EISA HiFi nagrade 2014-2015

Marantz_SA8005_PM8005

EUROPEAN STEREO SYSTEM 2014-2015
Marantz SA8005/PM8005

Dokazujući da zasebne stereo-komponente i dalje mogu biti veoma funkcionalne, Marantzov SACD plejer SA8005 daleko je više od običnog disk-plejera. On ne samo da donosi drugu mladost standardnim CD nosačima, već može biti centar naprednog računarskog hi-fi sistema zahvaljujući digitalnim ulazima i DSD-kompatibilnom USB portu. Idealan partner ovom plejeru jeste integrisano pojačalo PM8005, deklarisano na 70 vati na osam oma i opremljeno MM gramofonskim pretpojačalom, što dodatno povećava funkcionalnost sistema kao celine. Uglađen i detaljan zvuk ove kombinacije veoma nalikuje skupljim Marantzovim uređajima Premium serije – ovaj sistem je impresivna mešavina velikih mogućnosti i prihvatljive cene.

Marantz-SA8005-PM8005-net


 • • •

Sony_HAP_1ZES

EUROPEAN DIGITAL SOURCE 2014-2015
Sony HAP-Z1ES

Multinacionalna korporacija, odgovorna za prekretnice poput revolucionarnog vokmena, digitalnog kompakt-diska i SACD-a, pokrenula je novu inicijativu za povratak hi-fi zvuka na vrh top-lista kupaca. Njene nove “hi-res audio” komponente predvođene su digitalnim muzičkim plejerom HAP-Z1ES, koji ima interni hard-disk od jednog terabajta i dodatni USB port. HAP-Z1ES se povezuje na lokalnu mrežu preko eternet porta ili Wi-Fi adaptera i omogućava slušanje internet radija pomoću vTunera, dok muzika sa internog hard-diska obezbeđuje konzistentnu reprodukciju. Dinamičnog zvuka i široke scene, HAP-Z1ES može zvučati još lepše zahvaljujući podesivom DSD upsamplingu. Ovo je savršeni digitalni izvor za sve vaše hi-res albume.

Sony-HAP-1ZES-net


 • • •

OPPO_PM_1

EUROPEAN HI-FI HEADPHONE 2014-2015
OPPO PM-1

Iako su prve u istoriji kompanije, ove otvorene izodinamičke slušalice predstavljaju debi vredan pažnje. Brižljivo konstruisani, planarni magnetski drajveri modela PM1 opremljeni su tankom sedmoslojnom membranom sa ravnim aluminijumskim konektorima na obe strane. Dodatno, spiralna forma ovih provodnika pruža ujednačenu i ravnomerno raspoređenu pokretačku silu. Ovakav dizajn ne samo da ima manju masu, već predstavlja ogroman skok osetljivosti u poređenju s rivalima. Tome dodajte snažan i ravnomeran bas, kao i sočan zvuk sa kvalitetnim materijalom, i PM-1 s punim pravom postaju najzanimljivije slušalice predstavljene ove godine.

OPPO-PM-1-net


 • • •

Kef_Reference_5

EUROPEAN HIGH-END AUDIO 2014-2015
KEF Reference 5

Tokom više od 40 godina KEF-ova flagship serija nosila je oznaku “Reference”. Ova oznaka obnovljena je 2014. predstavljanjem potpuno nove Reference serije visokog kvaliteta. Dostupni u crnoj boji visokog sjaja, satenskom američkom orahu i luksuznom drvetu ruže, 1,35-metarski Reference 5 ponosno predstavljaju perjanicu serije. Kombinacija četiri novodizajnirana 16,5-centimetarska bas-drajvera, sa nežnim konturama aluminijumskih membrana, dizajnirana je kao savršena dopuna Uni-Q jedinice i isporučuje istinski impresivan i realističan zvuk. Uz natprosečnu osetljivost, izuzetnu ekstenziju basa i privlačan izgled, Reference 5 zaslužuju EISA High-End Audio nagradu.

KEF-Reference-5-net


 • • •

Asus_Essence_III

EUROPEAN USB DAC 2014-2015
Asus Essence III

Sa zavidnom reputacijom u izradi naprednog računarskog hardvera, ali i nekih od najboljih zvučnih kartica na tržištu, Asus ima idealnu poziciju za razvoj eksternog USB DAC-a sa istinskim audiofilskim pretenzijama. Ovo je Essence III, svestrani DAC/preamp sa DSD-kompatibilnim USB portom (DSD64 i 128) i dodatnim optičkim, koaksijalnim i AES/EBU digitalnim ulazima. Analogni stepen je izrazito sofisticiran, sa atenuacijom glasnoće i dual-mono postavkom D/A konvertera za balansirane XLR izlaz, kao i mini-XLR izlaz za slušalice – ovo je rezervisano samo za high-end pojačala za slušalice. Njegov performans je čist i jasan koliko i inženjering, sa iskrenim i neodoljivim zvukom, koji će postideti mnoge tradicionalne hi-fi marke!

ASUS-Essence-III-net_30-07


 • • •

PJ_Xtension_9_Evolution_Spack

EUROPEAN ANALOGUE SOURCE 2014-2015
Pro-Ject Xtension 9 Evolution SuperPack

Pro-Ject je predstavio Xtension seriju 2009. modelom Xtension 12, relativno velikim gramofonom dizajniranim za 12-inčne ručke. Ovaj SuperPack donosi kompaktniji gramofon Xtension 9 Evolution sa najnovijom verzijom jednodelne ručke 9CC Evolution od karbon-fibera i vrhunskom MC zvučnicom Ortofon Quintet Black. U pitanju je gramofon uglađenog i ubedljivog zvuka, koji je u stanju da pruži izuzetnu količinu detalja. Tome dodajte jasan i svež zvuk, kao i čvrstinu kada za njom ima potrebe, i imate paket koj pruža sjajnu vrednost za uložen novac.

Pro-Ject-Xtension-9-Evolution-Superpack-net


 • • •

JBL_Authentics_L16

EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM 2014-2015
JBL Authentics L16

Sa dizajnom koji asocira na legendarni bookshelf model L100 Century iz sedamdesetih godina prošlog veka, ovaj desktop zvučnik smešten je u jednodelno kućište furnirano prirodnim orahom. Svaki kanal opremljen je sa po tri drajvera i pokretan zasebnim pojačalom od 50 vati. On takođe omogućava bežičnu reprodukciju pomoću AirPlay, DLNA i blutut NFC veze, dva USB porta za punjenje i opciono Qi postolje za punjenje. Ljubitelje gramofona će obradovati mogućnost odabira između line-in, phono MM i phono MC analognog ulaza. Obrada digitalnog signala obavlja se na 24 bita i 96 kiloherca i uključuje Harmanovu tehnologiju Clari-Fi, koja poboljšava kvalitet zvuka kompresovanog audio-zapisa. Kao kompaktna sprava klasičnog dizajna, ovaj stilizovani sistem zaslužuje počasno mesto u dnevnoj sobi svakog ljubitelja muzike.

JBL-Authentics-L16-net


 • • •

iFi_nano_iDSD

EUROPEAN HI-FI ACCESSORY 2014-2015
iFi nano iDSD

Lep zvuk svakako može stići i iz veoma malih uređaja, što nam je odlično pokazao iFi nano iDSD. Ovaj USB DAC se napaja iz interne litijumske baterije koja se puni preko USB porta i omogućava do 10 sati reprodukcije sa većinom slušalica ili preko linijskog izlaza. USB ulaz je kompatibilan sa fajlovima najviše rezolucije, uključujući 384 kHz/32-bitski DXD i četvorostruki DSD256, a reprodukovaće čak i DSD fajlove direktno sa mobilnog telefona (iOS/Android) ili iPada pomoću dodatne aplikacije. Specifikacije obuhvataju precizni klok i pojačalo za slušalice od 80 milivati, ali u sećanju najviše ostaje impresivno sladak i detaljan zvuk. Ovo je pravi hi-fi zvuk po bagatelnoj ceni!

iFi-nano-iDSD-net


 • • •

Avantgarde_Acoustic_ZERO_1

EUROPEAN HIGH-END AUDIO SOLUTION 2014-2015
Avantgarde Acoustic ZERO 1

Ko kaže da zvučnici sa hornama moraju biti veliki? Ovaj aktivni trosistemski zvučnik visok je samo 104 centimetra, sa vitkim livenim kućištem debljine 32 centimetra, u koje je smeštena modifikovana verzija XA pojačala snage 50 vati. Svaka horna ima sopstveno XA pojačalo, dok je za pokretanje niskotonske jedinice upotrebljen Hypex modul u klasi D, snage 400 vati. Signal se doprema do samo jednog zvučnika, a zatim se bežičnim putem prenosi do drugog. Zahvaljujući internoj 66-bitskoj obradi digitalnog signala i šest 24-bitskih Burr-Brown DAC čipova, ZERO 1 je Plug & Play sistem kome samo treba dodati izvor. Napredni digitalni filteri omogućavaju veoma preciznu kalibraciju i obezbeđuju usklađenost tajminga, faze i amplitude u celom čujnom opsegu. Čistog zvuka i velike scene, ZERO 1 predstavlja neodoljiv spoj futurističke tehnologije u kompaktnom i jednostavnom pakovanju.

Avantgarde-Acoustic-Zero-1-net


 • • •

Samsung_M7

EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2014-2015
Samsung M7

Ovaj stilizovani bežični zvučnik karakteristične forme krije adut u rukavu. On ne samo da može da strimuje muziku sa brojnih izvora i da pristupa servisima kao što su Spotify i Deezer, već podržava Samsungovu Multiroom aplikaciju, pa muzika može biti prosleđena drugim M7 zvučnicima u vašem domu. Zvučnik sadrži dva 19-milimetarska visokotonca, dva 56-milimetarska srednjotonca i niskotonac prečnika 10 centimetara, a blutut povezivanje, kontrola glasnoće osetljiva na dodir i reprodukcija 44,1/16 FLAC fajlova čine ga još poželjnijim. Pored svega, M7 pruža pun, bogat zvuk i ispunjava prostor snažnim tonovima kada je to potrebno.

Samsung-M7-net


 • • •

B&W_683_S2_THEATRE

EUROPEAN LOUDSPEAKER SYSTEM 2014-2015
Bowers & Wilkins 683 S2 Theatre

Još od 1995, kada je predstavljena prva serija 600, najpopularnija linija proizvođača B&W definisana je primenom inovativnih teholoških rešenja. Nova serija 600 u ovome nije izuzetak, a svi modeli opremljeni su poslednjom generacijom mid-bas membrana od pletenog kevlara, koja je prvi put primenjena pre dvadesetak godina. Kod vitkih floorstandera 683 S2 ove kevlarske jedinice dopunjene su parom aluminijumskih bas-drajvera, dok su svi modeli u seriji opremljeni najnovijom verzijom B&W aluminijumskog visokotonca sa dvodelnom membranom. Dok će se par podnostojećih 683 S2 sjajno snaći u svakom stereo-sistemu, u kombinaciji sa 686 S2, HTM61 S2 i ASW610XP oni će činiti osnovu fantastične višekanalne postavke.

B&W-683-S2-THEATRE-net


 • • •

DALI_RUBICON_LCR

EUROPEAN ON-WALL LOUDSPEAKER SYSTEM 2014-2015
DALI RUBICON LCR

Ovi širokopojasni zidni zvučnici deo su petočlane serije RUBICON danskog proizvođača, a opremljeni su visokotonskim modulom prvi put primenjenim u seriji EPICON. Visokotonski modul sadrži kupolastu membranu od mekog materijala i dodatni ribonski drajver dimenzija 17×45 milimetara i debljine svega jedan milimetar. Ceo sklop se može rotirati kako bi se disperzija prilagodila položaju ako je zvučnik postavljen horizontalno, što dodatno proširuje optimalnu poziciju za slušanje. Reprodukcija basa poverena je 16,5-centimetarskoj jedinici sa membranom od drvenih vlakana, dok su dva bas-refleks porta skrivena na zadnjoj strani kabineta. Ovaj moderni i prilagodljivi zvučnik, koji takođe može biti postavljen na stalak ili policu, predstavlja vrlo ubedljivo rešenje za stereo, ali i višekanalni zvuk.

DALI-RUBICON-LCR-net


 • • •