Jump to content


Loša iskustva sa turisti�kim agencijama...


Vlaxxy

Recommended Posts

Kako se sad spremamo svi za godiÅ¡nje odmore i planiramo putovanja, mislim da ne bi bilo loÅ¡e otvoriti jednu temu gde bismo podelili svoja iskustva sa turistiÄkim agencijama i omogućili jedni drugima da ne prolazimo kroz ista neprijatna iskustva.

Mi smo u martu putovali sa agencijom EuroJet na zimovanje u Les2Alpes, koje je bilo sve samo ne profesionalno organizovano.

Nakon svih problema koje smo doživeli sa njima, još je gore bilo kako se agencija pokazala nekorektno po pitanju našeg zahteva da se utvrdi odgovornost za nastale probleme i štetu.

Najveći problem se javio prilikom odlaznog putovanja autobusom na odrediÅ¡te, kada je naÅ¡a grupa ostavljenja u hladnom autobusu bez grejanja 8,5 sati na slovenaÄkom autoputu! Autobus se pokvario u ponoć, neposredno posle prelaska slovenaÄke granice. Agencija EuroJet, odnosno njen predstavnik (vodiÄ na putovanju), nije preduzela niÅ¡tada nam olakÅ¡a neprijatnosti na putovanju, ubrza dolazak servisera, omogući alternativni prevoz ili smeÅ¡taj u sluÄaju nužde! Ceo autobus sa putnicima u njemu, je Äekao do 8 ujutru , sve do pojavljivanja slovenaÄkog servisera, koji je otklonio kvar. Ovom prilikom saznali smo da serviserska služba radi Äitavu noć, ali ih niko nije ranije i hitno obavestio o kvaru autobusa. Servisnoj službi je poslat faks a nije pozvana telefonom, nama je non stop priÄano da se za pola sata reÅ¡ava problem i da nastavljamo putovanje, Å¡to se nije dogodilo,

Vlasnica Agencije koja je organizovala putovanje ’EuroJet’ nije obaveÅ¡ten o kvaru, vodiÄ nije imao broj telefona.

Drugi problem javio se nakon prelaska francuske granice kada se autobus opet pokvario. Tada smo Äekali 3 sata da doÄ‘e drugi autobus po nas! Ukupno provedeno vreme u hladnom autobusu u toku ovog putovanja trajalo je 11 sati!

Posledice ovoga su das u neki prehlađeni stigli u skijalište i izgubili prvih nekoliko dana.

Tokom samog boravka tamo, ostavljeni smo vodiÄu koji se sve vreme sklanjao od gnevnih putnika i koji nikada nije ni bio u tom mestu.

Na naÅ¡u žalbu, upućenu u zakonskom roku, nismo dobili zvaniÄan odgovor Agencije Eurojet u zakonom propisanom roku od 15 dana. Tražili smo da se utvrde odgovorni za organizaciju putovanja pokvarenim autobusom, nekvalifikovanim vodiÄem, i odsustvo pomoći putnicima tokom putovanja i tokom boravka u skijaliÅ¡tu, kao i da se predloži odgovarajuće reÅ¡enje za obeÅ¡tećenje.

Nakon isteka ovog perioda, nama sada preostaje da uputimo žalbu TuristiÄkoj inspekciji, Å¡to ćemo i uraditi.

Ukoliko imate sliÄnih iskustavam, dopiÅ¡ite ovde, pa da pomognemo jedni drugima da izbegavamo diletante.

Naslov editovao Paja

Link to comment
Share on other sites

Najbolji savet je da se putuje bez koriscenja usluga tzv. turistickih agencija, jer je to sada veoma jednostavno,a nakon sto su ukinute vize za Evropu (i Japan nam ukida vize od 01.05.2011.). Ukljuci se lepo PC, pa se malo izGoogla, pa se spakuje kofer, pa se startuje agregat osobnog vozila na motorni pogon, pa se eventualno ukljuci i navigacija (naravno pored audio sistema) i lepo se uputite ka zeljenoj destinaciji. Smestaj moze da se bookira preko neta, a i ne mora, jer ce ga uvek biti gde god i kad god da stignete, a i bolje je prvo videti svojim ocima sta se placa.

Agencije (domace) zaobilaziti u sirokom luku. Problem moze biti samo ako neko bas ne zna ni rec nekog stranog jezika, a narocito engleskog, mada uz dobru volju . . . :type

Link to comment
Share on other sites

Lepo je to kada se ide kolima,ali pokushaj da udjesh u charter let za neko od Grchkih ostrva,ili za Tunis i Egipat (ko sme).Naravno,to je moguce samo uz aranzman preko neke od turistichkih agencija,a da ne pominjem cene redovnih letova.Takodje bih naglasio da obavezno pre bilo kakvih rezervacija,obavezno proverite ocene smeshtaja na http://www.tripadvisor.com/

Link to comment
Share on other sites

Najzabavniji naÄin putovanje jest u sopstvenoj organizaciji.

No, i tu može biti iznenađenja, kao u Bugarskoj :)

Ali, to je posebna priÄa.

Kada platite uslugu transporta i smeÅ¡taja, onda oÄekujete da dobijete viÅ¡e od vozaÄa koji će vas prevesti i hotelskog kreveta. Izgleda da naÅ¡i turistiÄki radnici ne shvataju kao deo svoje profesionalne dužnosti.

Pozitivan primer je agencija Relax, koja je uvek imala odliÄnu organizaciju i prijatno i informisano osoblje.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Naj prijatnije iznenaÄ‘enje je bilo organizovano utovanje u Bugarsku (baÅ¡ onda kad sam naj manje oÄekivao) a ispalo super.

Naj lepÅ¡e letovanje je bilo u sopstvenoj režiji , spakovao u transportnu torbu svu svoju civilku, auto me Äekao 200m od kasarne, devojka na autobuskoj i pravac MORE, 10 dana spavanja u kolima i ruÄanja na nogama, odmor od brijanja i obaveza , ROCK*n*ROLL BABY.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sto se EUROJET-a tice mogu da kazem da sam cuo jos losih informacija tako da ih treba zaobilaziti.

United nova agencija sa egipatskim valsnikom, posle dobrog starta izgleda da je upala u probleme i da su se vlasnici posvadjali dok se ne pomire sva putovanja preko jnih su rizicna (egipatski vlasnik je bio taj sa svim kontaktima u egiptu, a prica se da su sotali bas duzni hotelima dole, citaj moguci konte)

u drugoj temi sam pomenuo jolly ali posto su oni ugaseni to vise niej reizik, u istoj temi sam pomenuo i kontiki koji se idalje drzi ali idalje postoji rizik

napomenuo bih i unisturs sa kojima sam jedne godine isao u budimpestu na docek a nismo dobili nista od onoga sto je obecano, tako da smo ove godine na docek isli u svojoj reziji u bec ... (www.booking.com)

http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/cirilica/67/rir.html je koristan link moze da se vidi da li je neka agencija bila u blokadi

takodje je uvek korisno proveriti na apr, napr. kada se ukuca sadrzi big blue izadju razne neke firme i onda se covek zapita, zasto je big blue travel ugasen?

http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Search/GeneralEnterpriseSearch.aspx

mali off pokusavao sam da nadjem one hi fi da li neko zna pod kojim nazivom su registrovani u apr-u?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...