kvm stim shto cje zvuchnici da budu u near/mid field poziciji dakle nishta stalci i uza zid vecj cje da imaju min 2 metra vazduha iza. A dogodine ako sve bude po planu mozhda se otvorim za D&D 8c.
  11. Vaskrs teme zbog fantasticnog skupa podobnih i nepodobnih u istom kazanu. Kontaktiro NN, daje zvucnike na probu, ciljam da ih opletem, pitanje za mase sada : U usporedbi sa NKS-om kako ovaj zvuchnik peva? EDIT: Glup sam i slep, chito do 10te strane i skochio na reply ko macka u teranju a covek 3 sprata iznad zadnjeg posta napiso ono shto me zanima. Ako ima izmena pishite, ako nema mozh delete posta slobodno.
  12. Malo ti je to para za ulog ako cemo iskreno. Imam par drugara DJ-eva i organizatora. Validan setup na kom mozes da uzmes 100E za vece nije ispod 5k + sto moras da imas u vidu pijana goveda koja se laktaju, nabijaju glavom zvucnik, polivaju miksetu pivom, saplicu se o kablove etc etc. Vrlo nesretan posao sem ako nisi faca kalibra pokojnog Grge. Cenim entuzijazam, ako si zaista u tom "gasu" cimni me na pm, dam ti kontakte par ortaka koji mogu da ti daju jasan uvid u to shta se trazhi, kolko koshta po vecheri i ostale anomalije.
  13. Upravo tako i koristim, neki englez pravisha, samo ovaj audio kvest kabel shto koristim je takvo smecje da sam bez teksta, prikachio sam kompjuterski kabl 3.5 na rca sa onom budzom s magneti i to ladno svira bolje (cenim da je do toga shto mnogo bolje rca konektor pashe u pojacalo, kad ga vadim bukvalno se chuje pop vakuma, dok je audiokvest razdrljan tako da sad chuchi u fioci da ga vrnem vlasniku). Trenutno sam skapirao da taj mod bez podeshavanja glasnocje radi samo sa dsd-om dok za flacove na manje bita pruzha mogucjnost shtelovanja glasnocje u fubaru. Nisam se josh zanimao sa detaljisanjem, stvarno uzhivam u muzici vishe nego ikad do sad. Svakako ste pozvani u goste kod mene na Avalu
  14. Skinuo, probao i na prvu loptu zaista ima razlike, nije mi jasno kako i zashto, asio je i jedno i drugo. Zvuk je "jachi" sa Album playera, na smenu foobar i Album imaju razlichitu glasnocju istog sadrzhaja, neko tu mulja vodu. Videcju malo kasnije da poslusham referentne numere koje koristim za opipavanje pulsa. Hvala za preporuku. Nisam chuo ni jedan Schiit proizvod, sudecji po rewievima i merenjima (jedino mi dostupno trenutno) sklon sam da poverujem da je cela pricha oko pomenute firme jedna sprdnja sa celom audio scenom. No to je vecj kontroverzno pitanje koje ne bih potezao ovde, puca se na vishe foruma po reviewerima i sadrzhaju reviewova. Ono sto mi smrdi u celoj prichi shto vishe chitam o USB kablovima je da signal nema veze vecj implementacija istog. Neki su zadovoljniji mrezhom, neki USB-om neki pak ruku desnu daju na panj da je I2S jedini ispravan put. I niko da svoje mishljenje suochi na istom uredjaju vecj svaki ciga svog konja hvali shto se svodi na izvedbu i topologiju uredjaja, negde spdif ima prednosti nad usbom, negde obratno, negde je optika zakon a negde nishta ne valja do AES/EBU i tako u krug. No, da nije toga verovatno bi svi samo slushali muziku shto slozhicjete nije poenta svega ovoga
  15. Interesuju me iskustva chlanova vezana za ovaj uredjaj. Konkretno sa chime ste ih uparili ili pak u kojem okruzhenju/kombinaciji ste imali prilike da ih chujete. Imam lichna iskustva koja su dovoljna da pozhelim ovo pojachalo za sebe ali me interesuje sa kojim zvuchnicima ste dobili najbolje rezultate i shta vas je ocharalo / odbilo od ove grejalice. Lichno naginjem akustichnoj muzici 30-70ih godina gde dominiraju zicani instrumenti, ljudski glas i poneka truba.
  16. Trazim primerak Aleph-a 3. Manje su mi interesantni kompleti (preamp-amp) ali ako je neophodnost javite se svejedno. Prednost "oreginalnim", nepopravljanim, nemodifikovanim primercima.
  17. Taksativno. Verujem da ima al ono sto mi je kao rachunardziji logika govorila + testovi sa linka + link sa testovima sa linka (ima 2 testa, mozda sam trebo i drugi link da okachim za one koji nisu celu temu prochitali https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/measurement-and-review-of-totaldac-d1-usb-cable.1888/) ima razlike, al pre je do konstrukcije daca koji reaguje na kabl no shto je do kabla. Opet je i to pitanje konstrukcije daca, buffera, reclocka. Dac bez tih magija cje dobiti unapredjenje od reclockera/usb revitalizatora, chistijeg napajanja (hifiberry dac, SOtM magija, itd). Kineski kabl je dosho uz proizvod, fit konektora je zadovoljavajucji ali je konstrukcija bozhe plachi tanak i krut (no pun intended) doshao savijen u kutiji i imam utisak ako ga budem nosio savijao jos par puta necju vishe imati kabl, zato i gledam da uzmem neki "pristojan" pa mozda i par komada da imam za nedaj boze kad idem negde da ne chupam iz kompa svaki put. Izvor je svakako PC, sama konstrukcija daca (Sabaj Da3) i chip za reklok + sam Sabre chip po svim testovima pokazuju dobru regulaciju signala te nisam siguran da mogu mnogo da poboljsham ishta tu (iDefender + zasebno napajanje npr). Pitanje je dal bi dalo ikakve rezultate i ako bi dalo dal cju imati zelje da se ispruzhim za te rezultate pre nego da shparam za nove zvuchnike. Ja mogu da primetim da je Media plejer/Winamp smecje u odnosu na VLC a pak VLC smecje u odnosu na Foobar koji koristim sa DSD Asio pluginom za dac. Makar sto se stavke 5. tice. Dalje od Foobara nisam ishao jer nisam nashao za shodno, ako nije cimatanje poslushacju i taj Album player. Sto se fajlova tiche, imam kolekciju skinutih shto sa demonoida, shto sa tparsera i ono shto je smecje na uvo obrishem ima stvari koje ne mogu bolje (hendrix) zbog perioda u kom je snimano.
  18. Posto sam prochitao temu koju sam linkovao ispada da jedino o chemu treba da brinem je da za svoje potrebe uzmem malo robusniji kabl koji necje nosakanjem i chupkanjem da se izaka u kratkom roku. No, ocigledno je da konstrukcija DAC-a utiche znachajno na kvalitet kabla kojim se povezuje... go figure.
  19. Apropo razlike usb kablova, evo interesantnog clanka (da izvuchem ovu interesantnu temu iz mrtvih)./ https://audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/do-usb-audio-cables-make-a-difference.1887/
  20. Chuh za ovo od ovog finog chike, jako interesantan review (sobzirom da chovek kategorichno odbija da radi review-e sa stvarima koje su ispod "odgovarajucjeg kvalitativnog" nivoa.
  21. Dac preporuka Sabaj Da2 - SMSL IDEA. Slusam trenutno skuplju verziju (ta bila jedina dostupna u bg sad odma) Da3 sa istim chipom (samo 2 komada 1 po kanalu). Zvuk je zadivljujucji, poslao je u pemziju Audigy2 ZS, zaseban CA dac. I uklapa ti se u budget bez problema.
  22. Mora da dodam, probo dsd... trenutno svira santana i oscar peterson na smenu. Ona stara "kolko para - tolko muzike" je otishla u zasluzhenu pemziju.
  23. Pere, propustio sam priliku da ga pokoljem sa nekim audio alchemijem i cambridge audio dacmagicom. Zapili se. Trenutno kuci slusham na nekom pravishi 2x25w integralac + Genesis Physics Model 1 Speakers. Nema traga od "digitalitisa" neutralno. Na prvo slusanje ne cuje se apsolutno nikakva razlika u odnosu na prethodni setup (audigy 2 zs spdif -> Cambridge Audio Dacmagic 2 Mk2) ali po vracjanju na Sabaj Da3 prethodni setup zasvirao je kao radio aparat, bez teksta sam bio na prvu loptu. Probo CA opet, vratio na Sabaj i tako je ostalo. CA je vracjen vlasniku koji ga je ustupio na zajam dok ne reshim pitanje daca trajno. Skoro sam pa siguran da cje ovo ostati duzhe u sistemu jer mi pruzha zadovoljstvo i na slushalicama i na sistemu pa mogu po zhelji i uslovima (chitaj odpanjim u 3 ujutru) da roshtiljam. Kako sam se odluchio na ovo? Evo linak koji me ubedio da kupim na prvu pa ako je ***** da makar budem zadovoljan da ne koristim pozajmljeno vecj svoje. Ispalo je da nije *****. https://audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/measurements-and-review-of-smsl-idea-and-audioquest-dragonfly-black-dacs.2397/ http://archimago.blogspot.rs/2017/05/measurements-smsl-idea-usb-dac.html Sad moram da se pobrinem za valjan interkonekt jer ovaj koji koristim je klase Znj chisto da svira (citaj nasho u fioci). Imam neke zhice pa cju da terminishem kvalitetnijim konektorima da mi bude mirna dusha. Posle toga jedino mi ostaje da uzhivam u muzici i shtedim parice za neku buducju kupovinu. P.S. Za one koji ne znaju o kom je uredjaju rech evo linka. Po trenutno dostupnim reviewima levo i desno trenutno najbolji chip. No to je uvek podlozhno diskusiji http://www.sabaj.com.cn/en/productshow.asp?id=74
×
×
  • Create New...