Nemam sta da se ljutim,u tvojim predrasudama prema svemu sto je Englesko gubis samo ti,ali imas naravno pravo na njih.Ja na primer uzivam u japanskoj zvucnici i jedva cekam da je umontiram u Linn rucku sa natpisom Made in Japan.
Ipak se ljutis ali ne treba. Nisu predrasudi nego 30 godina iskustva i mnostvo Engleske elektronike je proslo kroz kucu,. Za zvucnike uvek glasam ali za ovo na struju nazalost ........jos jednom nemoj se ljutiti nisam mislio niciju opremu da vredjam, a po najmanje da vredjam i nekog vlasnika iste. Moras priznati ako imas neka iskustva da i Mcintosh i Krell i Accuphase i Mark i Jeff i mnogi drugi imaju boljih stvari od Naim-a. pa i Linn-a ali ja nisam ljubitel ni Meridian pojacala, CD uredu ali pojacala ne. Inace ja sam ziveo jedno vreme u Engleskoj i imao prilike da se naslusam njihovih uredjaja ali i da se nacitam njihovih recenzija. Casopisi koji se prave da jedan Accuphase ne postoji ili Leben ili Air Tight itd. a pokusavaju da nametnu samo svoje. Shvatam i da su ovde stizali uglavnom Engleski casopisi pa nasi ljudi odatle i vuku tu ljubav prema uredjajima koje Englezi ocene pozitivno, a slabo je bilo dodira sa Americkom ili Italijanskom ili Svedskom , Danskom skolom zvuka,od Japanaca se forsirala samo neka konzumna tehnika jer ona nije ugrozavala "Engleski kvalitet", Da ne duzim, molim te da se ne vredjas jer nisam mislo nista lose vec samo da ljudi ne daju predloge koji mene u startu ne mogu da privuku, nista vise.
Obozavam Engleski fudbal. njihova sela, dvorce, volim cak na odredjen nacin i njihovu prepotentnost (voleo bih da je i mi kao narod imamo na odredjen nacin) i mnoge druge stvari ali nisam cuo Englesko pojacalo koje po meni bar blizu imitira zvuk instrumenata uzivo, Njihov aristokratski nacin zivota se odslikava u njihovoj skoli zvuka a ta aristokratija cesto zivi na racun drugih jer nemaju svoje finansije za takav zivot kakav zive , uvek su me ostavljali potpuno ravnodusnim a to je najgore kod uredjaj, cak i taj bas kojim se toliko hvale kod uredjaja je obicno previse mekan , a slusati violinu ili klavir na taj nacin nije bas preterano prijatno narocito ako znate kako ta violina zvuci uzivo,.da ne idemo vise off,.
MOLIM SVE da se ne ljute na mene sto ne vidim nista u Engleskim pojacalima, to je samo moje skromno misljenje , nista vise.
unapred hvala