Jump to content

Photo

Audax 0215 Full Range

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 25 April 2012 - 23:56

Pozdrav svima! Molio bih raspoložene kolege forumaše da mi pomognu da dodjem do nekih konkretnih informacija za ove izuzetne drajvere,jer sam se posle slušanja u improvizovanim kartonskim kutijama,odlučio da pravim najozbiljnije moguće kabinete.
Ako neko prepoznaje,ili može da da informaciju koji je ovo u stvari model,mnogo bi mi pomoglo u pravljenju proračuna za pravljenje kutija.
Na zvučnicima piše Audax 0215 i ništa više.Prečnik je 16.5cm,ako računam od plute do plute,vešanje je providno harmonika 2cm,a veličina membrane je 11cm.Na Google-u nisam uspeo da nadjem ništa o njima,pa me interesuje,ako neko zna koja je ovo mera u inčima?
Ako je neko pravio kabinete za ovu veličinu drajvera,mogao bi da mi kaže do koje litraže mogu da idem da bi dobio najviše?
Ja sam ih za sada stavio u kartonske kutije,unutra je takodje ispoštovan tunel od kartona naravno ,jer mi je lakše da pomeram ugao i da eksperimentišem.

Trebaju mi saveti u vezi pojačavanja stranica da bih dobio bolji zvuk,tj da karton manje zveči.Da li da dodam i sa strane i nazad i napred još po jedan sloj kartona,ili da učvrstim samo predju i zadnju stranicu?
Da li je bolje da dodam unutar kutije damp masu koja ide u svaki normalan zvučnik,ili da tunel unutra ostne samo od kartona tj nepresvučen?
Kakva vrsta kutije ili tunela će mi dati najviše basa?
Za sada mi je ovako najlakše da eksperimentišem,jer karton i selotejp mogu lako da sečem,ali kad budem uradio kutije biće ispoštovani svi standardi.

Attached Thumbnails

• DSCF8025.jpg
  • DSCF8026.jpg
  • DSCF8048.jpg

Install flash.

#2 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 26 April 2012 - 00:02

Evo još slika kako sada ja to slušam i eksperimentišem,pa ako neko ima neku sugestiju u vezi toga na šta posebno da obratim pažnju,mislim na veličinu otvora,na samu izvedbu probne kutije,svaki savet mi je dobro došao,jer kad bi ovo sve probao sa medijapanom mnogo bi me skupo iznelo.A da ne bude zabune zvuk iz ovih malih ,,Audax-a'' je božanstven:)

Attached Thumbnails

• DSCF8066.jpg
  • DSCF8068.jpg
  • DSCF8069.jpg

#3 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 26 April 2012 - 00:52

Našao sam da je to model hp audax 17cm ref hif 17 2cp6 8 ohms

#4 DYNABLASTER

DYNABLASTER

Member

• Članovi
  • Pip
  • 627 posts
  • LocationFootog

Posted 26 April 2012 - 19:20

valjalo bi da izmeris tsp i frekventni odziv

a ostavi se medijapana, on je dobar samo za woofer, za kutiju je bolja iverica a ponajbolja sperploca, i imas poruku na privates :D

#5 toN_Jones

toN_Jones

A H

• Članovi
  • PipPip
  • 9,839 posts
  • LocationСтари Кошутњак - Најлепши део Београда

Posted 27 April 2012 - 00:05

Кол'ко Ја видим ти звучници нису "Фул Ранге".

:wave2

#6 DYNABLASTER

DYNABLASTER

Member

• Članovi
  • Pip
  • 627 posts
  • LocationFootog

Posted 27 April 2012 - 00:31

nisu ni ovi pa jesu :D
http://www.madisound...um-cone-woofer/

#7 toN_Jones

toN_Jones

A H

• Članovi
  • PipPip
  • 9,839 posts

Posted 27 April 2012 - 00:35

Е то је већ звучник :thumbsup2

#8 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 27 April 2012 - 07:46

Е то је већ звучник :thumbsup2

Izgled vara,zato sam ih i probao u kutiji da vidim kako će da odsvira sve ono što već poznajem.Ovaj zvučnik definitivno svira sve što i ovi moji drugi po kući.Interesuje me jedna stvar,koliko je karton umrtvljen materjal da bih ja mogao dalje da ekspermentišem sa ovakvim kabinetom?Zgodno mi je za rad,jer i kad pogrešim nešto,samo skalper i selotejp,i vratim kako je bilo.Moje pitanje je da li bih trebao da dodatno oblepim sa novim slojem kartona bočne stranice,i da li bih trebao da oblozim tunel sa filcom,ili može i ovako?

#9 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 27 April 2012 - 08:15

Nalazim nešto slično na netu,ali nije ista veličina magneta,a meni liči na 30 vati 94db 1v /1m

#10 toN_Jones

toN_Jones

A H

• Članovi
  • PipPip
  • 9,839 posts

Posted 27 April 2012 - 08:36

Interesuje me jedna stvar,koliko je karton umrtvljen materjal da bih ja mogao dalje da ekspermentišem sa ovakvim kabinetom?Zgodno mi je za rad,jer i kad pogrešim nešto,samo skalper i selotejp,i vratim kako je bilo.Moje pitanje je da li bih trebao da dodatno oblepim sa novim slojem kartona bočne stranice,i da li bih trebao da oblozim tunel sa filcom,ili može i ovako?

Добар је картон, могао би да пробаш неки пуниоц као на пример вештачка вата!

#11 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 27 April 2012 - 12:14

Da li bi dodavanjem slojeva kartona,dobio ozbiljan zid kao i neki sendvič materjal od čvrstog materjala?Interesuje me vaše mišljenje.

#12 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 27 April 2012 - 12:17

Negde sam našao na nekim francuskim forumima,da ovaj drajver lepo svira u 64 litara zapremini,pa me interesuje,pošto mi je cilj da dobijem na voluminoznosti,da li je svejedno,ako zvucnik pravim kao ploči sa tom litražom,ili je bolje da bude ovakav duboki kvadar? Da li neko ima iskustva?

#13 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 27 April 2012 - 12:28

Mene u prvom redu interesuje da li mogu sa ovako napravljenim kabinetom da dobijem kompletnu priču,jer je ovo najlakše pozicionirati u stanu,ako neko ima iskustva neka napiše nešto:)

Attached Thumbnails

• June.03.2011 082.JPG

#14 toN_Jones

toN_Jones

A H

• Članovi
  • PipPip
  • 9,839 posts

Posted 27 April 2012 - 13:18

Mene u prvom redu interesuje da li mogu sa ovako napravljenim kabinetom da dobijem kompletnu priču.

Пробај!

#15 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 27 April 2012 - 13:51

Пробај!

:wave2Pa i to si u pravu,mada čekam nekog sa iskustvom,da ne krojim bez veze:))Da mi nije tebe sa tom jednom reči propade mi tema,a niko ništa da mi napiše :plakanje :plakanje :plakanje

#16 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 27 April 2012 - 14:21

Da li je neko slušao ovakvu verziju pa da mi napiše nešto ....

Attached Thumbnails

• 3y67kt4.jpg

#17 DYNABLASTER

DYNABLASTER

Member

• Članovi
  • Pip
  • 627 posts
  • LocationFootog

Posted 27 April 2012 - 17:46

ima Solaja slicne kutije pa mozete probati :)

#18 sule

sule

Member

• Članovi
  • Pip
  • 816 posts

Posted 28 April 2012 - 11:24

KOja je to konstrukcija,jel transmisija? :wave2

#19 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 29 April 2012 - 00:56

KOja je to konstrukcija,jel transmisija? :wave2

Ima neko tunelče,ali se mnogo lepo čuje:)

#20 okibokis

okibokis

Member

• Članovi
  • Pip
  • 348 posts
  • LocationSmederevo

Posted 29 April 2012 - 14:43

Da li neko zna gde moze da se nabavi nacrt ovog VTL kabineta?Hteo bih da ga pravim,ali na Google-u nema nešto informacija,a možda i ima ,ali ja ne znam da nadjem.To je ustvari Kabinet koji je fabrički predvidjen za Jordan j92 s full range.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

AV impuls