Jump to content


kameleon

Članovi
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

About kameleon

  • Birthday 10/12/1979

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Uzice
  • Interests
    Muzika, filmovi... 100 cuda...

Contact Methods

Recent Profile Visitors

1,819 profile views

kameleon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala, ljudi! Polica ce u dogledno vreme, verovatno biti zamenjena drugom, pa da je ne razvaljujemo sad. Sa zadnje strane je potpuno otvorena, a iznad risivera ima 6,5 cm prostora i jedan vent od 12 cm (silverstone silent) koji izvlaci toplotu, tako da je uvek hladan. Nikad nije forsiran, muzika lagano sviruca... Na "8" sati. Kad smo raspolozeni bas, "9". I to je za velicinu prostora... Previse. Gledano spreda deluje kao da je risiver uglavljen jedva, a u stvari to je samo maska. Sve to kontrolisem otprilike na 2 meseca, kad dodje vreme za ciscenje. Dok nismo kupili centralni, risiver je bio na njegovom mestu i to je bila lepota. Vidi se u punom sjaju mrga. U planu je neki ES, kad se steknu uslovi, a 940 u sobu, a malisa... Naci ce se vec neko mesto za njega.
  2. Pozdrav, kolege! Da predstavim i ja svoj sistem (i zenin)... Dnevni boravak je oko 20 m2 i u njemu je sistem A koji se sastoji od: risivera Sony STR-DB940QS, racunara koji je za sve namene, ali se vodi kao HTPC, telekom-ovog IPTV-a (radio), zvucnika JBL E80, ES25C (centralni), ES150P (vufer) i tv-a LG 42". Zvucnicki kablovi su Cordial 2x2,5 (2x2m), opticki isto Cordial (2x2m), a za vufer je Oehlbach (3m). Optickim iz zvucne pravo u risiver i iz STB-a, takodje pravo u risiver. Samo digitalija. Nema mnogo mudrosti. Sistem B je u spavacoj sobi koja je oko 14m2, a sastoji se iz: risivera SONY STR-DE485E, media plejera Iamm Novatron NTR83, zvucnika JBL E20, vufera Jamo SW6000A i tv-a LG 32". Zvucnicki, a i opticki, opet Cordial. Sistem B je umrezen sa HTPC-om.
  3. Vezano za 3000es... Preskacem. Koja bi bila neka realna cena za 2400es? U oglasu je stajalo 350e, a sad je stvar Zdogovora. Taj neki ES bi zamenio sadasnji QS koji bi otisao u spavacu... Pretpostavljam da je ovaj 2400 mnogo bolji od 940 u svim segmentima, osim 10w manje po kanalu.
  4. Mozda se neko smiluje, pa napise koju rec. Citao sam neke komentare po stranim forumima, ali ipak najvise poverenja imam u "domace" strucnjake. Za 3000es sam procitao da ima nekakav problem sa sustanjem (hissing sound), kad se pojaca malo vise. Blize nuli. Tako nesto. Dosta takvih komentara. Vizuelno mi se vise svidja od 2400es. Robusniji je.
  5. U dnevnoj sobi STR-DB940QS, a u spavacoj str-de485e. Jedno vreme sam slusao i str-de345, pa sam ga "prosledio"... Od "minija" mhc-rx99 i mhc-rxd9 (jos uvek u fabrickom stanju). Ali trenutno nemam slike da to i dokazem. Razmisljam o nekom ES... Zasto niko ne spominje onaj 3000es sa KP? Ili 2400es?
  6. Brujanje je u modi. Nekako sve "punije" zvuci. Mmm...
  7. Zaboravih da pomenem i ovo. WD Tv Live. Adapter poceo da nekako cvrkuce. Kao zrikavac bukvalno. Ima li tu nekakvo resenje ili juriti nekakvu zamenu? 12V, 1,5A. Tako pise na njemu. PS. Javicu se kasnije, kad se jos nesto pokvari.
  8. Da ne otvaram novu temu, a imam slican problem "brujacke" prirode... U pitanju je vufer Jamo PJ-SW6000A. http://www.commentcamarche.net/guide/218658-jamo-pj-sw-6000-a Brum i u radu i na "ler". I kad je prikljucen na risiver i kad nije. Kad dohvatim rukom pojacalo, nema ga ili se toliko smanji da je jedva cujno. Nosio sam ga kod majstora i bio je 2 dana na posmatranju i kaze sve je ok i stvarno kod njega se brum ne cuje. Ima li kakvih predloga ili resenja ili kanta?
  9. kameleon

    HTPC...

    http://shop.lenovo.com/us/en/desktops/ideacentre/q-series/q190/ Sta mislite o ovoj varijanti? Prodao bih WD TV live, pa da ovo bude neka "nadogradnja".
  10. I ja mislim da moze samo preko daljinca. Ili ako moze drugacije, ne znam ni ja taj nacin, a inace posedujem 940QS. Ako imas od koga da pozajmis neki Sony daljinac sa bass boost dugmetom, to je resenje.
  11. kameleon

    HTPC...

    Xaaxa. U pravu si... Skroz. Pricali smo o sklapanju htpc-a, a "ispade" da je za tu namenu potreban i7 sa 8Gb ram-a, Pa, reko' da krenem polako u tom pravcu.
  12. kameleon

    HTPC...

    Trebalo bi da je "solidna" graficka karta.
  13. kameleon

    HTPC...

    Ubacio sam nVidia GTX 650 grafiku. Kad padne cena i5, eventualno cekam i7... Za sada su mi skupi... Uzecu i jos 4Gb rama, dok je ovako jeftin.
  14. kameleon

    HTPC...

    Moze biti, ali radi posao. Ovde je kusiste odvuklo 15000 din, ali tako sam hteo. Znaci budzet je 35000 za plocu, procesor, ram, napajanje, zvucnu, hdd, dvd uredjaj i bezicni set (mis i tastatura) i hdd docking interni. Nisam hteo mac u startu. Ps. Nije Celofan.
×
×
  • Create New...