Jump to content


All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Imam kasete Italo Disco muzike koje sam snimao krajem osamdesetih u nekoliko audio studia u Sloveniji, sviraju kao prvog dana, to se ne baca🙂
  3. Poštujem vaš stav i k broj postova na ovom forumu što govori o vašoj posvećenosti i većem znanju i iskustvu oko ove priče od mene. Moj komentar je moj lični zaključak pošto sam se posle dosta godina vratio slušanju muzike i prva stvar koju sam uradio je zamena kompletnog sistema sa novim komponentama. Tad je usledio moj prvi kontakt sa strimingom i ostao sam šokiran koliko su se stvari promenile i koliko toga nisam otpratio. Pod tim utiskom poređenje kvaliteta striminga i posebno konfora sa drugim medijumima postalo mi je izlišno a poređenje sa kasetama mi izgleda kao uživanje u vrhunskom zvuku na starim 78 obrtaja pločama. Napominjem još jednom, da moj sluh nije kalibriran na vaše vrednosti i standarde, a i hronični tinitus mu daje posebnu dimenziju doživljavanja muzike.😁
  4. Today
  5. @yaki, nemoj me molim te pogrešno shvatiti. Uvažavam tvoju poziciju ljubitelja hajfaja koji zarađuje svoj hleb nasušni iz IT-a i kom sredstva za rad postaju elektronski otpad svakih nekoliko godina. Šta misliš da li je vreme stalo u drugim profesijama? Da je to jedini aspekt knjige bi trebale završiti na deponiji stare hartije, oldtajmeri pod presama za metal. Gramofoni i magnetofon i u muzeju. Mehanički časovnici. Poštanske marke. Nastavite niz arhaizama po vašem izboru. A ipak nije tako. Neke ljude naprosto privlače neke stvari u kojima naprosto uživaju pa i uz punu svesnost činjenice da im je predmet obožavanja apsurdan za ostalu "normalnu" javnost. Ja dozvoljavam svakom da bude luckast na svoj način i da plaća svoj porez za budale. Poštujem i tvoj stav da si pobacao kasete i prodao respektabilne dekove za kikiriki. Nikom nisi s tim naudio niti si bio jedini. Ja sam lično fasciniran sa napretkom hajfaj tehnike a u isto vreme zgrožen sa površnošću koje konzumersko društvo uz njih nameće. Hajfaj je sam po sebi mrtav kao industrija, utopio se u veći segment masovnih medija i komunikacija pa se miris truleži manje oseća. Nekoliko nostalgičara neće nikom u tom zamešateljstvu nauditi niti bilo šta suštinski promeniti.
  6. Признајем само "метал" тип трака а најдуже трају... Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
  7. Stare i dalje rade ko nove, vreme im ne moze nista, ako se cuvaju adektvatno.. Jeste, ali po meni nista manje od gramofona, kompletna analogija je takva po meni.. Ali to je po meni sad kao kad bi ste rekli imamo elektricno vozilo automatik kompjuterizovano sve, sta ce nam dizel motor manuelac mehanicki. Na kraju oba sviraju na istim zvucnicima, a automobili idu istim putem, pa koga sta vise lozi
  8. Е то [emoji485][emoji106] Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
  9. Све је смор без вискија! Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
  10. bavljenje fizičkim medijumima je težak smor u sadašnje vreme.
  11. Има истине [emoji106] Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
  12. Iskreno, nisu mi poznate te prednosti slušanja kaseta. Nisam na tom nivou prepoznavanja tih tananih niti koje čine taj medijum prihvatljivim. Kako sam u IT, odavno sam bolno naučio šta znači kada se tvoj dragoceni komad opreme vrlo brzo protokom vremena pretvori u elektronski otpad za reciklažu. Svestan toga bez emocija sam frljnuo u kontejner prepunu veliku kesu mojih kaseta a nekad preskupi dek prodao za kikiriki. Nemojte me pogrešno shvatiti nije mi namera da vas trolujem i ubijam vaš entuzijazam, ali i dalje mislim da je u sadašnje tehnološko vreme bavljenje sa tehnologijom kaseta u rangu one teme na ovom forumu o starim radio prijemnicima.
  13. Можда једина лоша ствар у целој причи да нових ал' баш свежих трака нема на тржишту..............
  14. Isto kao gramofon + pravljenje svoji kompilacija od svega i svacega. Ako je sve kako treba, zvuk ce biti odlican, kaseta moze da pruzi dobar uzitak i jos bolju dinamiku nego gramofon.. Snimanje iz digitalnih izvora na kasetu, cini da zvuk postane relaksiran i slusljiviji.. ubija digitalni harshenss, unosi toplinu, prakticno dodje ko neki remaster.
  15. Потребно је прво измерити напоне са ИЦ до дисплеја! Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
  16. Znači problem je rešiv? Juriti displej je malo teža varijanta.
  17. Jedno pitanje za vorumaše. Imam renderer ( ne baš streamer) tj UPnP DLNA player. PPS Sory za zbrljotine sa tekstom. Sve mi je nekako uletelo u SPOILER i ne mogu da ga izeditujem
  18. Е то си и Ја дан данас питам! Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
  19. E ljudi krajnje iskreno pitam, koja je poenta u slušanju muzike sa kasete. Ajde ploče i sam sam nedavno kupio novi gramofon Tehnics SL-1500C pa zaključio da ću ga koristiti vrlo retko kao i novi CD Denonov plejer jer vrlo brzo striming (Tidal na koji sam se preplatio) je po konforu i po mojoj percepciji kvaliteta zvuka sve ovo potisnuo u drugi plan. U svoje vreme sam imao nekoliko kvalitetnijih dekova da bi ih posle prodao bukvalno na kilo. U čemu je draž petljanja sa kasetama izuzev nostalgije. Stvarno mi nije jasno kako neko može uživati u dužem slušanju muzike sa kaseta kad je već prvi sledeći korak CD toliko superiorniji po kvalitetu i konforu.
  20. Isto je kod mene povezano kao kod obojice forumasa. Sve je OK.
  21. Hm, vidim da nemate isti problem kao i ja sto znaci da bi trebalo dalje eksperimentisati. Vidim takodje da se neki zale na kvalitet DACova ugradjenih u ove Eversolo sprave. Imao sam prilike dosta dugo da slusam Eversolo DAC-Z6 u sledecem sistemu: izvor je bio Squeezebox Touch, coax kablom spojen za ovaj Eversolo DAC a onda on zakacen za male Adam aktivne zvucnike. Znaci ceo sistem sa sve kablovima kosta manje od 2000 eura. I to je sviralo dobro. Iznenadjujuce dobro. Taj Eversolo DAC kosta nesto malo vise od 400 eura i za te novce mi se cini sjajnim. Naravno da nece nadmasiti neke skuplje DACove ali to svira sasvim OK.
  22. Сумњам у исправност кола ИЦ 801/ LC6554H-4694
  23. Da li neko ima dva mesta u Tidal familiji?
  24. Pozdrav članovima, zovem se Petar. Iako dugo pratim forum tek sad se registrujem, uskoro dolazi novi (polovni) sistem pa ću imati par pitanja u adekvatnoj temi..
  25. Meni je A6 direkt uboden u switch, WiFi isključen na uređaju, sve radi normalno…rekao bih vanserijski dobro. Takođe, 1TB podataka sam relativno brzo iskopirao sa macminija preko mreže na uređaj.
  1. Load more activity
  • Hi-Files magazin

  • Podržite rad foruma

  • Recent Status Updates

    • maxa.maxa

      Pozdrav ljudi,
      Treba mi Balans potenciometar stereo 2X250K nazubljeni sa duzom osovinom.Ako neko ima viska kupio bih za moje pojacalo,ili ako neko zna gde ima znacilo bi mi.
      Hvala 

      · 0 replies
    • nesone  »  Djole & Petar

      Nenad je iz Vrsca. Ovo sve radi preko telefona?
      · 2 replies
    • Duki-Neoplant  »  violent femmes

      Da li mi možte pomoći da stupim u kontakt sa GAVROM iz Novog Sada, da pokušam sreću, možda prihvati ovaj mali zahvat (ja se ne usuđujem, da ne polomim nešto)? Treba mi pomoć oko zamene malog zupčanika na Technics gramofonu SL Q33. Nije potreban nikakav servis niti podešavanja, SAMO zamena zupčanika. Na putu mi je novi zupčanik iz inostranstva (biće tu za par dana). Radi se o zupčaniku sa slike u prilogu. Hvala unapred

      · 0 replies
    • Duki-Neoplant  »  sondek

      Pozdrav za Sondeka. Upravo mi je Branko napisao da je moguće da znaš telefon od GAVRE iz Novog Sada koji je stručnjak za Technics gramofone (n adam se da je Gavra još aktivan u servisiranju gramofona. Meni treba neko ko zna (ja se ne usuđujem da probam) da zameni mali zupčanik (na slici) na gramofonu Technics SL Q33. Zupčanik mi je na putu iz inostranstva, što znači da deo imam. Samo mi treba neko (iz Novog Sada) ko zna to da zameni. Pogonsku gumicu sam upravo zamenuo i tada video da je mali zupčanik napuknut. Zahvaljujem se unapred na pomoći da nađemo GAVRU koji to zna da uradi.

      · 2 replies
×
×
  • Create New...