Jump to content


Vlaxxy

Članovi
  • Posts

    214
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vlaxxy

  1. Da li je neko imao situaciju da IPad kao izvor zvuka ne radi? Naime, dok nije prikljucen ima zvuka sa Ipada. Ali kad se prikljuci na njega adapter, a preko adaptera u DAC pojacala i drugim kablom u struju, onda zvuk nestaje - ne pojavljuje se u zvucnicima. Isti USB kabl opet radi kad se poveze laptop na pojacalo. Pokusao sam da guglam, ali nisam nasao odgovor, osim da je mozda problem u azuriranoj najnovijoj verziji IOSa. koristim ovaj adapter: https://www.amazon.de/Lightning-to-USB3-Camera-Adapter/dp/B01DGDNL2G/ref=asc_df_B01DGDNL2G/?tag=googshopde-21&linkCode=df0&hvadid=214439841299&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=16608518142476670827&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9062729&hvtargid=pla-475817252367&psc=1&th=1&psc=1
  2. Hvala, Radi se o tome da sklapam novi sistem iz pocetka, imam pojacalo, zvucnike i Ipad bi trebalo da bude nesto da mogu sada da slusam muziku. da pojacalo ne stoji besposleno dok sklapam ostatak sistema
  3. Hvala! jeste, to mi je bila prva misao da povezem izlaz za slusalice sa dva RCA na drugom kraju za pojacalo. Onda sam razmisljao da je bolje da iskoristim neki od digitalnih ulaza koje ima H80, gde se povezuje na njegov ugradjeni DAC.
  4. Zdravo. Iako je tema dosta stara meni je prvi put da ispitujem mogucnosti za povezivanje Ipada. pa bih pitao koji si kabl koristio i na koji nacin si povezao Ipad? u mom slucaju ja bih povezao Ipad sa pojacalom koje ima ugradjeni DAC i ulaze koaksijalni, opticki i USB-b. hvala unapred!
  5. moze i ovde katanac. hvala
  6. Viđen: 121 put Prati: 1 korisnik Prodajem svoj ocuvan gramofon, o kojem ima dosta tekstova na internetu. http: //www. hifi-review. com/153634-technics-sl-1500. html https: //www. vinylengine. com/turntable_reviews. php? make=Technics&model=SL-1500 Poklopac treba ispolirati, ali mozda i ja to uradim. Slike na viber, a imaju neke i na popularnom sajtu KP. Prodaje se jer rasformiram ceo sistem do kraja meseca. Glava Audio Technica AT120 e, samo ona kostala 120 e. pusteno kod mene max 50 ploca. Vrlo dobro poznata na forumu. neke od recenzija: https: //www. amazon. co. uk/Technica-AT120E-Moving-Magnet-Cartridge/dp/B0088Y12UW https: //www. vinylengine. com/cartridge_reviews. php? make=Audio+Technica&model=AT-120 Licno preuzimanje u centru Beograda. Cena za clanove foruma 250e. NAPOMENA: aktuelno samo do kraja jula.
  7. Izuzetno pojacalo u srednjoj klasi, zadovoljava vecinu korisnika i muzickih pravaca. Brzo, tacno, detaljno... razlog prodaje selidba. Dobro ocuvano, drugi vlasnik. Daljinski uz njega, a potrazicu i kutiju i uputstvo koji su negde u kombinaciji sa Quad 21l moze popust. I Talk Talk kablovima. cena 300e. fotke na viber. 063239699
  8. Na prodaju zvucnici koje sam koristio poslednjih 4 godine. Razlog prodaje selidba, jer bih ih inace zadrzao. Za nesto malo bolje od ovoga morao bih da dodam znacajno vise novca, dakle best buy. Korisceni u paru sa Exposure 2010 i pokazali se odlicni. Vrlo dobro ocuvani, drugi vlasnik. Licno preuzimanje u Beogradu. Dosta informacija ima o njima na netu, izmedju ostalog: http://www.audioreview.com/product/speakers/floorstanding-speakers/quad/21l.html https://www.hifiengine.com/manual_library/quad/21l.shtml Cena 340e. u kombinaciji sa Exposure 2010 i Talk Talk kablovima moze uz popust. 063239699 p.s. Fotke na viber, jer su ocigledni prevelike da ih kaci ovde.
  9. Vlaxxy

    Šta se gleda?

    nije trebalo ni oÄekivati to, kao Å¡to nije ni Krug, ni Vanilla Sky, ni..... ali dobar film! i primer kako odliÄnu priÄu Äak ni Ameri ne mogu da zas..ru. možda sam i previÅ¡e subjektivan s obzirom na simpatije prema glavnim glumcima.
  10. Vlaxxy

    Šta se sluša ?

    Robyn http://www.discogs.com/Robyn-Body-Talk/master/291012
  11. Vlaxxy

    Šta se sluša ?

    Husky Rescue http://www.discogs.com/Husky-Rescue-Ship-Of-Light-Special-Edition/master/232932
  12. Vlaxxy

    Šta se sluša ?

    Pop rhythm: Lykke Li http://www.discogs.com/Lykke-Li-Youth-Novels/release/1224062
  13. Vlaxxy

    Šta se gleda?

    The Girl with the Dragon Tattoo http://www.imdb.com/title/tt1568346/ Vrlo dobar, za preporuku
  14. Vlaxxy

    EXPOSURE

    nemam regulator napona, nisam razmisljao do sada o neophodnosti istog.teve u strujna letva na kojoj je pojacalo nisu na istim uticnicama, pa je situacija jos kompleksnija....
  15. Vlaxxy

    EXPOSURE

    Dugujem jedno potanko objasnjenje o uzrocima neprijatnosti sa pojacalom i nacinima za saniranje. Prebacivanje selektora sa ulaza na ulaz definitivno je povezano sa radom daljinskog sa soni teve, i samo povremeno reaguje.  Sustanje na selektoru se u potpunosti izgubilo strucnom intervencijom sa sprejom Contact 60. Najveca neugodnost vezana za povremeno krckanje i sustanje iz zvucnika vezana je za "prljavu" struju ili neki od provodnika! Uglavnom, kada u razvodnu letvu ukljucujem gramofon ili risiver, dok je pojacalo u funkciji, cuje se to slabo krckanje u zvucnicima. A, cak i slika na teveu treperi, koji je na drugoj uticnici. Sad moram da vidim da li je problem u letvi ili u uticnici, sistemom eliminacije.
  16. Vlaxxy

    EXPOSURE

    hahahaha putovanja su se zaredjala...prebacivanje selektora ulaza je izgleda povezano sa radom daljinskog za soni teve, reaguje samo povremeno na njega.Kontakte ulaza nisam cistio,osim lagano stapicima sa vatom, ali time nisam nista postigao.Pretp. da je krckanje povezano sa krckanjem selektora ulaza, no mislim da ce ici do strucnog lica na proveru.
  17. Vlaxxy

    EXPOSURE

    ok,idem sistemom eliminacije,javim rezultate za nekoliko dana dok stignem kuci.
  18. Vlaxxy

    EXPOSURE

    @mrmot kao i na svakom božijem primerku 2010. Skapirao sam Å¡ta sam napisao kad sam video svoje pojaÄalo kod kuće. A,tebi se, u stvari, lampice pale sa zakaÅ¡njenjem. Å¡to se tiÄe prebacivanja selektora i krckanja, saÄekaćemo neko struÄno miÅ¡ljenje
  19. Vlaxxy

    EXPOSURE

    U oba sluÄaja kada je prebaÄen ulaz sa plejera na tejp daljinski je stajao pored pojaÄala, bez da je diran. I nijedan daljinski nije korišćen. Krckanje na selektoru ulaza ne može biti uzrok povremenom pucketanju u zvuÄnicima kad nema ni prebacivanja selektora ni puÅ¡tanja muzike? Nije povezan PC, vezan je samo plejer i na aux ulaz vezan je B&O risiver koji služi kao tjuner. Da, staro je 10 dina. Proveriću kontakte, koja je preporuka za metod Äišćenja ulaza? I da li je njegov selektor ulaza takav da se može Äistiti iznutra, npr. WD 60 ili sliÄno po preporuci? @mrmot: LEDovi na svim selektorima istovremeno svetle?
  20. Vlaxxy

    EXPOSURE

    Dva pitanja za korisnike: Na 2010 imam, u trenucima kada nije puÅ¡tena muzika, slabo krckanje u zvuÄnicima (u stvari, tada ga Äujem). Opet, na selektoru ulaza, na poziciji CD plejera Äuje se krckanje kada prebacujem sa ulaza na ulaz. Ali samo na poziciji CD plejera. A ovo je, koliko sam primetio, veoma Äest problem kod 2010. Da li su ove dve stvari povezane ili se radi o drugaÄijim uzrocima? I juÄe sam primetio da mi je pojaÄalo dva puta prebacilo selektor ulaza u toku rada, sa plejera na tejp. Posumnjao sam na zaprljani ili neispravni daljinski koji je stajao pored pojaÄala, pa sa izvadio baterije da vidim da li će opet. Da li ima neki poznati razlog ovakvog ponaÅ¡anja?
  21. Vlaxxy

    EXPOSURE

    ZvuÄnici su Energy Pro 22.1 povezao bih zvuÄnike sa pojaÄalom jednim kablom.....za poÄetak
×
×
  • Create New...