Jump to content


zflazar

Donator foruma
  • Posts

    3,415
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    84

About zflazar

  • Birthday 07/15/1969

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Recent Profile Visitors

11,223 profile views

zflazar's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. Prava adresa za razjašnjenje ovakvih dilema bi bila služba podrške proizvođača [email protected] Bio bi veoma koristan odgovor iz prve ruke na ove dileme. Ako želiš, možeš ga podeliti sa nama. Ovaj hobi BTW ne dosadi nikada, jedino se decenijama menjaju prioriteti i interesovanja unutar njega.
  2. Mikrotalasnoj ? A sad ozbiljno. Uz gramofon si dobio kabl. Što je veliko dostignuće za XXI vek. Ranije si uz gramofon dobio i poklopac, ručku, zvučnicu, strujni i interkonekt kabl. I gramofon kao takav je služio za slušanje gramofonskih ploča. Sad su od te lepe, arhaične sprave napravili marketinški luftbalon, sugerišu nam da moramo proći večernju gugljutjub školu iz precizne mehanike, nacrtne geometrije i metalurgije. Kvragu. Gramofon ako valja mora da košta koliko i porodični auto. Ploče kupujemo k'o parizer i vino na grame i godište. Pitam se da li treba da osećam grižu savesti što me te stvari sve manje zanimaju? Sve u svemu, entuzijastima želim puno sreće u istraživanju ovih pratećih sadržaja i daoimbog zadovoljstva u tome bar upola toliko koliko ja nalazim u odsustvu upražnjavanja istih.
  3. i Gangula je znameniti stanovnik Trs'a
  4. Dobro jutro! Moj savet je da držiš žice za zvučnike na tom terminalu koji koji ti se više sviđa po zvuku i da se opustiš.
  5. @joyba koji je ovo model predpojačala? Šta te je opredelilo da ga kupiš?
  6. Dobro jutro! Ocenjivanje sistema na osnovu njihove cene, ili još preciznije, očekivanje da će isključivo sa većom količinom uloženih para izostati razočarenje u zvuk sistema je na žalost njihovih (potencijalnih) vlasnika slepa ulica hajfaja. Uklapanje komponenti sistema samo na osnovu rekla-kazala kao i na osnovu recenzija osoba/institucija od poverenja je takođe put na istu adresu, kao da sedneš u autobus na stanici na osnovu lepote busa, stamenosti šofera ili suknje saputnice pa očekuješ da će te odvesti tamo gde ti želiš a pri tom da to košta malo i sa popustom za penzionere. Sinergija, ako ona postoji u hajfaju se ostvaruje u uklapanju novčanika, životnog prostora i slobodnog vremena. Sve ostalo se svodi na zamke iz prethodna dva pasusa.
  7. Ili je srećan i ne treba da menja baš ništa!
  8. Delija, seća li se neko Hexacoil namotaja na bas zvučnicima? Živeo offtopic!!!
  9. šta je to "krš drajver"? Da li se to odnosi na njegov izgled, težinu, električne karakteristike, cenu, uslove servisa? Kako prosečan konzument hajfaja da se snađe u tome? Evo na primer Dynaudio drajveri (za koje postoji neki konsenzus da nisu "krš") su isto kod nekih samograditelja prolazili čerupanje trubica-hornica. Niko nije guknuo o mogućem problemu sa ferofluidom koji može otežati njihov servis. Itd... ...kako tu da se snađe čovek koji bi samo da sluša muziku i na šta najviše trošite obratite pažnju pr kupovini zvučnika?
  10. Momci, čitam ovih pet strana što smo tu ispisali, imamo solidnu minutažu bez nekog većeg fajta među članovima i to je za početak pohvalno. Iz iznetih iskustava sa fabričkim zvučnicima ne mogu da se otmem utisku da za industriju zvučnika važe neki drugi kriterijumi nego za DIY zajednicu. Opet DIY zajednica je žestoko biasirana sa industrijom, tojest sa marketingom industrije elektronskih komponenti gde razni influenseri guraju butik komponente poput margarina u svaku božiju skretnicu kao magično rešenje kod se industrija zvučnika nije setila, često po tipu nuđenja rešenja da u poznatom i zadatom elektronskom sklopu prostom zamenom delova za iste u električnom smislu dobiješ od fiće majbaha. Sreća pa je sve ovo hobi. Još veća sreća je što ovo nije stolarski forum i što ne ide ocena furnira, iverice, blažujke i tutkala na kutijama od puno €€€€€ Al' bi tu bio pičvajz hehe
  11. Rade, naš dopisnik iz Italije. Da te nema trebali bi te izmisliti.
×
×
  • Create New...