Jump to content

subwoofer uz bowers cm1

vivan

Recommended Posts

Posted

Poštovani,

molim za savjet vezano za subwoofer . Zanima me što mislite koji bi pasao uz moju konfiguraciju.

Imam bowers cm1 zvuÄnike, rotel 1062 pojaÄalo.

Do 400 eura.

Hvala puno unaprijed!

Posted

20 m2 je dio u kojem sluÅ¡am, al je povezan s ostatkom dnevnog boravka, tako da je sve zajedno 35 m2. Al nije bitno kako zvuÄi u tom ostatku (kuhinja dnevni) nego samo mi je bitno kako zvuÄi u tom dijelu sobe u kojem sluÅ¡am (oko 20 m2). Prostorija je dosta akustiÄna.

Posted

CM 1 sam sluÅ¡ao u viÅ¡e navrata i u razliÄitim sistemima kao i veliÄinama prostorija.Niti u jednom trenutku nisam uoÄio nedostatak basa.Isto tako sam imao prilike posluÅ¡ati i vrhunske subove i iskreno nikad mi se nije svidilo ono Å¡to Äujem ili bolje reći osjetim.U pravilu samo naprave zbrku u prezentaciji.Sub ima smisla u kuÄnom kinu gdje dolaze do izražaja kod povremenih udara basa.Na tvom mjestu radije bih se poigrao sa smjeÅ¡tajem zvuÄnika u prostoru a recimo novac koji si mislio uložiti u sub prenamjeniti u kvalitetnije pojaÄalo.CM 1 je dosta neefikasna kutija i voli snažnija pojaÄala,tada prodiÅ¡e punim pluÄima samim tim se i bas profilira.Za kombinaciju integrirac sateliti woofer je potrebno imati ogromno iskustvo i predznanje da bi to prosviralo kako treba inaÄe ÄeÅ¡ proći kao i većina koju znam a to je da im wooferi stoje ugaÅ¡eni i rijetko kad ih pale jer su ih vremenom poÄeli iritirati.

Posted

CM 1 sam sluÅ¡ao u viÅ¡e navrata i u razliÄitim sistemima kao i veliÄinama prostorija.Niti u jednom trenutku nisam uoÄio nedostatak basa.Isto tako sam imao prilike posluÅ¡ati i vrhunske subove i iskreno nikad mi se nije svidilo ono Å¡to Äujem ili bolje reći osjetim.U pravilu samo naprave zbrku u prezentaciji.Sub ima smisla u kuÄnom kinu gdje dolaze do izražaja kod povremenih udara basa.Na tvom mjestu radije bih se poigrao sa smjeÅ¡tajem zvuÄnika u prostoru a recimo novac koji si mislio uložiti u sub prenamjeniti u kvalitetnije pojaÄalo.CM 1 je dosta neefikasna kutija i voli snažnija pojaÄala,tada prodiÅ¡e punim pluÄima samim tim se i bas profilira.Za kombinaciju integrirac sateliti woofer je potrebno imati ogromno iskustvo i predznanje da bi to prosviralo kako treba inaÄe ÄeÅ¡ proći kao i većina koju znam a to je da im wooferi stoje ugaÅ¡eni i rijetko kad ih pale jer su ih vremenom poÄeli iritirati.

Posted

A neznam, probao sam ih postaviti na sva moguÄa mjesta, i definitivno fali dubine, punoÄe i basa. Ako ih stavim daleko od sebe i blizu zida ima basa ali samo bruji, nema definiciju niti dubinu, te se gubi finoÄa i detalji srednjih/ visokih frekvencija. Tj. poÄne zvuÄati kao obiÄni ne-hifi zvuÄnik. Tako da ih držim daleko od zidova, bliže meni. I tu zvuÄe super visoki tonovi, te srednji, recimo kad sluÅ¡am cello zvuÄi jako autentiÄno, al opet se Äuje da fali donje srednjetonske/bas frekvencije. Basova praktiÄno nema. Kad se sluÅ¡a rock pogotovo udarac bas bubnja nije ni blizu realan, nema puninu te basa. Tako da sam doÅ¡ao do ideje da bi možda subwoofwer pomogao. Ne želim naravno previÅ¡e basa, želim samo da se jasno Äuju frekvencije koje ove male kutije nemogu reproducirati. Ako tko ima kakav savjet bio bih mu iznimno zahvalan.

Posted

nemoj woofer,neces ga nikada uštimat i samo ces se iznervirati.

woofer mi djeluje kao rjesenje samo za sviranje ispod 40 hz,tj baÅ¡ najnize frekvencije,Å¡to povlaÄi velike sobe i skupe woofere.

Posted

Pitanje je da li zelis da dopunis najnize frekvencije ili pojacas bass. CM1 ima mozda i previse bass-a u opsegu koji moze da odsvira. Dobrim delom je zamracen i srednji opseg zbog preobilnog bass-a. Nemoj vufer sa njima, neces vise imati srednji i visoki opseg... sve ce biti u bass-u. Imao sam te kutije oko godinu dana i probao na njima 10-tak pojacala. Sa novim rotelima dobro sviraju i sa njima nisu tako mracne, tj. sve je tako kako treba. Probaj drugacije pozicioniranje. Te kutije su prilicno osetljive na razdaljinu od zadnjeg zida. Sto ih vise primaknes zidu imaces vise bass-a, ali nekvalitetnog... Ja sam cak morao da koristim sundjere u refleksima.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...