Jump to content


hifish

Članovi
  • Posts

    381
  • Joined

  • Last visited

About hifish

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Location
    NS

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hifish's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Svaka čast na ovom "izveštaju" Vlajo! Pozdrav Siniši Rankovu koji je veliki poznavalac, entuzijasta i jedan od retkih pravih Majstora svog zanata! ČOVEK od koga se može jako mnogo naučiti (jer ne krije svoje znanje) a kakvih je, na žalost, na ovoj domaćoj Hi Fi sceni jako malo.
  2. HVALA ScepanBG-u na volji i energiji da snimi video zapise ovog dešavanja koje će ostati upamćeno!
  3. Kad malo bolje razmislim moze se to i tako reci! Pozdrav!
  4. Uzeo sam ovaj kabel bas u Loop Auido-u pre jedno 2 godine, konfekcioniran kod njih Neutrik XLR-ovima. Kabel zvucno nije nista posebno (koristio ga izmedju D/A konvertora i preampa i izmedju preampa i ampa. Probao i kod drugara na CD-u. Tanak, svetao i pomalo ostar zvuk bez definicije. Mozda i vredi zvucno toliko koliko kosta... Kabel "sluzi" tako sto stoji u fijoci. Sto se pitanja u koju "kategoriju" spada, rekao bih zvucno u najnizu mogucu... Da posluzi za "ne daj boze" nedelju-dve dok ne stigne nesto bolje. A onda u orman/fijoku gde ce biti zaboravljen... Evo i jedne pozitivne stvari: Sreca pa je toliko jeftin pa ova igrarija ne "boli".
  5. Da ne bude zabune, Ivan je TakeFive a Dragan je zainteresovan ali nema nalog na forumu ... Pozdrav Ivan

  6. Da, zanteresovan sam. Ne vidim ovde broj telefona, nisam bas nesto spretan sa ovim forumima...Pozdrav Dragan.

  7. @ TakeFive,

    imate PP.

    Pozdrav

  8. Da li je jos aktuelan Pierre Lurne ? Skupio sam 400 Evra... Pozdrav

  9. Cao ScepanBG, sad je jasnije kad si napisao i koju rec. Razmilsljam i ja da u neko dogledno vreme probam FTA strujne kablove kod sebe mada mi poskupljenje od oko 50% (doduse zarad kvalitetnijeg konektora) stvorilo dodatnu knedlu u grlu... Mozda bi mogao da opises eventualnu (zvucnu) razliku izmedju "stare" i "nove" varijante? Sto se tice kupovine uz probu i bez ikakve obaveze to je za pohvalu i tome treba teziti - ali da smo samo tako hteli kupovati velika vecina nas ne bi imamla nikakve sisteme ni dan danas... Sreca pa se i to polako menja! Pozdrav ScepanBG! Pozdrav i zoranzu-u!
  10. Juce u toku dana sam poslao mail na kontakt adresu (sa FTA sajta) sa par pitanja ali nikakvog odgovora... Puno uspeha! Pozdrav
  11. ZZ Top u Beogradskoj Areni - 21.06.2007. http://www.biletservis.co.yu/karte.php?CA=485&UID=2007050614350291.148.96.33 Da bude zdravlja pa idem ovo da gledam!
  12. Prvo da kazem da su ocekivanja bila veoma visoka pa sam se pripremio (pribojavao se) na razocaranje. Medjutim koncert je prevazisao ocekivanja! Pokusacu da budem sto kraci... Ritchie se "raskravio" s'obzirom na to kakav je on osobenjak, rukovao se sa publikom davao im krigle sa picem, Candice zvuci/peva bolje uzivo nego na cd-ima! A slatka je i sarmantna - ne zna se! Zvucno najbolji koncert koji sam gledao. Ritchie je ostavio dojam neverovatne "face". Na kraju su svirali nekoliko stvari od "Parplova" - nije "zaboravio" da svira elektricnu gitaru! Fantastican koncert i neverovatan propust za sve one koji nisu prisustvovali. Jos kad se uzme da su odsvirali puna 2 i po sata umesto planiranih 1-1 i po! Sigurno su osetili emocije publike i pruzili neverovatan performance zauzvrat. Ej jedan Blackmore da se vraca 2 puta na Bis! P.S. Izvinjavam se sto sam pisao malo konfuzno, bez koncepta ali sam jos uvek pod utiskom a pod navalom emocija je tesko sacuvati hladnu glavu.
  13. Nego, dragi moji Hifisti, jel bio neko na koncertu Blackmore's Night? Posebno mislim na postovaoce "lika i dela" Ritchie Blackmore-a. Ja jesam!
  14. anubisgrau: "Kakva su vasa iskustva i zasto? Koji su vam se CD playeri zaista dopali?" CD plejeri Pierre Lurne-a (da, to je isti onaj covek koji pravi "opasne" gramofone). Slusao sam nekoliko modela CD-a (Obsession, ObsessionII, Kreatura , Mephisto...). Kreatura je u mom posedu. Napomena: zahtevaju paznju pri postavci i, dodao bih, sistem koji ih moze "ispratiti" mada ne i neophodno preskup sistem za "manje" modele. Lurne je covek koji pravi jako dobre gramofone i postici zvuk slican analognom zvuku kod cdp-a mu je bio cilj. Uz njegove uredjaje se mogu opustiti cak i mnogi okoreli "analogasi". Uglavnom, mislim da se misljenja oko Pierre Lurne cdp-a polarizuju. Ili ih ljudi vole ili ne. Sredine nema... U svakom slucaju preporucio bi ih kao jedan od "lekova" protiv "Digititisa". Pozdrav!
×
×
  • Create New...