idanijel Posted May 10, 2012 Report Posted May 10, 2012 imam yamaha rxv 395 risiver kupljen nov 1998g i eltax siphony 8.2 i Heco interior plus 202 dali bi osetno poravio zvuk sa Denon pma 655r (iako je slabiji na papiru) heco mi je trenutno uz akai aa 1020 1978g na b sistemu. inace koje pojacalo' voli' Heco kutije kakav je nad sa nemcima?
idanijel Posted May 19, 2012 Author Report Posted May 19, 2012 kazu da je zvuk tamniji na nadu,a heco daje veoma cist svetao zvuk pa reko mozda odgovaraju.
uzvarb Posted May 19, 2012 Report Posted May 19, 2012 Sto se tice Heko zvucnika moguce ( nemam dovoljno iskustva ), ali ako je u pitanju Visaton, MB quart ili Quadral, tesko. Nisu ni sve svabe iste.
civi Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 Sto se tice Heko zvucnika moguce ( nemam dovoljno iskustva ), ali ako je u pitanju Visaton, MB quart ili Quadral, tesko. Nisu ni sve svabe iste.
Dekica Posted June 16, 2012 Report Posted June 16, 2012 Ovaj Denon će sigurno bolje svirati od tvoje Yamahe, ja se tu ne bi dvoumio uopšte
brkica Posted June 16, 2012 Report Posted June 16, 2012 Ovaj Denon će sigurno bolje svirati od tvoje Yamahe, ja se tu ne bi dvoumio uopšte
Dekica Posted June 16, 2012 Report Posted June 16, 2012 po meni, denon i jamaha imaju dosta slican karakter zvuka
TERMINATOR Posted June 16, 2012 Report Posted June 16, 2012 ''greÅ¡iÅ¡ sinko, ovaj, silno greÅ¡iÅ¡''. 5.1 risiver nikako ne može da ima dobar zvuk kao obiÄno stereo pojaÄalo. Lepo reko jedan moj prijatelj '' ja imam samo dva uva''
black coffe Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Ako u bendu ima 5 Älanova tvoj ih prijatelj sa svoja 2 uha na žalost vjerovatno ne Äuje
gvlada Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 ''greÅ¡iÅ¡ sinko, ovaj, silno greÅ¡iÅ¡''. 5.1 risiver nikako ne može da ima dobar zvuk kao obiÄno stereo pojaÄalo. Lepo reko jedan moj prijatelj '' ja imam samo dva uva''
Dekica Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Ako u bendu ima 5 Älanova tvoj ih prijatelj sa svoja 2 uha na žalost vjerovatno ne Äuje
gvlada Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Taj tvoj prijatelj ne zivi u crtanom filmu, u stvarnom svetu postoji i treca dimenzija, pa refleksija od zidova, pa razna cudesa. Usi ti se ne nalaze na celu nego sa strane i imaju mnogo siri raspon hvatanja zvucnih talasa nego samo ispred. Zamisli da si u pravu i da cujes samo spreda... glava bi morala da ti radi kao roto reklama da te nesto ne zgazi kad prelazis ulicu.
Dekica Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Imas odmah demant u temi Danijelovog Sony sistema, gde su ljudi ishvalili surround risiver kako fantasticno radi stereo zvuk. Znam jos jedan, tacnije 2 sistema gde Onkyo AVR odlicno pustaju stereo zvuk. Inace, ti ne cujes sta se desava iza tebe? Kako prelazis ulicu covece?
Dekica Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Taj tvoj prijatelj ne zivi u crtanom filmu, u stvarnom svetu postoji i treca dimenzija, pa refleksija od zidova, pa razna cudesa. Usi ti se ne nalaze na celu nego sa strane i imaju mnogo siri raspon hvatanja zvucnih talasa nego samo ispred. Zamisli da si u pravu i da cujes samo spreda... glava bi morala da ti radi kao roto reklama da te nesto ne zgazi kad prelazis ulicu.
nkrgovic Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Za iste pare AV risiver u stereo zvuku je obicno losiji. AV sistem moze da svira fantastican stereo, ali to, pre svega, podrazumeva da imas AV procesor koji je konstruisan kao DAC + analogni preamp, a ne neki koji radi sve digitalno. Ovi drugi, a u koje, koliko ja znam, spada velika vecina, sav ulazni signal prvo konvertuju u digitalni, pa onda procesiraju dalje, a taj sistem AD pa DA konverzija neminovno unosi gubitke.
Dekica Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Za iste pare AV risiver u stereo zvuku je obicno losiji. AV sistem moze da svira fantastican stereo, ali to, pre svega, podrazumeva da imas AV procesor koji je konstruisan kao DAC + analogni preamp, a ne neki koji radi sve digitalno. Ovi drugi, a u koje, koliko ja znam, spada velika vecina, sav ulazni signal prvo konvertuju u digitalni, pa onda procesiraju dalje, a taj sistem AD pa DA konverzija neminovno unosi gubitke.
gvlada Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Batice sve si bolji i bolji... Pa ti prelaziÅ¡ ulicu uÅ¡ima a ne oÄima Izgleda da ti živiÅ¡ u crtanom filmu, Äim spominjeÅ¡ uÅ¡i na Äelu i sl.stvari...
gvlada Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Za iste pare AV risiver u stereo zvuku je obicno losiji. AV sistem moze da svira fantastican stereo, ali to, pre svega, podrazumeva da imas AV procesor koji je konstruisan kao DAC + analogni preamp, a ne neki koji radi sve digitalno. Ovi drugi, a u koje, koliko ja znam, spada velika vecina, sav ulazni signal prvo konvertuju u digitalni, pa onda procesiraju dalje, a taj sistem AD pa DA konverzija neminovno unosi gubitke.
Dekica Posted June 17, 2012 Report Posted June 17, 2012 Ma skroz si u pravu, Äak svi najskuplji sistemi i najveći audiofili imaju surround recivere a ne lapmaÅ¡e i pojaÄala... Nisi realan.Tvoja priÄa je ''ja vozim jugo i on je najbolji na svetu''. Jel ÄujeÅ¡ samog sebe '' da bi AVR bio kvalitetniji mora da ima kvalitetne delove''. E, tu sam se slatko nasmejao, pa naravno da bi neÅ¡to bilo kvalitetno mora da ima kvalitetne delove, kako li si samo to zakljuÄio? A tek reÄenica ''pojaÄalo je dosta prostiji ureÄ‘aj''. Kad smo kod kvaliteta pre nego Å¡to se upustiÅ¡ u dalju raspravu prvo se raspitaj koliko koÅ¡taju razne licence za dolby digital (pro logic I i pro logic II), dts... itd. itd. pa razmisli koliko ti para ostaje za kvalitetne delove i po tebi ''komplikovanu'' elektroniku? Kao Å¡to rekoh ne udaljavajmo se sa teme... Shvatili smo da je AVR najbolji ureÄ‘aj na svetu i predlažem da odmah ukinu proizvodnju klasiÄnih pojaÄala... mada, Äudi me da do sada nisu to uradili?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.