Jump to content


kefalo81

Članovi
  • Posts

    504
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Beograd,Bežanijska kosa
  • Interests
    Å¡vajsovanje

Recent Profile Visitors

2,500 profile views

kefalo81's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ja sam pisao apropo zakljuÄka o nama kao nebeskom narodu u posprdnom smislu i tu ukazao na razliku u sistemima a ne na razliku u kvalitetu ljudskog potencijala. Zar nismo imali kvalitetne radnike, inžinjere, tehniÄare. Ti ljudi su i danas radno aktivni. Ja mislim da ako smo nekad neÅ¡to pravili da možemo i danas praviti a razlog Å¡to ne Äinimo to je u sljedećem. Oni su juÄe oborili na yuan na mig, planski. Kod nas da neko u kratkom roku obori dinar na 140 mislim da bi nastala revolucija. Kod njih se o tome i ne piÅ¡e a ako se piÅ¡e, nije kritiÄki jer je planski, kontrolisano i cenzurisano. I nama bi to isto koristilo naroÄito za stimulisanje onog Å¡to bi mogli izvoziti, ali nije moguće sprovesti, zbog kratkoroÄnog obaranja standarda budžetskih korisnika. U tome i jeste razlika i zbog toga je kao Å¡to je napisano i lakÅ¡e praviti spisak onih koji se joÅ¡ uvjek prave u EU nego obratno. I to će biti trendi na žalost.
  2. Kina je brutalna diktatura Äije blagodeti su pružene i inostranim korporacijama i naravno da je u tim okolnostima lakÅ¡e državi , konkretno Kini da pruži povoljnije uslove poslovanja Äija logiÄna posljedica je da je jedan dio zapadnjaÄkih firmi preuzet od strane kineza ili su zapadnjaÄke firme preselile pogone u Kinu. Gradili smo i mi brzu prugu Beograd-Bar (kad smo imali politiÄke zatvorenike) Prost primjer iz života. Dok mi u Srbiji na nivou nacije sakupljamo novac da pomognome maloj Tijani i desetinama njih kinezi Äovjeka osudjenog na smrt sa pogubiliÅ¡ta vode direktno u operacionu salu gde se koristi sve Å¡to se može iskoristiti. PoÅ¡to mi nemamo smrtnu kaznu a i kad smo je imali nismo imali tu praksu, naravno da su onda te stavke veliki troÅ¡ak za državu. To je samo jedan od primjera. A Å¡to se tiÄe njihovog kvaliteta, jesu taj kvalitet raste, kopiraju na vrhunskom nivou joÅ¡ samo da podignu "know how" . HOću reći nismo mi glupi, nije ni zapadni svijet glup, Kina samo eksplatiÅ¡e benefite svog sistema.
  3. Ovo bi bilo interesantno. Ja pokušao naći nekoliko njih da imaju proizvodnju u zemlji korporativnog sjedišta ali mi je daleko više toga padalo na pamet za SAD i JP a za EU ne mogu da se sjetim niti jednog.
  4. Neću okaÄiti link ali ću da pitam. Da li su sve kopije ili ima i originala. Govorim o kaÄenim linkovima ? Npr. gledam nichicon kondove, nije ni da su jeftini, jedino Å¡to nema troÅ¡kove dostave za razliko od velikih distributera elektronskih komponenti u EU. Unapred se zavaljujem na odgovoru.
  5. Pa dobro, oÅ¡tećuju sluh ali ne sve podjednako. Ja sam poÄeo sa bubicama i sad to ne koristim uopÅ¡te, to Å¡teti. A otvorene nisu toliko Å¡tetne, osim ako se ne sluÅ¡a na velikoj glasnoći ali na nekom normalnom nivou je ok. A prednost sluÅ¡alica su detalji koje teÅ¡ko da nekoliko puta skuplji zvuÄnici mogu da pruže. Moje skormno miÅ¡ljenje
  6. Koliko je glasan. Odnosno koliko su glasna uopÅ¡te ta rjeÅ¡enja tipa jeftini dvd plejer isl. Moj marantz cd je bio beÅ¡uman, dok je radio Ono Å¡to po meni Äini interesantnim dvd plejer je Å¡to dobijeÅ¡ i daljinski Äega Äesto nema sa polovnim cd plejerima.
  7. Slabo jeftini cd plejeri imaju optiku kao digitalni izlaz. To se uglavnom može naći na bluray plejerima. E sad i meni je to interesantno, medjutim imam nekoliko dilema u vezi sa kvalitetom. Da li su transporti ugradjeni u tanke mehanizme dvd/bluray plejera inferirorni u odnosu na robusnije mehanizme cd plejera, npr sa stabilizacijom i da li se razlika Äuje Pravi li buffer kod dvd plejera kvalitativno drugaÄiji zvuk o odnosu na cd plejer ?
  8. Uf interesantno ali i krajnje iznenadjujeće zapažanje. Pitao sam se kako zvuÄe, mene su podsjećale izgledom na legendarne sony sa drvenim kućiÅ¡te, takodje zatvorene. RaÄunao sam ako se o ovima priÄa i danas, mora da su i te Z7 zasnovane na sliÄnom konceptu te da je uspjeh zagarantovan. Jedino pojaÅ¡njenje za utisak je da Vam nije legao zatvoreni tip sluÅ¡alica. InaÄe sa neÄim se slažem, Sony MDR1a zvuÄe faaaaantastiÄno, iznenadjujuće dobro obzirom da sam ih na prvu ruku prije sluÅ¡anja doživio ka Å¡minkerske sluÅ¡alice.
  9. Koliko Vas je koštao taj uredjaj ako nije tajna ?
  10. Pa dobro, dobio si funkcionalnost na uÅ¡trb estetike. Radi to je bitno. Možda porazmisliÅ¡ ako je toliko dobro imati zaseban ÄitaÄ da nabaviÅ¡ joÅ¡ jedan takav pa ti onda ovaj drugi bude za djelove.
  11. A šta je sad tu konverter ? I ja bi umjesto cd plejera ubacio transport ali toga nema nešto na oglasima. Koliko Vas je izašao taj ?
  12. Nisam pratio od poÄetka pa da priupitam. Da li je u pitanju sentimentalna vrijednost ili je zaista toliko dobar pa se trudite da ga osposobite? Jeste ga poredili sa transportom cd plejera?
  13. A može i da kupi nov ili relatino noviji plejer sa dobavljivim laserom. Po meni disk iako nosaÄ digitalnog signala i dalje pruža taj magiÄni ritual sluÅ¡anja muzike Å¡to prati biranje diska, stavljanja istog, Äitanja nekog kurioziteta na omotu isl. Å¡to kod sd card plejera i sliÄnih uredjaja nije rijeÄ.
  14. Može dimenzijom ali to je poliester tip bloka a ne polipropilen.
×
×
  • Create New...