goxy62 Posted May 10, 2012 Report Posted May 10, 2012 da li neko zna da li je potrebno skidati ovo crveno Å¡to je obojeno preko licni ili ne odnosno da li je neko to već radio i kako odnosno Äime.napominjem da su u sredini bakarne licne koje nisu obojene, a oko njih su tanje licne koje jesu.
dzigibau Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Nisam siguran da ces uspeti sa razredjivacem.Proizvodjac kaze" Dimethylformamid".E sad gde to naci ovde....
dzigibau Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Imao sam pomenuti kabl. Mislim da je jako dobar ali skidanje izolacije sa tih licni muka ziva.... i mislim jedino moguce uz "hemiju" !!!
pera451 Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Mislim, prvo prouciti svojstva sredstva, da li se radi u otvorenom ili zatvorenom itd. Goxy je pravnik, zato uputstva moraju da budu jasna .
uzvarb Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Dimethylformamid has been linked to cancer in humans, and it is thought to cause birth defects. Ovo kaze vikipedija...
polatreid Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Dimethylformamid zaobilazi u sirokom luku(ukoliko uopste uspes da dodjes do njega).
dzigibau Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Dimethylformamid has been linked to cancer in humans, and it is thought to cause birth defects. Ovo kaze vikipedija...
uzvarb Posted May 13, 2012 Report Posted May 13, 2012 Pa da je neozbiljno jeste, manje vise zbog raka, sta nas sve truje...od jednog ciscenja kabla nece nam biti nista ako se pridrzavamo osnovnoh stvari. Mislim da se ne dira golim rukama, trljaju oci, guraju prsti u usta...Ima i opasnijih materija sa kojima baratamo a da i ne znamo. Rastvorljiv je u vodi tako da se moze efikasno oprati i rak poslati u crno more...Salim se malo. Pitanje je gde nabaviti to?
goxy62 Posted May 14, 2012 Author Report Posted May 14, 2012 hvala na svim komentarima al ne kapiram da naprave kabl sa kog moram da skidam neku boju sa licni ,mislim što su onda uopšte bojili licne, mada moram da kažem da spojeni i ovako dobro sviraju tako da neznam da li bih nešto dobio sa ovom hemijskom operacijom.
gvlada Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 http://www.centrohem.co.rs/tc_chemicals.php?id=134
uzvarb Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 hvala na svim komentarima al ne kapiram da naprave kabl sa kog moram da skidam neku boju sa licni ,mislim što su onda uopšte bojili licne, mada moram da kažem da spojeni i ovako dobro sviraju tako da neznam da li bih nešto dobio sa ovom hemijskom operacijom.
lukaluka Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Dimetilformamid je izuzetno kancerogen i u nekim zemljama u inostranstvu se nalazi na listi zabranjenih supstanci, a gotovo svuda se preporuÄuje izbegavanje. Nemojte se sa tim zezati, odmah zaboravite na njega.
pera451 Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Pored toliko interesantnijih zabranjenih sustanci, Vi bas nadjoste ovo...
Silver Surfer Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Dimetilformamid su koristile radnje za hemijsko ciscenje... cesce se sretao Dimethyl Formaldehyde koji su mnogi koristili za rastvaranje lepkova... u svakom slucaju oprez!
Willi Studer Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Aman, nećete se razboleti niti otrovati od umakanja Äetiri kraja kabla u boÄicu od kapi za nos na terasi na kojoj duva povetarac. Pitanje je samo gde nabaviti tu hemikaliju koja skida izolaciju sa bakarnih licni. Svojevremeno smo imali istu temu i ne sećam se da je neko ogoleo kabl hemijski. Umesto toga su grejali kabl i sagorevali izolaciju na krajevima, Äak sam i sam to radio.
空也 Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Postoje u farbarama razni paint stripperi. Znaci sredstva koja rastvaraju i skidaju staru farbu sa raznih predmeta radi ponovnog farbanja Neki od njih u sastavu imaju nesto slicnog naziva dimetilformamidu, tako da je i dejstvo mozda slicno. http://en.wikipedia.org/wiki/Paint_stripper Treba probati. Ako uspes, javi ovde da i mi znamo koji proizvod deluje. .
dzigibau Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Grejanjem (upaljacem) se moze skinuti izolacija sa ovog kabla.E sad pitanje je kako bakar ,a u ovom slucaju vrlo tanke licne bakra reaguju na ekstremnu toplotu kojom su u ovom slucaju izlozene!!??
zoranzu Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Grejanjem (upaljacem) se moze skinuti izolacija sa ovog kabla.E sad pitanje je kako bakar ,a u ovom slucaju vrlo tanke licne bakra reaguju na ekstremnu toplotu kojom su u ovom slucaju izlozene!!??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.