Jump to content


IPTV & Hi-Fi


dude

Recommended Posts

Pre neki dan, ne budem lenj, zavirim malo iza set box-a, koji je zadužen da ,,napaja,, naÅ¡e HD TV aparate, kvalitetnom slikom (kažu digitalnom), koja je relativno pristojna. Ali, poÅ¡to mene kvalitet slike nedotiÄe toliko, kao kvalitet zvuka koji je prati, tj. deli sa njom onaj tanki telefonski kablić, uoÄim ,,odpozadi,, jedan coax. out. Pojavio se skoro nekakav Music choice, razni žanrovi muzike, svi ste verovatno upoznati, a i postoji par naÅ¡ih ,,top,, radio stanica. S obzirom da sam tuner prodao odavno, nemam mogućnost kvalitetnog sluÅ¡anja radio stanica, a i ovaj Music choice, je verovatno neka vrsta radio programa. Imao sam neki coax. kabl viÅ¡ka, kao i jedan slobodan ulaz u mom entry level DAC-u , pa reÅ¡ih to da povežem. Solidno je to prosviralo, tako da sad imam i ,,tuner,, preko DAC-a. Ne moram da držim upaljen TV, dok sluÅ¡am muziku (radio ili Music choice) . Zanima me, da li je joÅ¡ neko koristio ovaj coax. out i kakva su vaÅ¡a iskustva sa kvalitetom zvuka, koji izlazi iz one male kutijice? Moj entry level (MD) DAC, propuÅ¡ta samo do 48 KHz, Å¡to i trenutno pokazuje na displeju, a da li su fajlovi , koji se puÅ¡taju na Music choic-u, možda veće rezolucije...? ;-)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

meni je svanulo kad sam video da ima dig izlaz.

ok, nije HQ ali za razliku od prethodnog stanja sad je san snova. Ranije sam vukao sa TV-a kabl pa u risiver tako da nije bilo lepo ni za vidti ni za cuti. A sad, mmm, skroz upotrebljiva situacija.

Ostalo mi da probam (nije mi ni prioritet a i nemam ni lufta) gledanje filmova sa visekanalnim zvukom.

Link to comment
Share on other sites

Ma, ako niÅ¡ta drugo, praktiÄnost je zagarantovana. Pristojan zvuk, možda Äak i kao neki kvalitetniji tuner,mogu da napravim poredjenje sa Sony ST 590 ES, koji sam posedovao pre par meseci ,ali nema zezanja sa prijemom, Å¡uÅ¡tanjem i puckanjem. Mada, rekao bih, da domaće radio stanice, pogotovo 202-ka, zvuÄe malo dinamiÄnije od Music choice kanala. Takav sam utisak bar ja stekao. :listen

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da li media receiveri za neke druge TV providere , recimo DojÄe Telekomov Media Receiver 303 Type A može da se koristi bar kao media player kod nas? Ima  HDD ima LAN prikljuÄak, OptiÄki i coax izlaz. Može li da se strimuje muzika njime sa kućne mreže ? I filmovi naravno? Ne mora da se gleda TV od providera.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...