Pioneer_VSX_924

EUROPEAN HT RECEIVER 2014-2015
Pioneer VSX-924

Kao AV risiver koji nudi izuzetan odnos uloženog i dobijenog, Pioneer VSX-924 je napunjen savremenim tehnologijama, pa entuzijastima obezbeđuje HDMI 2.0/4K sa bit-ratom od 18 gigabita u sekundi i 4:4:4 semplingom boja. Ovakav kvalitet slike podržan je prepoznatljivim Pioneerovim zvukom, a Advanced Energy Direct amplifikacija (7×105 W) i audiofilski D/A konverter ESS SABRE obezbeđuju bogat i detaljan surround ugođaj. Zaljubljenici u muziku biće zadovoljni podrškom za brojne formate, uključujući DSD, dok mogućnosti povezivanja obuhvataju AirPlay, blutut i DLNA 1.5. Dodatno, iControlAV5 aplikacija za smartfon i tablet pojednostavljuje kontrolu. Ovo je nadahnut proizvod, koji isporučuje obilje high-end zabave po istinski pristupačnoj ceni.

Pioneer-VSX-924-net


 • • •

Focal_Dimension

EUROPEAN HT SOUNDBAR 2014-2015
Focal Dimension

Focal je započeo dizajniranje ovog premijum HDMI 2.0 saundbara od zvučničkih jedinica, konstruišući full-range drajver široke disperzije koji ima debljinu od samo 3,6 centimetara. Dimension saundbar je opremljen sa pet ovih ultratankih drajvera i pojačalom od 6×75 vati u klasi D. Niske frekvencije do 200 herca reprodukovane su preko svih kanala osim centralnog, a bas-refleks otvor je podešen na 65 herca. Dodatni, šesti kanal može biti upotrebljen za pokretanje eksternog pasivnog sabvufera sa dva drajvera, a spajanjem saundbara i sabvufera dobija se saundplejt, koji pruža još snažniji bas za filmove i orkestarska dela. Napredni DSP prilagođava zvuk okruženju, sa kontrolom fazne i vremenske usklađenosti za još bolji 5.1 ugođaj. A kada niste raspoloženi za filmove, Dimension može da reprodukuje muziku preko dodatnog analognog ulaza i opcione blutut aptX veze.

Focal-Dimension-net


 • • •

LG_Lab540

EUROPEAN HT SOUNDBASE 2014-2015
LG LAB540

Tanki LG LAB540 saundplejt ne samo da se savršeno uklapa s televizorom, već predstavlja kompletan 4.1 surround sistem sa integrisanim 3D Blu-ray plejerom, smart funkcijama i reprodukcijom muzike. Ovaj multipraktik sadrži četiri zvučnika (40 vati po kanalu), kao i dodatni bežični sabvufer od 160 vati, koji obezbeđuje dubok i snažan bas. HDMI port i optički audio-ulaz omogućavaju priključivanje dodatnih uređaja, dok je mrežno povezivanje prisutno u formi DLNA, Wi-Fi, Wi-Fi Direct i blutut veze. Takođe je moguće povezati mobilne uređaje i skladišta preko USB porta. Podržani fajlovi obuhvataju AAC, FLAC i DTS-HD Master Audio, kontrola je omogućena i preko aplikacije, a opcija Private Sound obezbeđuje slušanje preko slušalica, što čini LAB540 izvanrednim all-in-one uređajem.

LG-LAB540-net


 • • •

Philips_Fidelio_E5

EUROPEAN HT SOLUTION 2014-2015
Philips Fidelio E5

Zahvaljujući odvojivim bežičnim zvučnicima, Philips Fidelio E5 ide korak dalje od uobičajenog sistema kućnog bioskopa i nudi mogućnost jednostavne promene između stereo i 4.1 surround zvuka. Za ovu promenu dovoljno je odvojiti zadnje zvučnike od prednjih i postaviti ih na poziciju zadnjih kanala. Prilikom vraćanja na stereo-postavku, zadnji zvučnici će automatski dopuniti interne baterije. Blutut aptX, Dolby Digital/Pro Logic II dekodiranje i dva HDMI ulaza pretvaraju Fidelio E5 u svestrani centar kućnog bioskopa, a performanse koje pružaju njegovi kupolasti visokotonci, full-range jedinice i bežični sabvufer jednako su dobre za muziku, filmove i TV sadržaje. Takođe, pored dobrog zvuka, E5 je prelepo izrađen.

Philips-Fidelio-E5-net


 • • •

Yamaha_CX_A5000_MX-A5000

EUROPEAN HT HIGH END 2014-2015
Yamaha CX-A5000/MX-A5000

Yamahina flagship AV pre/power kombinacija iz serije AVENTAGE raspolaže sa 11.2 kanala, podržava 4K, nudi vrhunske opcije povezivanja i sve druge mogućnosti koje bi ozbiljni zaljubljenici u kućni bioskop mogli poželeti, a tu je i moćni snagaš od 11×150 vati. Obe komponente opremljene su antivibracionim šasijama i mogu se povezati preko RCA ili balansiranih XLR priključaka. U kompletu ovi uređaji pružaju uzbudljiv i razigran zvuk, koji će pokrenuti čak i najzahtevnije zvučnike. Parametrički ekvilajzer na CX-A5000 obezbeđuje superioran room correction, koji obuhvata napredno upravljanje basovima i nezavisno podešavanje svih 11 kanala kako bi se sistem mogao prilagoditi različitim konfiguracijama zvučnika. S druge strane, MX-A5000 je opremljen diskretnim pojačalima i isporučuje zapanjujuću snagu. Ukupno, CX-A5000 i MX-A5000 predstavljaju fantastičan izbor za high-end kućni bioskop.

Yamaha-CX-A5000-MX-A5000-net


 • • •

Panasonic_DMP_BDT700

EUROPEAN BLU-RAY PLAYER 2014-2015
Panasonic DMP-BDT700

Panasonicov top-model Blu-ray plejera DMP-BDT700 donosi vrhunski kvalitet slike i zvuka u sistem kućnog bioskopa. Unapređeni UniPhier čipset razdvaja obradu audio i video materijala, uz mogućnost potpunog isključivanja video-signala. Kao rezultat, dobija se audiofilski zvuk preko diskretnih 7.1 analognih izlaza i 192 kHz/32-bitskih DAC kola ili preko digitalnih izlaza. Kvalitet slike i zvuka može biti detaljno podešen – uključujući kolorne i gama opcije – pomoću jednostavnog interfejsa. Full HD materijal prikazuje impresivnu količinu detalja, a DMP-BDT700 može obaviti upscaling na THX-sertifikovanu 4K rezoluciju. Dodatne opcije ovog elegantnog plejera obuhvataju reprodukciju sa USB skladišta, SD kartica i lokalne mreže (sa podrškom za hi-res FLAC i WAV), kao i pristup sadržajima na Panasonic Vierra Connect platformi. Ukupno, ovo je jedan moderan i napredan plejer.

Panasonic-DMP-BDT700-net


 • • •

B&W_683_S2_THEATRE

EUROPEAN LOUDSPEAKER SYSTEM 2014-2015
Bowers & Wilkins 683 S2 Theatre

Još od 1995, kada je predstavljena prva serija 600, najpopularnija linija proizvođača B&W definisana je primenom inovativnih teholoških rešenja. Nova serija 600 u ovome nije izuzetak, a svi modeli opremljeni su poslednjom generacijom mid-bas membrana od pletenog kevlara, koja je prvi put primenjena pre dvadesetak godina. Kod vitkih floorstandera 683 S2 ove kevlarske jedinice dopunjene su parom aluminijumskih bas-drajvera, dok su svi modeli u seriji opremljeni najnovijom verzijom B&W aluminijumskog visokotonca sa dvodelnom membranom. Dok će se par podnostojećih 683 S2 sjajno snaći u svakom stereo-sistemu, u kombinaciji sa 686 S2, HTM61 S2 i ASW610XP oni će činiti osnovu fantastične višekanalne postavke.

B&W-683-S2-THEATRE-net


 • • •

DALI_RUBICON_LCR

EUROPEAN ON-WALL LOUDSPEAKER SYSTEM 2014-2015
DALI RUBICON LCR

Ovi širokopojasni zidni zvučnici deo su petočlane serije RUBICON danskog proizvođača, a opremljeni su visokotonskim modulom prvi put primenjenim u seriji EPICON. Visokotonski modul sadrži kupolastu membranu od mekog materijala i dodatni ribonski drajver dimenzija 17×45 milimetara i debljine svega jedan milimetar. Ceo sklop se može rotirati kako bi se disperzija prilagodila položaju ako je zvučnik postavljen horizontalno, što dodatno proširuje optimalnu poziciju za slušanje. Reprodukcija basa poverena je 16,5-centimetarskoj jedinici sa membranom od drvenih vlakana, dok su dva bas-refleks porta skrivena na zadnjoj strani kabineta. Ovaj moderni i prilagodljivi zvučnik, koji takođe može biti postavljen na stalak ili policu, predstavlja vrlo ubedljivo rešenje za stereo, ali i višekanalni zvuk.

DALI-RUBICON-LCR-net


 • • •