Ljuba Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Kada ste poslednji put Äuli da je neko sa ovih prostora pravio ozbiljan gramofon? Mi smo Äuli… hmmmm… davno… BeÅ¡e li to neki veoma fin gospodin Kuzma u Sloveniji? No, ovaj koji predstavljamo delo je mladog Äoveka, naÅ¡e gore lista. Kada mi je pre mnogo vremena prijatelj rekao da Igor Gligorov, danas vlasnik firme TT Recycled, pravi gramofon u sopstvenoj režiji, pomislio sam koliko li taj Äovek mora imati ljubavi u sebi prema spravama Äiju je preteÄu izmislio i patentirao Tomas Edison joÅ¡ 1877. godine! Jednostavan gramofon možda i nije tako teÅ¡ko napraviti: uzmete tanjir, motor i kontrolu od jednog, ruÄku od drugog, naÄ‘ete dobrog stolara i dobićete neÅ¡to. Ali napraviti kvalitetan, ozbiljan gramofon nije lak posao. Audio-komponente generalno ne vole vibracije. Gramofon je tu joÅ¡ gori: on ih baÅ¡ mrzi, iako živi od njih, ali samo od onih dobrih. Å taviÅ¡e, komponente gramofona vole da se udvaraju jedne drugima, kao u starim romanima. Ostatak testa proÄitajte u Hi-Files magazinu #47. ProÄitajte ceo Älanak
paja959 Posted April 30, 2012 Report Posted April 30, 2012 Puno srece Igoru ,zaciljan cenovni segment vrvi od konkurencije,i nije bezazlen,i nadam se da ce stici dalje od D.Cubrilovica-Cubresa
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.