Donkey Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Nikako da izbunarim temu, a znam da je bila. Gde toga ima?
Milos A Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Yugovinil (blago matirane), Pinball (sjajne)
vilenjakvili Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 a unutrashnji ??? u PBW nikako da stignu, Spoljashnjih ima i na berzi i dosta su povoljni, mislim da sam ih placao 500din/100, bilo kod Nishlija mat kao Borkovi
Bujodrag Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 a unutrashnji ??? u PBW nikako da stignu,
VU metar Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Koja je oÄekivana cena za unutraÅ¡nje u PBW?
HiFi User Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Pa ja pre 10-ak dana kupih u Pinball-u unutrašnje omote sa najlonskom postavom, 30 din/kom.
Pirke Posted April 27, 2012 Report Posted April 27, 2012 Nova radnja Leila ima prave stvari, 100 dinara komad http://www.amazon.com/Mobile-Fidelity-Original-Master-Sleeves/dp/B001LQSFKY Možda je skupo ali vrhunska je izrada
Donkey Posted April 27, 2012 Author Report Posted April 27, 2012 Meni su se svidjale te od Nislija (non-mat) Ako ih ima jos , trebaju mi pa ako moze neka postavi kod vocjara ili sl.
vilenjakvili Posted April 27, 2012 Report Posted April 27, 2012 Pa ja pre 10-ak dana kupih u Pinball-u unutrašnje omote sa najlonskom postavom, 30 din/kom.
vele074 Posted May 2, 2012 Report Posted May 2, 2012 Pozdrav iz Nisa blago matirane 12' - 8 din. dolazim u NS u subotu na berzu ili 063 775 77 79
Dragan Posted May 2, 2012 Report Posted May 2, 2012 Latite se posla...Već tri godine sam izraÄ‘ujem omot za ploÄe...Od lesonita sam izradio Å¡ablon a na pijacama kupim od prodavaca najlonskih kesa takozvane Ä‘akove za smeće(vi kupite ono Å¡to se nudi kod vas a ima Å¡irinu veću od 310 mm i birate vrstu folije koja vam se uÄini najbolja).Dvadeset komada za 100 dinÄ‘i a iz jednog komada dobijam dva omota.Folija je matirana vrhunska,slobodno mogu reći hi end.Na radnu povrÅ¡inu postavite drvenu ploÄu i na njoj lemilicom prateći formu Å¡ablona date oblik omotu(lemiica vari i istovremeno odseca foliju).OÅ¡trim nožićem proseÅ¡ete ravnu stranu i eto lepog i dobrog omota. Dok sluÅ¡am ploÄe uzmem pomenuti pribor i uz rakijicu ili ÄaÅ¡u vina(neophodan pribor) za tren oka izradim sebi par potrebnih komada.
Dragan Posted May 2, 2012 Report Posted May 2, 2012 Uskoro prelazim na izradu spoljnje plastiÄne folije koja stiti papirni omot.Tu je Å¡ablon kvadratiÄan a folija deblja i providna.U nju pakujem ploÄe koje to zaslužuju (hoću reći ne sve već one drage mi)
henk Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Nova radnja Leila ima prave stvari, 100 dinara komad http://www.amazon.co...s/dp/B001LQSFKY Možda je skupo ali vrhunska je izrada
Milos A Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Ako imaÅ¡ zaista vredne ploÄe onda nije straÅ¡no dati 100 dinara za dobar omot. ZnaÄi, omoti od 100 dinara nisu za Pulse i Brothers in Arms, nego za vredne ploÄe, ko ih ima. Negde sam proÄitao da je "statiÄki elektricitet, tj. njegovo odsustvo, najvažnija komponenta svakog gramofonskog sistema". Tako je. Džaba ti MC preamp od 1000 evra ako ploÄa neprekidno puca i skuplja praÅ¡inu iz vazduha.
Bujodrag Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 StatiÄki elektricitet nije toliki problem.PloÄa ne puc(ka) zbog njega.Istina, zbog njega vinil privlaÄi praÅ¡inu, ali, ploÄa se lako briÅ¡e i lako razelektriÅ¡e.Bitno je praÅ¡inu odmah obrisati, jer, Äak i ako je ploÄa potpuno suva, zrnca praÅ¡ine će se vremenom, uz vlagu iz vazduha, zalepiti za ploÄu. S druge strane, sam signal MC zvuÄnice je, u proseku, sto puta slabiji od signala uobiÄajenog CD plejera, pa je stoga vrlo osetljiv na elektromagnetno okruženje.
ras Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Ako imaÅ¡ zaista vredne ploÄe onda nije straÅ¡no dati 100 dinara za dobar omot.
Bujodrag Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Å to s' tiÄe, je l' te, unutarnjihâ„¢ omota za ploÄe, , kupio sam par ovih iz PW i meni su sasvim korektni.Mogli bi biti jeftinij, jer mi treba bar hiljadu komada, al' Å¡ta da se radi.
Bujodrag Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Hej , ras, vidi, duplirale su nam se poruke.Ja sam moju poslao samo jednom, ali u isto vreme sam dobio obaveštenje o novoj(tvojoj). Neka, važne poruke treba ponavljati! Veselo ti bilo!
Milos A Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Nekada mi ploÄe podivljaju od elektriciteta, a nekada ga nema uopÅ¡te, ko zna od Äega to zavisi - od vlage, temperature, mog Äi-ja, nemam pojma. U svakom sluÄaju doakao sam pucketanju: HQ magiÄna krpa, rastvor katjonskog surfuktanta i izopropil alkohola, i kvalitetan unutraÅ¡nji omot.
henk Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Ako imaÅ¡ zaista vredne ploÄe onda nije straÅ¡no dati 100 dinara za dobar omot. ZnaÄi, omoti od 100 dinara nisu za Pulse i Brothers in Arms, nego za vredne ploÄe, ko ih ima. Negde sam proÄitao da je "statiÄki elektricitet, tj. njegovo odsustvo, najvažnija komponenta svakog gramofonskog sistema". Tako je. Džaba ti MC preamp od 1000 evra ako ploÄa neprekidno puca i skuplja praÅ¡inu iz vazduha.
Bujodrag Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Nekada mi ploÄe podivljaju od elektriciteta, a nekada ga nema uopÅ¡te, ko zna od Äega to zavisi - od vlage, temperature, mog Äi-ja, nemam pojma. U svakom sluÄaju doakao sam pucketanju: HQ magiÄna krpa, rastvor katjonskog surfuktanta i izopropil alkohola, i kvalitetan unutraÅ¡nji omot.
Sonichammer Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Yugovinil (blago matirane), Pinball (sjajne)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.