Jump to content


Dacho

Članovi
  • Posts

    950
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by Dacho

  1. A znaš kako je, uvijek je zanimljivo sam nešto napraviti, pogotovo ako je na kraju odličan rezultat. Ovdje je između ostalog i poanta bila da se uklopi u zamišljeni design.
  2. Ja sam radio na jednim svojim zvučnicima ovako nešto. Donji dio koji ulazi u gornju šalicu ima na vrhu valjka keramičku kuglicu, kao upside down ležajevi za gramofon. Unutarnji i vanjski dio su odvojeni sa gumenim prstenom ,znači kontakt između vanjske šalice i unutarnjeg valjka je samo sa keramičkom kuglicom i gumenim prstenom. Inače totalni sex za napraviti zbog gumenog prstena, teško je pogoditi točnu dimenziju tokarenja da nema lufta kada se natakne gornja šalica, ako je malo samo preknap onda je nemoguće staviti jedno na drugo.
  3. Pa mislim da su sve komponente dosta usklađene sa cijenom...😉
  4. Prije 2-3 godine sam imao kratko vrijeme Accu DP 700 player, probao ga kao solo cd, kao transport i čak direktno bez preampa pa je uglavnom bio dojam da nedostaje živosti i dinamike, previše na finjaka zvuk koji ne uvlači u glazbeno djelo. Malo razočaravajuće za player od 20 000€.
  5. Evo jedna friška iz Rotary salona, prezentacija Linn Klimax DSM streamera.
  6. Jesi probao kad Audiostatic ili Apogee?
  7. Sten jesi probao šta od novije produkcije Martin Logana, pošto si dugo bio sa onim A.?
  8. Sve mi je jasno, tražiš human zvuk ono što i ja imam doma a ne rezolutan i napucan kao što mnogi proizvođači u zadnje vrijeme pružaju. Stariš druže kao i ja polako...😉 To je itekako legitimno i poželjno...
  9. Kao i uvijek dobar sistem. Već sam i zaboravio da nemaš YBA 400 pojačalo. Ove zvučnike mnogi hvale i imao sam u par navrata priliku čuti sa Electron Audio amplifikacijom. Koliko se sjećam tebi je ustvari uvijek i odgovarao taj "tamniji" karakter.
  10. To je slušaona od poznatog proizvođača zvučnika Blumenhofer.
  11. Da ti pravo kažem ne znam, ali mislim da je ventilacija ostavštvina postojećeg starog projekta iz 70-ih.
  12. Evo jedan dobar primjer akustičnog tretmana, radi se o velikoj dvorani ali principi su slični. Ovih dana sam sudjelovao u realizaciji dosta zahtjevnog projekta, izrada reflektora na stropu koji odbijaju i rasipaju uglavnom srednji spektar frekvencija, od 400Hz na više. Cijeli strop iznad toga je obložen filcom srednje gustoće debljine 5 cm. Na zidovima se trebaju još staviti perforirane ploče i iza njih isti filc te na nekim dijelovima nešto i tvrđi. Na simulaciji linka se vidi kako je trebalo izgledati a na slikama stvarno stanje faze projekta do kud se trenutno došlo. Dvorana je imala odjek oko 6 sec a sa ovim tretmanom bi se spustila na pristojnih 1.5 sec. https://www.theasys.io/viewer/ODDU4prdkLN9fNbl1d2nSLp9di9nmH/
  13. Hvala, ponekad mi je i ovo previše!😁
  14. Čak i kad žena smeta...😁
  15. Guštanje u svakom pogledu...
  16. Dacho

    Hi-end girls

    Jel može ovo..😊😉
  17. Na nema dugo održanom TOO LOUD festu sam bio prisutan prezentaciji Linn SELEKT DSM pojačala sa streamerom i DAC-om. Prezentaciju je vršio g. Michael O’Rourke, čovjek iz tvornice u škotskoj. Zvučnici su bili PMC twenty5.24i. Najprije je bilo sve spojeno na upola jeftiniji Linn Majik, to je osnovna varijanta DAC-a ali slično pojačalo. Zvuk je bio korektan na Majiku, fokusiran, detaljan, malo stisnut. Kada se prešlo na Selekt sve se jako proširilo, bolja dinamika, više zraka oko instrumenata, malo se možda izgubio fokus. Treća varijanta je bila da se Linn prebacio na Katalyst DAC, tu je već bio vrlo mali pomak u kvaliteti, mrvicu bolji detalji i timbar. Paralelno uz te korake prezentacije DAC-ova tj pojačala se demonstrirala mogućnost Room optimizera, razlika je bila očigledna u boljoj kontroli basa, više zraka oko instrumenata i općenito zvučna slika je bila dosta pročišćena sa boljim detaljima. Nije možda tolika razlika koja se očekivala ali taman kako treba. Momci su navodno cijelu noć mjeruckali prostor i pokušavali naći najbolju poziciju relativno malih zvučnika. Krajnji rezultat je bio odličan ali kao što se vidi na slikama pozicija zvučnika dosta neobična.
  18. Evo iz prve ruke kao što je i Ljubo rekao, u Zagrebu je bilo sve onako kako bi inače trebalo biti. Nije bila gužva nego baš pristojno i taman. Mogao si svuda da zađeš i sve pristojno da poslušaš.
  19. Kuzma je samo na videu na žalost ili ovako u krupno.
  20. Eto u toku je i novi hifi festival u Zagrebu. Kratki video da imate uvid kako je bilo.
  21. Vrlo prijatan zvuk sa finim detaljima...prava atmosfera je bila kod Joea. Čaj i relax muzika...
  22. Uspio si se vratiti...😁😉, mogao si ostati na dužoj gaži sa gitarom!😉
×
×
  • Create New...